Apple Watch Series 6

Apple Watch met 4G vanaf nu in België, Telenet eerste provider

Goed nieuws voor Apple Watch-gebruikers in België. De Apple Watch met 4G is in België beschikbaar en wordt bij één provider ondersteund.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Al sinds 2017 biedt Apple de Apple Watch met mobiele data aan, bij de introductie van de Apple Watch Series 3. Maar het aantal landen en providers waar dit werkt, is nog altijd zeer beperkt. In Nederland en België was de Apple Watch met 4G niet beschikbaar, maar voor laatstgenoemde is er nu goed nieuws. Apple is gestart met de verkoop van de Apple Watch 4G in België. De Belgische provider Telenet verklapte eerder al de komst via een persbericht. Zij zijn ook de eerste die dit gaan ondersteunen via Telenet One Number.

Apple Watch 4G naar België

Zowel de Apple Watch Series 6 als de Apple Watch SE zijn in België beschikbaar in een GPS + Cellular-versie. Daarmee kan je bij een geschikte provider je mobiele nummer van je iPhone ook op de Apple Watch zetten. Het voordeel is dat je daardoor zonder iPhone de deur uit kan gaan en toch telefoongesprekken kan ontvangen en berichten kan versturen, allemaal op je Apple Watch. Je kan daarmee ook muziek streamen via Apple Music en (sinds kort) ook via Spotify.

Dit zijn de prijzen:

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 Nike”

Apple Watch SE

Apple Watch SE Nike

Dit betekent ook dat je nu meer keuze hebt in materialen van de Apple Watch. Apple heeft nu met de komst van de 4G Apple Watch in België ook de roestvrij stalen uitvoering weer uitgebracht. Deze was tot en met de Apple Watch Series 2 verkrijgbaar, maar sinds de Series 3 alleen nog met in Cellular-uitvoering. Dit geldt alleen voor de Apple Watch Series 6; de Apple Watch SE is er alleen in aluminium, ook het model met 4G. Helaas is de titanium Apple Watch Edition nog niet in België verkrijgbaar.

Hou er dus rekening mee dat je voor de 4G-functie alleen nog terecht kan bij Telenet. Je kan natuurlijk wel de 4G-versie kopen zonder de 4G-functie te gebruiken omdat jouw provider dit niet ondersteund. Volgt de introductie hiervan bij jouw provider op een later moment, dan heb je meteen de juiste Apple Watch.

In het persbericht laat de ondersteunende provider Telenet weten dat ze met Telenet One Number de eerste zijn die dit gaan aanbieden. Het komt vanaf 13 november beschikbaar. De Apple Watch met 4G gaat vanaf 10 november in pre-order bij Telenet en is vanaf 13 november in België beschikbaar. De prijs start vanaf €329. Inmiddels zijn de 4G Apple Watches dus ook bij Apple verkrijgbaar.

Apple Watch Series 6
De 4G-modellen zijn te herkennen aan de rode ring op de Digital Crown

Het goede nieuws is dat 4G-modellen van eerdere generaties die bijvoorbeeld in Duitsland gekocht zijn, ook geschikt zijn voor Telenet. Het geldt alleen voor de Europese modellen. De afgelopen dagen kregen sommige gebruikers dit al aan de praat, zo begreep iCulture van een aantal lezerstips.

Telenet eerste provider met 4G op Apple Watch

De Belgische provider Telenet is de eerste die 4G op de Apple Watch ondersteunt. Na het installeren van de watchOS 7.1-update zag een gebruiker al dat hij plotseling zijn mobiele nummer van Telenet op zijn Apple Watch kon installeren. Dat betekent dus ook dat als je al eerder een 4G Apple Watch uit het buitenland gekocht had, daar nu ook je Telenet-nummer op kan instellen. Het is hiervoor overigens niet vereist dat de iPhone ook een eSIM heeft: alleen de Apple Watch maakt gebruik van een eSIM.

Het is niet bekend of er ook extra kosten gerekend worden bij het gebruik van Telenet One Number.

Nog altijd geen zicht op release in Nederland
Het is nog altijd onduidelijk of een Nederlandse provider ook plannen heeft om de Apple Watch met 4G aan te gaan ondersteunen. T-Mobile, Vodafone en KPN ondersteunen alledrie de eSIM op de iPhone, maar doen nog geen harde beloftes over ondersteuning voor de Apple Watch. We hebben opnieuw navraag gedaan wat de huidige status is bij de providers.

KPN zegt daarover het volgende tegenover iCulture:

KPN biedt nog geen ondersteuning voor Apple Watch via e-sim. Ook andere smartwatches worden nog niet ondersteund. Wij verwachten dit op termijn wel te gaan ondersteunen, maar kunnen nog niet vooruitlopen op de eventuele timing ervan.

Bedankt aan alle tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.