Apple Infinite Loop winkel

Voor deze bijzondere Apple Store valt binnenkort het doek

Eén van de bijzonderste Apple Stores sluit binnenkort haar deuren. De Apple Store bij Apple's voormalige hoofdkantoor was jarenlang een belangrijke winkel voor menig Apple fan.

Onder echte Apple-fans is het een must visit wanneer je in Californië bent: de Apple Store bij Apple’s voormalige Infinite Loop hoofdkantoor. Deze winkel, met een bijzonder assortiment aan producten, sluit in januari helaas haar deuren. Dat meldt Apple tegenover MacRumors. Dit na ruim 30 jaar gediend te hebben als officiële winkel voor Apple merchandise. De sluiting is op 20 januari 2024.

Apple Infinite Loop sluit haar deuren

Jarenlang was Apple Infinite Loop, wat van 1993 tot 2015 The Company Store heette, de enige plek waar je officiële Apple merchandise kon inslaan. In 2015 werd de winkel verbouwd zodat het ook kon dienen als gewone Apple Store met de gebruikelijke producten. Voor veel Apple-fans die een reis maken naar Californië is een bezoek aan deze winkel en het voormalig hoofdkantoor een absolute must. Er is hier zoveel gebeurd in Apple’s geschiedenis, dat het dient als een soort pelgrimsoord.

Apple Infinite Loop winkel

Apple opende in 2017 het nieuwe hoofdkantoor Apple Park met bijbehorend Apple Park Visitor Center. Ook hier wordt merchandise verkocht, maar wel een ander assortiment. Het aanbod wisselt regelmatig, maar het is altijd anders geweest dan bij Infinite Loop. Zo kun je nu nog bij de oude winkel terecht voor mokken, pennen, waterflessen, notitieboekjes en andere ‘standaard’ merchandise met een Apple-logo.

Bij Apple Park vind je net weer andere hebbedingetjes, maar in beide winkels zijn t-shirts van Apple te koop. Het is niet bekendgemaakt of het volledige assortiment van Infinite Loop wordt overgenomen door het Apple Park Visitor Center. Dus wil je geen risico lopen dat je Apple merch aan je voorbij laat gaan, dan kun je nu nog snel een reis boeken.

Bekijk ook

Apple Park, het 'ruimteschip' hoofdkantoor van Apple

Apple heeft in april 2017 een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen: Apple Park in Cupertino. Wat weten we allemaal over dit bouwwerk en hoe is het tot stand gekomen? Je leest het in deze gids!

En het personeel dan?

Tegenover MacRumors zegt Apple dat het een andere werkplek wil aanbieden aan al het personeel van de winkel aan Infinite Loop. Dit zijn bijvoorbeeld Apple Stores in de buurt, zoals die bij Apple Park en Apple Valley Fair. Het gaat in onze ogen waarschijnlijk niet om heel veel medewerkers, want de Infinite Loop winkel heeft geen zogeheten Genius Bar. Voor reparaties aan producten kon je dus sowieso niet hier terecht. Er zullen dan ook geen technici in dienst zijn.

De kantoorgebouwen aan Infinite Loop blijven overigens gewoon open. Het hoofdgebouw wordt momenteel nog voor een deel verbouwd tot begin 2024, maar wordt nog wel gebruikt. Dat lijkt nog wel even zo te blijven, ook al biedt Apple Park plek aan meer dan 12.000 medewerkers. Een noemenswaardige gebeurtenis bij Apple Infinite Loop is de herdenkingsdienst voor Steve Jobs die in 2011 overleed.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.