Apple Music-abonnement te duur? Met een Gift Card bespaar je €20 per jaar

Vind je die €9,99 per maand voor Apple Music eigenlijk te duur of vind je het vervelend om per maand te moeten betalen? Apple heeft nu ook Gift Cards voor Apple Music waarmee je tot €20 op jaarbasis kunt besparen. Ook handig om cadeau te geven natuurlijk.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Gift Card voor Apple Music.
Sinds ruim een jaar heeft Apple haar eigen streamingdienst Apple Music. Hoewel je bij Spotify ook een gratis abonnement kunt nemen, is dit bij Apple Music beperkt tot slechts drie maanden gratis en ongelimiteerd luisteren in de vorm van een proefabonnement. Normaal betaal je voor een abonnement voor Apple Music €9,99 per maand, maar er is nu ook een manier om €20 op jaarbasis te besparen. Apple biedt nu namelijk Gift Cards aan voor een abonnement van 12 maanden. Of om cadeau te geven natuurlijk.

Update oktober 2018: De Apple Music Gift Cards zijn niet meer online te verkrijgen, maar mogelijk nog wel in de fysieke Apple Store. In plaats van Apple Music-kaarten kun je ook een App Store of iTunes-kaart gebruiken voor het activeren van Apple Music. In onze iCulture Deals vind je regelmatig kortingen op iTunes-kaarten.

Apple Music Gift Card

De Apple Music Gift Card komt in twee smaken: eentje voor een abonnement van drie maanden en één voor een abonnement van een heel jaar. Voor de drie maanden-versie van de Gift Card betaal je €29,97; exact hetzelfde bedrag als drie keer €9,99 voor een maandelijks abonnement. De Gift Card is pas goedkoper als je de twaalf maanden-versie in huis haalt. Deze kost bij Apple €99,00. Dit is ruim €20 goedkoper dan een jaar lang €9,99 te moeten betalen. Mocht je deze kaart in huis halen, dan krijg je dus eigenlijk twaalf maanden Apple Music voor de prijs van tien. De Gift Cards zijn online te bestellen en worden vervolgens per mail verzonden. Overigens is het bedrag op de cadeaubon ook te besteden in de App Store, iTunes Store, iBooks Store en Mac App Store.

Bekijk ook

Apple Music: alles over Apple's eigen streamingdienst voor muziek

Apple Music is de streaming muziekdienst van Apple. De muziekcollectie van Apple Music bestaat uit miljoenen nummers waar je onbeperkt naar kan luisteren. Lees alles over de prijs, het muziekaanbod en de plus- en minpunten van Apple Music in dit overzicht.

Andere manieren voor goedkoper Apple Music-abonnement

Er is overigens een nog goedkopere methode om Apple Music-lid te worden, maar dan heb je daar wel andere mensen voor nodig. Heb je broers, zussen, neven of nichten die wellicht geïnteresseerd zijn in Apple Music, dan kun je overwegen een gezinsabonnement van Apple Music af te sluiten. Deze kost €14,99 per maand, maar kun je delen met in totaal zes mensen. Doe je dit bijvoorbeeld met drie man, dan betaal je slechts €5 per persoon per maand voor een Apple Music-abonnement. De enige voorwaarde is dat je hiervoor gebruik moet maken van Delen met gezin, waardoor je ook al je andere aankopen zoals apps en films kunt delen met je gezinsleden.

Bekijk ook

Delen met gezin: aankopen en informatie delen met familieleden

Delen met gezin (Family Sharing) biedt je de mogelijkheid om apps, muziek en locaties te delen binnen een gezin. Hoe stel je Delen met gezin in en wat zijn de mogelijkheden en beperkingen? In deze uitleg lees je alles over Family Sharing voor iPhone, iPad en Mac.

Tot slot kun je ook de normale iTunes-kaarten gebruiken om een Apple Music-abonnement mee te betalen. Ook dit is vaak goedkoper, want iTunes-kaarten zijn vaak in de aanbieding bij Nederlandse winkels als Primera, Albert Heijn, Kruidvat of Etos. In onze dagelijkse iCulture Deals vind je elke dag de winkels waar je iTunes-kaarten met korting kunt kopen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 24 oktober: Aanvullingen met betrekking tot de beschikbaarheid van de Apple Music-kaarten.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.