Heropening Apple Stores

Heropening van de Europese Apple Stores: dit is de status

In bijna alle Europese landen zijn de Apple Stores nu heropend na de maandenlange sluiting vanwege het coronavirus. Binnen Europa zijn alleen Nederland en het Verenigd Koninkrijk nog op slot - maar niet lang meer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 9 juni: De Nederlandse Apple Stores zullen weer open gaan. Vanaf woensdag 10 juni 11:00 uur plaatselijke tijd kun je terecht voor service en aankopen, maar workshops zijn er voorlopig niet. Ook kun je niet komen funshoppen.

Heropening van de Apple Stores

De Apple Stores in de meeste Europese landen zijn nu weer open, al gelden er wel beperkende maatregelen. In de twee landen waar de coronabesmetting het hevigst was, Italië en Spanje, zijn vanaf vandaag alle Apple Stores weer open. In beide landen ging aanvankelijk een deel van de winkels weer open, daarna volgde de rest. In Turkije kun je vanaf vandaag weer naar de Apple Store en vanaf dinsdag 9 juni zijn alle Apple Stores in Frankrijk weer open. Daarmee blijven slechts twee landen binnen Europa over: Nederland en het Verenigd Koninkrijk.


De ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk zijn moeilijk te voorspellen, omdat dat land gaandeweg steeds strengere maatregelen invoert, terwijl veel andere landen langzamerhand weer open gaan.

Je kunt de kaart ook hier bekijken.

Wat Nederland betreft zien de vooruitzichten er gunstiger uit. Er is nog geen definitieve datum bekendgemaakt door Apple, maar het kan niet lang meer duren. In de Apple Stores vinden de afgelopen dagen regelmatig groepsbijeenkomsten van het personeel – met mondkapjes – plaats om iedereen in te lichten over de nieuwe werkwijze. Op de Nederlandse store-pagina’s zijn ook al icoontjes geplaatst om je te informeren over het nieuwe beleid.

In de heropende stores gelden nieuwe regels. Je moet verplicht een mondkapje dragen (wordt eventueel verstrekt) en je temperatuur wordt contactloos gemeten. Ook mag er maar een beperkt aantal bezoekers naar binnen.

Bijna alles Apple Stores weer open

Begin deze week zijn 142 van de 239 winkels buiten de Verenigde Staten weer geopend en eind van de week zullen er 174 geopende Apple Stores zijn. In Frankrijk gaan alle 20 Apple Stores op 9 juni weer open, ook die in Parijs. Een dag eerder komen er winkels in de Verenigd Arabische Emiraten, Spanje en Turkije bij.

We wachten nog op een datum voor Nederland (3), Verenigd Koninkrijk (38), Brazilië (2), Mexico (2), Singapore (2) en het Verenigd Koninkrijk (38).

In de tussentijd kun je voor Apple Support online terecht of bij de Authorised Service Providers.

Bekijk ook

Zo neem je contact op met Apple Support

Heb je een probleem met een Apple-product, dan kun je op verschillende plekken terecht om het probleem op te lossen. In dit artikel leggen we uit hoe je contact opneemt met Apple Support, de klantenservice en de helpdesk.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 09 juni: De Apple Stores in Nederland gaan op 10 juni weer open.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.