iTunes op een Windows-pc.

Ook iTunes voor Windows lijkt te gaan verdwijnen

Apple wil meer media-apps voor Windows
Apple heeft een vacature geplaatst voor Windows-ontwikkelaars om te werken aan "de volgende generatie" media-apps voor Windows. Dit zou ook de Xbox One omvatten. Daarmee lijkt iTunes voor Windows op termijn ook te gaan verdwijnen.

Sinds macOS Catalina hebben Mac-gebruikers vaarwel moeten zeggen tegen iTunes. Op Windows bleef het programma echter bestaan, maar daar komt verandering in. Apple is namelijk op zoek naar nieuw personeel voor Windows-applicaties. Dat ontdekte Neowin.

Muziek, Podcasts en TV voor Windows?

iTunes heeft door de jaren heen steeds meer kritiek gekregen om de complexiteit van het programma. Voor gebruikers was het vaak onduidelijk waar ze moesten zoeken. Daarom heeft Apple er in macOS Catalina voor gekozen om iTunes op te doeken en te verdelen in aparte Muziek, Podcasts en TV apps. Apple bevestigde eerder dit jaar dat iTunes voor Windows zou blijven bestaan. Maar nu blijkt dat het waarschijnlijk niet lang meer zal zijn.

Het bedrijf heeft namelijk een vacature op LinkedIn geplaatst voor een Senior Software Engineer in Windows Media Apps. In de functieomschrijving staat dat je zult werken aan “de volgende generatie media-apps voor Windows.” Daarnaast moet een kandidaat ook ervaring hebben met het Universal Windows Platform (UWP). Dit zou betekenen dat Apple hun apps waarschijnlijk ook beschikbaar wil stellen op de Xbox One-gameconsoles.

Bekijk ook

Over en uit voor iTunes: dit zijn de opvolgers

iTunes is verdwenen in macOS Catalina en Apple legt uit wat er verandert en hoe je voortaan je muziek, films en podcasts kunt beheren. Dit zijn de opvolgers van iTunes.

Hoewel een deel van de diensten uit de drie apps al via een webbrowser toegankelijk is, is een echte app natuurlijk geschikter. Apple maakt het op deze manier mogelijk om potentieel meer Apple TV+-abonnees voor zich te winnen. Heb je al een Xbox One, maar geen Apple TV? Dan zou je met een Xbox-app mogelijk eerder geneigd zijn een abonnement te nemen op Apple TV+. Voor Apple zou dit een strategische zet zijn, want miljoenen mensen hebben al een Xbox One in huis.

Het is niet voor het eerst dat Apple hun apps op andere platformen uitbrengt. Natuurlijk bestaat iTunes voor Windows al jaren, maar sinds dit jaar hebben sommige Samsung-tv’s ook een TV-app van Apple. Steeds meer televisies van andere merken krijgen ondersteuning voor Apple’s diensten.

Bekijk ook

Update voor Samsung tv's voegt AirPlay 2 en TV-app toe

Samsung heeft een update uitgebracht voor haar nieuwste televisies. Vanaf nu vind je standaard op deze tv's ondersteuning voor AirPlay 2 en de nieuwe TV-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.