Apple Watch Series 7 in groen

Gerucht: ‘Apple Watch Series 8 krijgt 5 procent groter scherm’

Volgens de betrouwbare display-analist Ross Young van DSCC krijgt de Apple Watch Series 8 een 5% groter scherm. Hij wordt daarin gesteund door zijn collega Jeff Pu van Haitong International Securities.

Apple Watch Series 8: groter scherm

Apple zou werken aan een model met een groter scherm zeggen beide analisten. In oktober vorig jaar suggereerde Young al dat de Apple Watch Series 8 in drie formaten zou komen. Nu heeft Young meer informatie: het scherm zou 1,99-inch diagonaal meten. Analist Jeff Pu meldt onafhankelijk daarvan dat Apple-toeleverancier Luxshare de enige fabrikant zal zijn voor het high-end 2-inch Apple Watch-model van dit jaar. Beide analisten hebben het waarschijnlijk over hetzelfde model.


Een 1,99-inch Apple Watch-scherm zou weer net iets groter zijn dan het 1,901-inch scherm van de 45mm Apple Watch Series 7. Het zou een toename van 5 procent betekenen. Voor de volledigheid: de 41mm Apple Watch Series 7 heeft een schermdiagonaal van 1,691-inch.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch Series 8 mogelijk in drie maten'

Al sinds de allereerste versie brengt Apple de Apple Watch in twee formaten uit, maar daar zou volgend jaar verandering in komen. Verschijnt de Apple Watch Series 8 echt in drie maten?

Bij de huidige generatie maakte Apple het scherm ook een tikje groter. Daarbij werd een zichtbaar grotere sprong van 20% meer schermoppervlak gemaakt. De 5% waar nu over wordt gesproken, is dus maar een beperkte toename.

Apple Watch-bandjes voorjaar 2022

Het zou hierbij kunnen gaan om een redesign voor de Apple Watch Series 8 waar al langer over wordt gespeculeerd. Daarbij zou Apple willen kiezen voor platte zijkanten. De bovenkant daarvan is plat, terwijl ook de zijkanten zijn afgeplat. Over het design van de behuizing hebben Young en Pu echter geen nadere informatie. Een andere optie is dat het hier gaat om de speciale ‘rugged’ versie van de Apple Watch, die ook wel Explorer Edition wordt genoemd. Deze zal volgens geruchten gelijktijdig met de Apple Watch Series 8 worden gepresenteerd en gericht zijn op sporters en mensen die onder extreme omstandigheden moeten werken.

Bekijk ook

Apple Watch Explorer Edition: dit wil je weten

Al meer dan een jaar wordt gepraat over een extra robuuste Apple Watch, die wel eens de Apple Watch Explorer Edition zou kunnen gaan heten. Welke geruchten zijn er geweest over deze Apple Watch en wanneer komt 'ie waarschijnlijk? Op deze pagina geven we antwoord op zoveel mogelijk vragen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 8

De Apple Watch Series 8 is het nieuwe topmodel van de Apple Watch in 2022. We verwachten deze nieuwe smartwatch in het najaar van 2022. Het belooft een behoorlijk grote update te worden, met misschien wel een nieuw design. De aankondiging van de Apple Watch Series 8 zal naar verwachting weer in september plaatsvinden.

Apple Watch Series 8
8 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.