Archief voor 'europa'

Vrouw met portemonnee

Apple in de clinch met EU vanwege App Store-regels [update]

Miljardenboete dreigt

· Apple is door Brussel op de vingers getikt. Het gaat om oneerlijke concurrentie door Apple Music, waardoor een boete van $40 miljard dreigt. Makers van andere streamingdiensten mogen hun klanten niet informeren dat ze elders een veel goedkoper abonnement kunnen afsluiten.

Apple
Video kijken op de iPhone

EU wil dat big tech meebetaalt aan mobiele netwerken

· De EU onderzoekt of het mogelijk is om bedrijven zoals Meta, Google en Apple te laten meebetalen aan mobiele netwerken. De apps en online diensten die ze aanbieden zorgen voor het merendeel van het dataverkeer en tot nu toe betaalt alleen de eindgebruiker.

Providers
Kind met iPad mini

Apple doet 'vrijwillig' mee aan nieuwe EU-regels

Digital Services Act voor zeer grote platformen

· Techbedrijven zoals Apple, Google en Twitter moesten voor 17 februari bij de EU aangeven hoeveel gebruikers ze hebben. Apple zegt dat alleen de App Store meer dan 45 miljoen Europese gebruikers heeft, maar dat ze zich vrijwillig ook voor de andere diensten aan de regels zal houden.

Apple
Europa kaart

Roamingkosten in de EU tot 2032 afgeschaft

Nog eens 10 jaar erbij

· In 2017 ging voor reizigers een langgekoesterde wens in vervulling. Er werden geen roamingkosten meer in rekening gebracht bij reizen binnen de EU. De EU wilde dit met nog eens 10 jaar verlengen - en dat is gelukt!

Providers