Archief voor 'europa'

MacPaw Setapp Mobile

Alleen in de EU: MacPaw start met beta Setapp Mobile-appwinkel

Dankzij iOS 17.4 is het mogelijk om marktplaatsen voor apps te openen, buiten de App Store om. MacPaw is het een van de eerste bedrijven dat nu van start gegaan is met de eigen alternatieve app store op iOS. Setapp Mobile is nu op basis van uitnodiging beschikbaar, maar ook jij kan je aanmelden.

Vrouw met MacBook

Apple past Core Technology Fee aan voor kleine ontwikkelaars

Een van de meest controversiƫle aspecten van Apple's nieuwe werkwijze in de EU, is dat er een Core Technology Fee (CTF) moet worden betaald door ontwikkelaars. Vandaag heeft Apple enkele wijzigingen hierin aangebracht, die moeten voorkomen dat kleine developers aan hun succes ten onder kunnen gaan.

Ook de iPad krijgt alternatieve appwinkels: Apple legt zich neer bij DMA-regels

Apple moet aanpassingen in iPadOS gaan doen en onder andere third party-appwinkels gaat toestaan. De EU vindt dat iPadOS een poortwachter is, ook al voldoet het platform strikt genomen niet aan de criteria. Dezelfde DMA-regels die voor de iPhone gelden, zullen vanaf dit najaar ook van toepassing zijn op de iPad.

iPhone reparatie prijzen

'Recht op reparatie'-wetgeving in EU komt er nu echt aan

'Right to repair' is in de VS al een erg actieve beweging, die voor elkaar probeert te krijgen dat mensen hun apparaten makkelijker zelf kunnen repareren. Nu heeft ook de Europese Unie plannen in die richting, met een 'recht op reparatie' van smartphones.

App Store storing en offline.

Binnenkort de EU: iPhone-apps downloaden van websites

Apple maakt het later dit voorjaar mogelijk om apps via een website te laten downloaden. Appmakers zijn dan niet meer afhankelijk van de App Store of van alternatieve appmarktplaatsen, maar kunnen de apps op hun eigen website aanbieden.

Vision Pro man in woonkamer

Gerucht: 'Binnenkort Vision Pro-training in Frankrijk'

Nu de release van de Vision Pro in de VS al een paar weken geleden is, richten we onze blik op Europa. Wanneer komt de Vision Pro naar Europa? En welke landen maken de grootste kans om de Vision Pro in de winkel te hebben? Dit zijn de geruchten!

Setapp Mobile appstore

Deze alternatieve appwinkels voor iOS komen eraan

Apple moet naast de App Store ook andere aanbieders van appwinkels toelaten. Welke alternatieve marktplaatsen voor apps komen eraan, nu Apple onder druk van de EU de deur heeft opengezet?