Apple Watch Series 7 in groen

Gerucht: ‘Apple Watch Series 8 krijgt 5 procent groter scherm’

Volgens de betrouwbare display-analist Ross Young van DSCC krijgt de Apple Watch Series 8 een 5% groter scherm. Hij wordt daarin gesteund door zijn collega Jeff Pu van Haitong International Securities.

Apple Watch Series 8: groter scherm

Apple zou werken aan een model met een groter scherm zeggen beide analisten. In oktober vorig jaar suggereerde Young al dat de Apple Watch Series 8 in drie formaten zou komen. Nu heeft Young meer informatie: het scherm zou 1,99-inch diagonaal meten. Analist Jeff Pu meldt onafhankelijk daarvan dat Apple-toeleverancier Luxshare de enige fabrikant zal zijn voor het high-end 2-inch Apple Watch-model van dit jaar. Beide analisten hebben het waarschijnlijk over hetzelfde model.


Een 1,99-inch Apple Watch-scherm zou weer net iets groter zijn dan het 1,901-inch scherm van de 45mm Apple Watch Series 7. Het zou een toename van 5 procent betekenen. Voor de volledigheid: de 41mm Apple Watch Series 7 heeft een schermdiagonaal van 1,691-inch.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch Series 8 mogelijk in drie maten'

Al sinds de allereerste versie brengt Apple de Apple Watch in twee formaten uit, maar daar zou volgend jaar verandering in komen. Verschijnt de Apple Watch Series 8 echt in drie maten?

Bij de huidige generatie maakte Apple het scherm ook een tikje groter. Daarbij werd een zichtbaar grotere sprong van 20% meer schermoppervlak gemaakt. De 5% waar nu over wordt gesproken, is dus maar een beperkte toename.

Apple Watch-bandjes voorjaar 2022

Het zou hierbij kunnen gaan om een redesign voor de Apple Watch Series 8 waar al langer over wordt gespeculeerd. Daarbij zou Apple willen kiezen voor platte zijkanten. De bovenkant daarvan is plat, terwijl ook de zijkanten zijn afgeplat. Over het design van de behuizing hebben Young en Pu echter geen nadere informatie. Een andere optie is dat het hier gaat om de speciale ‘rugged’ versie van de Apple Watch, die ook wel Explorer Edition wordt genoemd. Deze zal volgens geruchten gelijktijdig met de Apple Watch Series 8 worden gepresenteerd en gericht zijn op sporters en mensen die onder extreme omstandigheden moeten werken.

https://www.iculture.nl/apple-watch/apple-watch-explorer-edition/

Apple Watch Series 8

De Apple Watch Series 8 is de Apple Watch van 2022. De Apple Watch Series 8 heeft ondersteuning voor Crashdetectie en een ingebouwde temperatuursensor. De temperatuursensor wordt alleen gebruikt voor het bijhouden van de menstruatiecyclus. De Crashdetectie detecteert of je betrokken bent bij een auto-ongeluk. De Apple Watch Series 8 verscheen in twee formaten (41mm en 45mm) en in vier kleuren (middernacht, sterrenlicht, zilver en rood). In 2023 is dit model opgevolgd door de Apple Watch Series 9. De Apple Watch Series 8 is dus ook niet meer bij Apple te koop, maar nog wel bij enkele andere winkeliers. Lees ook ons artikel over Apple Watch kopen voor de actuele prijzen.

Apple Watch Series 8

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.