John Giannandrea

John Giannandrea is Apple’s nieuwste topman voor AI

Apple heeft een nieuwe senior vice president benoemd. John Giannandrea mag voortaan senior vice president of Machine Learning and Artificial Intelligence Strategy op zijn visitekaartje zetten.

John Giannandrea is nu senior vice president

De benoeming maakt duidelijk hoe belangrijk kunstmatige intelligentie en machine learning voor Apple zijn geworden. Giannandrea is verantwoordelijk voor AI en Machine Learning voor alle Apple-producten en -diensten. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van Core ML en Siri-technologieën. Voordat Giannandrea bij Apple in dienst trad had hij al te maken met Apple. Zo werkte hij aan AI-projecten voor General Magic, een spin-off van Apple in het midden van de jaren negentig. Hij werkte ook een tijdje voor Netscape en zou aan Google’s zelfrijdende auto’s hebben gewerkt.


Verder was Giannandrea betrokken bij AI-activiteiten voor Google’s zoekmachine. Hij kwam bij Google in dienst door de overname van Metaweb in 2010, dat uiteindelijk werd opgenomen in Google’s eigen zoekmachine. Onder zijn leiding werden verbeteringen doorgevoerd in Gmail, de Google Assistent en andere diensten.

“Er is een hoop ongefundeerde hype rond AI op het moment. Machine learning en kunstmatige intelligentie zijn enorm belangrijk en zullen revoluties veroorzaken in veel verticale bedrijfstakken”, zei Giannandrea in een interview. “aar het is erg praktisch en toegepaste vooruitgang.” Volgens hem maken de tools je productiever. Ook vindt Apple’s nieuwe topman dat computers nog erg dom zijn, ook al zijn ze tegenwoordig enorm krachtig.

Hij is van mening dat technologie het menselijk intellect moet versterken, niet vervangen. “Het moet een krachtige tool zijn om ons beter te helpen denken”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.