Laserlike overname door Apple

Apple bevestigt overname van Laserlike

Apple heeft de overname bevestigd van Laserlike, een bedrijf dat was gespecialiseerd in machine learning. Met de technologie is het mogelijk om interessante content te ontdekken, die aansluit op je interesses.

Laserlike: overname door Apple

Laserlike was een startup, gevestigd in Silicon Valley en werd opgericht door drie voormalige Google-engineers, Anand Shukla, Srinivasan Venkatachary en Steven Baker. Het bedrijf had meer dan 24 miljoen dollar investeringsgeld opgehaald. Details over de overname zijn niet bekendgemaakt en ook heeft Apple niet aangegeven wat ze met de technologie willen doen. Laserlike maakte een app die niet langer beschikbaar is en die op onderstaande screenshots te zien is.

Laserlike was vier jaar actief en bouwde in die tijd een ‘zoekmachine voor interesses’. Het verzamelde nieuwsberichten, video’s en webpagina’s die aansloten op de interesses van de gebruiker. Het idee daarachter was dat er ook veel gepubliceerd wordt buiten de gebruikelijke bronnen die je volgt, bijvoorbeeld als er een muziekfestival aankomt waar jouw favoriet artiest optreedt, of als er een terugroepactie is voor producten die je hebt gekocht. Lees je alleen maar de site van je regionale krant en klik je wat rond op YouTube, dan krijg je daar mogelijk niets over te horen terwijl je het wel zou willen weten.

Wat wil Apple met Laserlike?

Mogelijk gaat Apple de technologie en/of de medewerkers van Laserlike inzetten voor eigen activiteiten op het gebied van machine learning. Zo zou Apple de vaardigheden van Siri ermee kunnen versterken. Siri loopt achter op de spraakassistenten van concurrenten, omdat Apple niet beschikt over gigantische hoeveelheden persoonlijke data van gebruikers en daardoor minder goed suggesties kan geven die jou persoonlijk zullen interesseren. Bij Apple moet alle verwerking lokaal plaatsvinden op het toestel zelf en dat beperkt de technische mogelijkheden.

Laserlike app

Ook zou Apple de technologie kunnen gebruiken in Apple News, waar volgens geruchten binnenkort een betaalde abonneedienst voor wordt aangekondigd. Op 25 maart verwachten we dat Apple News Magazines van start gaat, waarbij je voor een vast bedrag per maand artikelen uit tijdschriften kunt lezen. Apple zou de technologie van Laserlike kunnen gebruiken om je bepaalde artikelen aan te bevelen, zodat je weet wat je moet lezen.

De medewerkers van Laserlike rapporteren aan Apple’s AI-divisie, die onder leiding staat van John Giannandrea. Hij is de man die Apple’s strategie voor kunstmatige intelligentie en machine learning bepaald. Hij maakte in 2018 de overstap van Google naar Apple en leidt ook de ontwikkeling van Siri en Core ML. Met dat laatste kunnen externe ontwikkelaars functies voor machine learning inbouwen in hun eigen app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.