Apple Watch iFxit 3

Zelf je Apple Watch repareren met gidsen van iFixit

Je kunt de Apple Watch repareren met de gidsen van iFixit. Ze bespreken de batterij, scherm, NFC-chip en vastgekleefde componenten.

Apple Watch iFxit 3iFixit is gespecialiseerd in het openschroeven en repareren van Apple-producten. Een week geleden kon je nog zien hoe de Apple Watch er aan de binnenkant uitziet. Wie wel eens zelf wil gaan sleutelen met een Apple Watch, kan nu de reparatiegidsen van iFixit bekijken. Die leggen duidelijk uit hoe je je Apple Watch repareren kunt. De gidsen helpen je op weg met het scherm, de batterij, de NFC-chip en het verwijderen van vastgeplakte onderdelen.

Apple Watch repareren: doe het zelf!

Vooral bij de laatstgenoemde onderdelen moet je oppassen. De NFC-antenne kan snel beschadigd raken als je de Apple Watch-behuizing open maakt. Je hebt dan mogelijk vervangende onderdelen nodig. De antenne bestaat uit twee aan elkaar gelijmde lagen. Open je de Apple Watch, dan kunnen deze lagen loslaten en is de verzegeling niet meer goed geregeld. Het sluiten van de Apple Watch kan dan problemen opleveren. Bovendien is de Apple Watch niet meer zo waterbestendig, als de horlogekast eenmaal open is geweest.

Wil je het scherm repareren, dan moet je de batterij loshalen. Daarbij gaat wel een plakstrip kapot, die je zult moeten vervangen. Wil je zelf aan de slag gaan, dan heb je bovendien een speciale schroevendraaier nodig, om de componenten eruit te kunnen wippen. Die kun je (uiteraard) bij iFixit kopen, net als vervangende onderdelen en andere gereedschappen.

Qua reparatie gaf iFixit de Apple Watch het rapportcijfer 5. De speciale schroefjes en de minuscule componenten die dicht opeen zitten en makkelijk kapot gaan, maken de Apple Watch niet het meest handige apparaat om mee te beginnen, als je je reparatievaardigheden eens wilt bewijzen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2015, 19:45
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, reparatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.