Spotify Voice assistent

Spotify test spraakassistent, mogelijk voor eigen speaker

Spotify is bezig met het testen van een spraakassistent, wat opnieuw de geruchten doet oplaaien dat het bedrijf werkt aan een slimme speaker met spraak, als concurrent voor de HomePod.

Spotify test spraakfunctie

De streaming muziekdienst is woensdag begonnen met het testen van een spraakassistent in de Spotify-app. Daarmee kunnen gebruikers snel een nummer, album, afspeellijst, artiest en meer vinden. Ook zijn er aanwijzingen dat Spotify gaat samenwerken met bestaande slimme speakers. In een verklaring aan Techcrunch zei een woordvoerder dat het “slechts een test is” en dat maar een klein percentage van de gebruikers het nu kan proberen. Wel beloofde Spotify dat ze in de toekomst meer hierover zullen vertellen, zonder er verder op in te gaan. Het is voor Spotify het eerste project dat met spraak te maken heeft.

Spotify Voice

De spraakassistent heet simpelweg Spotify Voice en is te vinden in de zoeksectie van de app. als je het activeert verschijnt er een kleine microfoon rechtsonder op het scherm. Je kunt daarop tikken om een spraakopdracht te geven. Daarbij ben je niet gebonden aan vaste opdrachten, want ook met natuurlijke taal blijkt de Spotify-assistent goed om te gaan. Gebruikers die het al kunnen testen melden dat de assistent snel reageert.

Spotify spraakfunctie

Je kunt bijvoorbeeld vragen naar een bepaald genre, zoals ‘Play some upbeat pop’ of kortweg ‘Hip hop’. Ook kun je vragen naar tophits of muziek die je leuk vindt, of vragen naar ‘Play my Discover Weekly’, ‘Play Starboy’ of ‘Show Coldplay’. Ook kun je met Spotify Voice nummers overslaan, opnieuw spelen en pauzeren. Maar niet alles werkt. Zo kun je niet vooruit- of terugspoelen binnen een nummer.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Spotify: eigen hardware als extra inkomstenbron

Er gingen al eerder geruchten dat Spotify bezig is met een eigen speaker. In vacatures vroegen ze vorige maand naar engineers en andere specialisten om te werken aan eigen hardwareproducten. Een speaker of muziekspeler is dan het meest voor de hand liggend. Zo’n speaker met spraakassistent zou een concurrent kunnen worden van de Amazon Echo, Google Home en Apple HomePod.

Spotify zou zich kunnen onderscheiden door een speaker te maken die geoptimaliseerd is voor gebruik met Spotify, de populairste muziekdienst ter wereld. Het probleem is alleen dat andere speakers zoals die van Amazon en Sonos ook al met Spotify kunnen omgaan. Het bedrijf zal er dus hard voor moeten vechten om de eigen speaker tot een succes te maken.

Ondertussen is Spotify ook nog bezig met een beursgang die vorige maand officieel werd aangekondigd. Het bedrijf heeft met 71 miljoen nu tweemaal zoveel betalende klanten als Apple Music, maar heeft te maken met krappe marges. Met eigen hardware-producten zouden ze meer inkomstenbronnen kunnen aanboren, waarop doorgaans meer marge zit.

Zie jij het zitten, zo’n eigen speaker van Spotify?

Screenshot via AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2018, 8:54
Bron Bron Techcrunch
Categorie Diensten
Onderwerpen assistent, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.