Apple Watch sportbandje 2017

Waarom een Apple Watch Series 3 met aparte simkaart niet logisch is

De Apple Watch Series 3 zou volgens een analist mobiel internet krijgen dankzij een eigen simkaart. Maar een Apple Watch met simkaartslot is onwaarschijnlijk, ook omdat er een betere oplossing is.

Apple Watch sportbandje 2017

Waarschijnlijk gaat Apple later dit jaar de Apple Watch Series 3 op de markt brengen. We hebben nog maar weinig gehoord over dit nieuwe model en je kunt als analist dan ook veel roepen, in de wetenschap dat het toch wel opgepakt gaat worden. Christopher Rolland van Susquehanna Financial Group doet een poging en beweert dat de volgende Apple Watch een eigen simkaart krijgt, zodat deze zelf een verbinding kan leggen met een mobiel netwerk. Maar een aparte simkaart in een Apple Watch lijkt ons wat onwaarschijnlijk.

Apple Watch met aparte SIM-kaart onwaarschijnlijk

Momenteel is de Apple Watch voor de internetverbinding grotendeels afhankelijk van de gekoppelde iPhone. Dat betekent dat je alleen een internetverbinding kunt gebruiken als je iPhone binnen bereik is of als er een 2,4Ghz Wi-Fi-netwerk in de buurt is. Zonder internetverbinding kan een Apple Watch Series 2 alleen de huidige locatie ophalen dankzij de ingebouwde GPS-chip.

Er is al een aantal keren gesproken over de komst van mobiel internet in een toekomstige Apple Watch. Apple wilde eigenlijk al mobiel internet in de tweede generatie Apple Watch inbouwen, maar dit zorgde nog voor problemen met de batterij. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo beweerde in augustus vorig jaar al dat een nieuwe Apple Watch mobiel internet krijgt.

Analist Christopher Rolland beaamt dit nu, nadat hij mensen in de productieketens in Azië gesproken. Hij heeft vernomen dat het volgende model van de Apple Watch een simkaart krijgt en daardoor waarschijnlijk ondersteuning krijgt voor LTE. Hij geeft daarbij aan dat er nog wel wat problemen zijn, zoals de batterijduur en het formaat, maar dat Apple wel de nodige progressie in de ontwikkeling gemaakt heeft. Zo zou er gebruikt worden van een CAT-M1-verbinding voor een betere batterijduur.

Een aparte simkaart en bijbehorend simkaartslot is echter om meerdere redenen onwaarschijnlijk. Apple wil de Apple Watch zo dun en compact mogelijk maken. De Apple Watch Series 2 is door de komst van de GPS-chip al een stukje dikker dan de originele Apple Watch. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple haar horloge wederom dikker wil maken ten gunste van een simkaartingang. Bovendien is de Apple Watch volledig waterdicht, waardoor er goed moet worden nagedacht hoe het horloge compact kan blijven zonder in te moeten leveren op die waterdichtheid. Een aparte simkaartingang lijkt daarbij dus onlogisch, waardoor een fysieke simkaart ook geen logische oplossing is.

De oplossing: Apple SIM

Een meer logischere oplossing zou een ingebouwde SIM zijn. Dit is geen SIM-kaart, want de nieuwste versie van de Apple SIM lijkt helemaal niet op de traditionele simkaart. Het is als chip ingebouwd op het moederbord. Het 4G-model van de 9,7-inch iPad Pro heeft bijvoorbeeld zo’n ingebouwde Apple SIM, waarmee je zelf je provider kunt te kiezen. Nog niet alle providers werken met Apple SIM, maar dat kan met de komst van een nieuwe Apple Watch zomaar eens gaan veranderen.

Als de SIM rechtstreeks in de Apple Watch ingebouwd is, kan er toch verbinding gemaakt worden met een mobiel netwerk. Dit hoeft dan niet ten koste te gaan van het design van de Apple Watch. Er is geen simkaartingang nodig. Apple experimenteert al een hele tijd met haar eigen Apple SIM, waarmee je zelf via het besturingssysteem kunt kiezen met welke provider je verbinding maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2017, 12:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple watch series 3
Device Apple Watch Series 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.