MacBook Air M1 toetsenbord

MacBook Air heeft speciale toetsen voor Niet Storen, Spotlight en Dictafoon

Ook emoji-wereldbol toegevoegd

Het toetsenbord van de MacBook Air 2020 met M1-chip ziet er wat anders uit dan gebruikelijk. De nieuwe MacBook heeft speciale toetsen voor Niet Storen, Spotlight en Dictafoon. Dat betekent wel dat er drie andere toetsen moesten verdwijnen.

MacBook Air heeft speciale toetsen

Je zult op de vernieuwde MacBook Air met M1-chip vergeefs zoeken naar knoppen om de toetsenbordverlichting aan te passen. Ook de speciale toets voor Launchpad is verdwenen. Met Launchpad kun je snel apps openen, maar wil je deze functie blijven gebruiken dan zul je er zelf een sneltoets voor moeten instellen. Op het toetsenbord vind je het niet meer terug.


Aan de buitenkant ziet de MacBook Air er precies zo uit als voorheen, maar het toetsenbord is net iets anders. Het gaat hier trouwens om een Magic Keyboard, het verbeterde type met schaarmechanisme dat minder snel kapot gaat. De nieuw toegevoegde functies waren voorheen te bereiken met een toetscombinatie of via het Bedieningspaneel. De toetsenbordverlichting zullen mensen niet regelmatig aanpassen, waardoor het een logische vervanging is. Aan Launchpad zullen sommige mensen wat meer gehecht zijn. Je kunt het echter ook openen door een duim en drie vingers samen te knijpen op de trackpad van de MacBook Air.

MacBook Air met M1-chip en toetsenbord

Met Spotlight wordt het wat makkelijker om op je Mac te zoeken naar allerlei apps en bestanden. Voorheen moest je daarvoor op een vergrootglas in de statusbalk klikken. Op de MacBook Pro vind je geen nieuwe functietoetsen, aangezien deze beschikt over een Touch Bar.

MacBook Pro Touch Bar 2020

Apple heeft verder een emoji/wereldbol-icoon toegevoegd aan de functietoets linksvoor op het toetsenbord. Dit geldt zowel voor de MacBook Air als voor de MacBook Pro, die deze week ook een update krijgt naar de M1-chip. De modellen hebben ook ondersteuning voor Wi-Fi 6, wat tot snellere data zou moeten leiden.

Wil je meer weten over het november 2020-event van Apple en alle aankondigingen, lees dan onze round-up met samenvatting.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2020, 8:17
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook air, niet storen, toetsenbord

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het 13-inch scherm en het dunne design, dat afloopt aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M1-chip (eind 2020). De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte MacBook. Hij is beschikbaar in een aantal kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.