Apple Watch Series 9 concept in roze

Apple Watch-modellen voor 2023 opgedoken in Bluetooth-database

In de database van de Bluetooth Special Interest Group zijn nieuwe Apple Watch-modellen opgedoken. Het gaat waarschijnlijk om de Apple Watch Series 9 en een vernieuwde Ultra. De huidige modellen maken gebruik van Bluetooth 5.3.

Nieuwe Apple Watch-modellen in Bluetooth database

Over minder dan een maand wordt de Apple Watch Series 9 verwacht en dat betekent dat we steeds meer hints zullen krijgen dat de nieuwe modellen inderdaad onderweg zijn. Eerder waren er al registraties van de iPhone 15 en nu is er een concrete aanwijzing dat ook de Apple Watch dit jaar zal worden vernieuwd. De database bevat een lijst van apparaten de binnenkort uitkomen, zodat de Bluetooth SIG kan bijhouden welke apparaten gebruik maken van de draadloze technologie. In de database zijn vaak maar weinig specs te vinden. Dat is ook nu weer het geval.


Uit de registratie valt dan ook niets af te leiden over schermformaten en kleuren, maar we kunnen er vanuit gaan dat het opnieuw modellen in 41mm en 45mm formaat zijn. Wel staat er dat er sprake is van een “WatchOS Profile Subsystem 2023”, waardoor we weten dat het daadwerkelijk over de Apple Watch gaat. Eerdere geruchten maken duidelijk dat de vernieuwingen niet zo groot zullen zijn en dat er vooral een nieuwere, snellere S9-chip in zal zitten.

Bekijk ook

Apple Watch Series 9: de nieuwste generatie Apple Watch

Apple heeft de Apple Watch Series 9 aangekondigd tijdens het grote september 2023-event. Wat is er allemaal nieuw in de Apple Watch Series 9, wat wordt de prijs en wanneer ligt hij in de winkels? Op deze pagina lees je alles over Apple's gloednieuwe Apple Watch.

Apple Battersea Londen Apple Store

Tien jaar Apple Watch, tien jaar watchOS
Voor de echt interessante vernieuwingen zullen we moeten wachten op het jubileummodel Apple Watch Series 10, die in de wandelgangen al Apple Watch X is gaan heten. Wel viert watchOS 10 dit jaar een mijlpaal, want het is de tiende versie van het besturingssysteem. Apple heeft dit aangegrepen om flink wat aanpassingen te doen.

Verder zou Apple dit jaar van plan zijn om een licht vernieuwde Apple Watch Ultra uit te brengen, in een nieuwe donkere kleur. Een vernieuwde Apple Watch SE wordt niet verwacht. We krijgen het allemaal te horen tijdens een event dat vermoedelijk rond 12 september gaat plaatsvinden, dus over minder dan een maand.

Bekijk ook

iPhone 15 duikt op: Apple heeft nieuwe iPhone al geregistreerd

In een database is een nieuwe iPhone opgedoken, inclusief een nieuw modelnummer. Het kan niet anders dan dat het hier om een nieuwe iPhone 15 gaat.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.