Xbox Series X

Apple TV-app nu beschikbaar op Xbox One, Series X en Series S

Microsoft heeft de officiële Apple TV-app op de Xbox-consoles uitgebracht. De app geeft toegang tot tv-shows en films van Apple.

Update 9 november 2020: De Apple TV-app is nu officieel beschikbaar op de Xbox, een dag eerder dan gepland. In onderstaande video zie je het in actie:

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 3 november.

Apple TV-app op de Xbox

Eerder verscheen er al een tweet van een ‘Xbox-ambassadeur’, die beweerde dat Apple TV voor de Xbox eraan komt. Nu heeft Microsoft aangekondigd binnenkort de Apple TV-app beschikbaar te maken op de Xbox-consoles. De app komt zowel naar de huidige Xbox One als de aankomende Xbox Series X en Xbox Series S.

Met de Apple TV-app kun je tv-shows en films streamen van Apple TV+. Je kunt ook Apple TV-kanalen kijken en je iTunes-bibliotheek doorbladeren. Verder kun je meer dan 100.000 tv-series en films huren of kopen uit de iTunes Store. Het is niet het eerste apparaat waarop Apple’s TV-app verschijnt, want er is de afgelopen maanden flink gewerkt aan uitbreiding naar alle denkbare apparaten. Behalve op eigen apparaten van Apple kun je de Apple TV-content ook afspelen op televisies van Samsung, LG en Vizio en op tv-boxes van Roku en Amazon Fire TV. Op die manier probeert Apple op steeds meer plekken te zijn, zodat de Apple TV+ dienst meer kijkers trekt.

Vanaf 10 november komt de app beschikbaar op zowel de Xbox One als Xbox Series X en Xbox Series S. Je kan je ook direct via de Xbox aanmelden voor Apple TV+.

Apple TV-app op Xbox.

Een lid van het Xbox Insider-programma zette eerder al een foto van de Apple TV-app online, waaruit bleek dat de app klaar stond om te testen. Het werkte echter niet en de app werd later weer weggehaald. Momenteel kan een beperkte groep Xbox-testers er gebruik van maken als preview. De TV-app voor de Xbox lijkt op die van de smart-tv’s van LG en Samsung. Je bedient met de Xbox-controller in plaats van met je afstandsbediening.

Xbox Series S en Series X

Dat juist Apple en Microsoft hierbij samenwerken is wel opmerkelijk, aangezien beide bedrijven onlangs nog in een conflict verwikkeld waren over Xbox Game Pass. Door het beleid van Apple is het voor Microsoft onmogelijk om een dienst voor cloudgaming aan te bieden. Microsoft zou dan elke game afzonderlijk via de App Store moeten aanbieden. Uiteraard gaat dit wel om verschillende afdelingen binnen Apple. Bij tv-series is het niet nodig om elke tv-serie en film apart aan te bieden.

Sony kondigde vorige maand aan dat de app ook naar de PlayStation komt. Het gaat zowel om de PlayStation 4 als de nieuwe PlayStation 5. De Apple TV-app verschijnt voor PlayStation in november 2020. De enige huidige spelcomputer waar de Apple TV-app niet beschikbaar is, is de Nintendo Switch. De kans dat dat gaat gebeuren is erg klein. Qua streamingapps vind je op de Nintendo Switch alleen YouTube. Bovendien ondersteunt de Nintendo Switch geen 4K-beelden, terwijl alle content op Apple TV+ juist wel hiervoor geschikt is.

Bekijk ook

Apple TV-app nu te downloaden voor PlayStation 4 en PlayStation 5

Sony heeft officieel laten weten dat de Apple TV-app naar de PlayStation-consoles komt. Zowel bezitters van de PlayStation 4 als aankomende-PlayStation 5-spelers kunnen de app nu downloaden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 09 november: De app is nu beschikbaar.
  • 2020 - 03 november: Artikel bijgewerkt na officiële aankondiging van Microsoft.
  • 2020 - 22 oktober: Komst van app op PlayStation-consoles is inmiddels bevestigd.
  • 2020 - 30 september: Ook PlayStation krijgt een Apple TV-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.