iTunes op een Windows-pc

Gerucht: ‘Nieuwe Apple-app voor Windows op komst’

Mogelijk TV-app of Apple Music

Apple zou op het punt staan een nieuwe app voor Microsoft Windows 10 uit te brengen. Mogelijk wil Apple iTunes vervangen door één of meer losse apps. De app zou binnenkort beschikbaar moeten komen in de online Microsoft Store.

Nieuwe media-app voor Windows?

Het gerucht is afkomstig van de Italiaanse blog Aggiornamenti Lumia, dat nog geen noemenswaardig track record heeft. Wel weten we dat Apple vorig jaar vacatures plaatste voor software-engineers, die zouden gaan werken aan de “volgende generatie” media-apps voor Windows. Mogelijk heeft dat er iets mee te maken. Op de Mac heeft Apple iTunes vervangen door losse media-apps, maar op Windows gebeurde dat nog niet.

De vacatures waren gericht op mensen die ervaring hebben met Universal Windows Platform (UWP). Deze werd gelijktijdig met Windows 10 uitgebracht en geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om software te maken voor Windows 10, Xbox One en HoloLens.

iTunes op een Windows-pc

Apple Music- en TV-app voor Windows

Apple biedt op Windows momenteel iTunes en iCloud-apps aan. De meest voor de hand liggende kandidaten voor nieuwe apps zijn Apple Music en Apple TV+, omdat daarmee het meeste geld wordt verdiend. Verder zou Apple aparte apps voor Podcasts en Boeken kunnen uitbrengen. iTunes op Windows regelt het afspelen van media, geeft je toegang tot Apple Music en de iTunes Store en helpt bij het beheren van je iPhone of iPad. Er zijn echter alternatieven, ook van derde partijen.

Werkt ook op Xbox One
iTunes voor Windows bestaat al jarenlang en staat sinds 2018 in de Microsoft Store. Ook is Apple’s software gaandeweg op steeds meer andere apparaten te vinden. De TV-app verscheen bijvoorbeeld op smart tv’s van LG. Door UWP-apps te maken kan Apple de TV-app niet alleen geschikt maken voor pc’s met Windows 10, maar ook voor de Xbox One, een spelconsole die door veel mensen ook als multimedia-speler wordt gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2020, 7:32
Bron Bron Twitter
Via Via 9to5Mac
Categorie Apps
Onderwerpen itunes, windows

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.