Xbox Series X

‘Apple TV komt naar Xbox en PlayStation’

Microsoft en Apple zijn bezig een officiële Apple TV-app voor de Xbox te maken. De app geeft toegang tot tv-shows en films van Apple. Daarnaast zou Apple samen met Sony werken aan een versie voor de PlayStation.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 21:30 uur: Apple is ook met Sony bezig om een Apple TV-app voor de PlayStation te maken. Daarbij zou ook over HomeKit-ondersteuning worden gesproken. Sony is al een partner van Apple op het gebied van HomeKit-televisies.

Apple TV-app op de Xbox en Playstation

Eerder verscheen er al een tweet van een ‘Xbox-ambassadeur’, die beweerde dat Apple TV voor de Xbox eraan komt. Inmiddels bevestigt de website Windows Central in een tweet dat het inderdaad zo is. Mogelijk valt de aankondiging van de nieuwe app samen met de introductie van de nieuwe Xbox Series X en de Series S op 10 november. Nog onduidelijk is of het ook op oudere consoles zoals de Xbox One werkt.

Met de Apple TV-app kun je tv-shows en films streamen van Apple TV+. Je kunt ook Apple TV-kanalen kijken en je iTunes-bibliotheek doorbladeren. Verder kun je meer dan 100.000 tv-series en films huren of kopen uit de iTunes Store. Het is niet het eerste apparaat waarop Apple’s TV-app verschijnt, want er is de afgelopen maanden flink gewerkt aan uitbreiding naar alle denkbare apparaten. Behalve op eigen apparaten van Apple kun je de Apple TV-content ook afspelen op televisies van Samsung, LG en Vizio en op tv-boxes van Roku en Amazon Fire TV. Op die manier probeert Apple op steeds meer plekken te zijn, zodat de Apple TV+ dienst meer kijkers trekt.

Xbox Apple TV-app

Een lid van het Xbox Insider-programma zette onlangs een foto van de Apple TV-app online, waaruit bleek dat de app klaar stond om te testen. Het werkte echter niet en de app werd later weer weggehaald. Momenteel kan een beperkte groep Xbox-testers er gebruik van maken als preview. Meerdere bronnen hebben het inmiddels bevestigd. De TV-app voor de Xbox lijkt op die van de smart-tv’s van LG en Samsung. Je bedient met de Xbox-controller in plaats van met je afstandsbediening.

Xbox Series S en Series X

Dat juist Apple en Microsoft hierbij samenwerken is wel opmerkelijk, aangezien beide bedrijven onlangs nog in een conflict verwikkeld waren over Xbox Game Pass. Door het beleid van Apple is het voor Microsoft onmogelijk om een dienst voor cloudgaming aan te bieden. Microsoft zou dan elke game afzonderlijk via de App Store moeten aanbieden. Uiteraard gaat dit wel om verschillende afdelingen binnen Apple. Bij tv-series is het niet nodig om elke tv-serie en film apart aan te bieden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 30 september: Ook PlayStation krijgt een Apple TV-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2020, 21:55
Bron Bron Windows Central
Categorie Diensten
Onderwerpen apple tv, apple tv plus, xbox

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.