Hé Siri op de iPhone.

Nog meer hulp voor Siri: Apple neemt startup Inductiv over

Gespecialiseerd in machine learning

Opnieuw gaat een bedrijf Apple helpen om Siri te verbeteren. Apple heeft namelijk de machine learning-startup Inductiv overgenomen, zo heeft het bedrijf inmiddels bevestigd.

De afgelopen jaren neemt Apple regelmatig nieuwe bedrijven en startups over. Meestal focust Apple daarbij op twee onderwerpen: machine learning en augmented en virtual reality. De eerste categorie komt vooral van pas voor Siri, zo ook de specialisatie van de nieuwste overname. De afgelopen weken heeft het personeel van Inductiv zich bij Apple aangesloten.

Apple neemt Inductiv over, gespecialiseerd in machine learning

Bloomberg ontdekte de overname, waarna Apple de deal al snel bevestigde met een algemeen statement. Het team van Inductiv uit Waterloo in Canada werkt nu sinds een paar weken bij Apple, onder andere aan het verbeteren van Siri, machine learning en andere soortgelijke dataverwerking. Het bedrijf is gespecialiseerd in het automatiseren van het identificeren en corrigeren van fouten in grote hoeveelheden data. Ze maken hiervoor gebruik van kunstmatige intelligentie.

Siri luisteraars ontslagen

Dit komt vooral van pas bij bijvoorbeeld het verkeer interpreteren van opdrachten via Siri of het geven van foute antwoorden. Gebruikers van Siri klagen al jaren over dat de assistent soms compleet verkeerde antwoorden geeft en dat de assistent flink achterloopt op concurrenten. Deze overname van Inductiv kan de werking van Siri flink verbeteren, al duurt het waarschijnlijk nog wel een tijd voordat we daar als gebruiker daadwerkelijk iets van merken.

Andere bedrijven die Apple onlangs overgenomen heeft om Siri te verbeteren, zijn Voysis, Xnor en Laserlike. Al deze bedrijven zijn gespecialiseerd in onderwerpen als machine learning, kunstmatige intelligentie en spraaktechnologie. Al deze overnames staan onder leiding van John Giannandrea, Apple’s senior vice president van machine learning. Giannandrea werkte voorheen onder andere bij Google.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2020, 10:17
Bron Bron Bloomberg
Categorie Apple
Onderwerpen overname, Siri

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.