Apple Music proefperiode 1 maand Nederland

Apple Music-proefperiode alleen in Nederland ingekort naar 1 maand

De proefperiode voor Apple Music is in Nederland ingekort van 3 maanden naar 1 maand. In andere landen geldt nog wel 3 maanden proef.

De proefperiode van Apple Music is in Nederland ingekort van 3 maanden naar 1 maand. Dat ontdekte iCulture-lezer Sander. In andere landen waaronder België, Duitsland en de Verenigde Staten is de proefperiode nog wel 3 maanden. De wijziging blijkt begin maart te zijn doorgevoerd.

Apple Music proefperiode 1 maand Nederland
Via oude versies van de webpagina is te achterhalen dat Apple de wijziging tussen 6 en 10 maart 2017 moet hebben ingevoerd. De aanvankelijke tekst waarin 3 maanden proefperiode werd beloofd, is daarbij vervangen door: “Probeer het een maand gratis uit”. Het is onduidelijk waarom voor Nederland een extra korte proefperiode geldt, maar het zou te maken kunnen hebben met licentierechten.

Twee maanden gratis
Wil je toch twee maanden extra zonder ervoor te betalen, dan is er overigens wel een trucje voor. Daarvoor zul je wel meteen een jaarabonnement op Apple Music moeten afsluiten. Het werkt als volgt: als je een Apple Music Gift Card aanschaft voor een heel jaar, dan betaal je daarvoor €99,00. Daarmee bespaar je €20, dus je krijgt twee maanden gratis. Nog veel goedkoper ben je uit als je met meerdere mensen een gezinsabonnement afsluit en de kosten deelt. In dat geval ben je per persoon maar €2,50 per maand kwijt. Nadeel is wel dat je Delen met gezin moet inschakelen voor alle deelnemers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2017, 15:00
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.