Sony smart-tv met Apple TV-app.

Apple TV-app nu te downloaden voor PlayStation 4 en PlayStation 5

Sony heeft officieel laten weten dat de Apple TV-app naar de PlayStation-consoles komt. Zowel bezitters van de PlayStation 4 als aankomende-PlayStation 5-spelers kunnen de app nu downloaden.

Update 12 november 2020: Apple’s TV-app is nu beschikbaar om te downloaden op de PlayStation 4 en PlayStation 5. Je kunt hiervoor terecht in de PlayStation Store. Hoe je aan een PlayStation 5 komt? Die is vanaf vandaag officieel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Japan, Canada, Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. Europese landen zitten er dus nog niet bij, maar vanaf 19 november komen er meer landen bij. Met een PlayStation 4 zit je echter ook goed.

In de TV-app vind je allerlei films en series van Apple TV+, de iTunes Store en externe aanbieders zoals Showtime, Starz en Noggin. Wil je naar Apple TV+ kijken dan kost dat €4,99 per maand maar je kunt het ook gratis krijgen bij aankoop van een iPhone, iPad, Apple TV of Mac.


Apple’s TV-app voor Xbox verscheen eerder deze week al en is geschikt voor de Xbox One, Xbox Series X en Xbox Series S. Hiervoor moet je in de Microsoft Store zijn.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 22 oktober 2020.

De Apple TV-app, waarmee je onder andere Apple TV+ kan kijken, is al op een groot aantal apparaten beschikbaar. Er zijn steeds meer smart-tv’s die de app hebben, met Sony smart-tv’s als meest recente voorbeeld. Het is dan ook geen verrassing dat ook een ander product van Sony Apple’s TV-app krijgt.

Apple TV-app op PlayStation 4 en 5

Sony onthult de komst van de app bij de aankondiging over de beschikbare media-apps voor de nieuwe PlayStation 5. De nieuwste spelcomputer verschijnt aankomende maand. Vanaf de eerste dag is meteen een hele reeks streamingapps beschikbaar, waaronder dus Apple TV. Andere apps die beschikbaar komen zijn Disney+, Netflix en Spotify. In Nederland en België verschijnt de PlayStation 5 op 19 november. Vanaf dat moment is dus ook de Apple TV-app te downloaden.

Ook de PlayStation 4 krijgt Apple’s TV-app, al maakt Sony niet duidelijk wanneer die precies komt. Mogelijk is dat tegelijkertijd met de versie voor de PlayStation 5.

Bekijk ook

Apple TV-app: dit moet je weten over Apple's TV-app

De TV-app is een app waarmee je naar films en series kunt kijken. Je vindt er de Originals van Apple TV+ de eigen streaming videodienst van Apple. Daarnaast vind je er iTunes-films en content van andere diensten. Welke opties heeft de TV-app en wat kun je ermee?

De Apple TV-app is de thuishaven voor Apple TV+, maar ook voor losse betaalde films uit de iTunes Store. Bovendien kan je je via de Apple TV-app abonneren op een aantal andere diensten, zoals Starzplay en Noggin. Eerder was ook de Smithsonian Channel beschikbaar, maar die is onlangs weer uit het aanbod verdwenen.

Ook op de Xbox verschijnt de Apple TV-app. De app wordt daar nu getest en komt mogelijk binnenkort al uit.

Bekijk ook

Apple TV-app nu beschikbaar op Xbox One, Series X en Series S

Microsoft heeft de officiële Apple TV-app op de Xbox-consoles uitgebracht. De app geeft toegang tot tv-shows en films van Apple.

Iedereen die onlangs een nieuw Apple-device gekocht heeft, kan nog steeds gratis naar Apple TV+ kijken. Onlangs werd bekend dat Apple het kosteloos naar Apple TV+ kijken verlengd heeft tot 1 februari 2021, voor iedereen die vanaf 1 november 2019 geabonneerd is.

Bekijk ook

Zo kun je gratis naar Apple TV+ kijken

Weet je nog niet of Apple TV+ wel iets voor jou is? Dan kun je een gratis proefperiode afsluiten, die vaak meerdere maanden bedraagt. Hoe kom je aan zo'n extra lange proefperiode? Je leest het hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.