Philips Hue en Ambilight-televisie

Reacties voor: Ambilight tv’s van 2023 verliezen Philips Hue-functie

De nieuwste Philips-televisies met modeljaar 2023 hebben alleen nog een normale Ambilight-functie. Bij de meeste modellen is er geen Ambilight+Hue integratie meer.

Reacties: 13 reacties

  1. Jeetje ben ik blij dat ik de 807 2022 55inc heb gekocht werken mn lampen tenminste.😀

  2. Hele bijzondere stap… hetgeen je onderscheid van de rest killen… nu ben je net als alle andere tv’s en kun je dus alleen nog op prijs concurreren. En die win je niet want de panelen zijn niet van jezelf.

  3. Na twee Philips tv’s in 4 jaar met bagger software me een Loewe gekocht die iets meer kostte, maar waar ik al dik 5 jaar super veel plezier van heb.
    Ik weet dat Philips’ software stabieler is tegenwoordig en beiden missen we Ambilight een beetje.
    Met de Pandemie Hue lampen geplaatst. Stiekem overwogen de Loewe door te verkopen ten voordele van een Philips met Ambilight.

    Maakt er de zaken makkelijker op. Een ouder model kopen doe ik zeker niet. De kans is wel eens bestaande dat ze de Hue support met een software update eruit slopen.

  4. Gelukkig vorig jaar nog een nieuwe gekocht en de functie hebben ze nog al merkte ik al dat ze niet heel erg hier mee bezig waren. Philips is rare sprongen aan het maken. Ik snap dit besluit werkelijk waar echt niet. Wij genieten met elke film met het ambilight alleen missen inderdaad de gradient versie die dan mee doet.

  5. Je kunt al van af het begin de ambilight van de tv aanzetten als de tv uitstaat, dit doe je gewoon door op de ambilight knop van de afstandbediening te drukken.

  6. Altijd een verassing wat blijft en wat verdwijnt aan functies.
    Zelf enige tijd geleden de 65OLED806 gekocht (2021 model), model met vierzijdig Ambilight. Dus boven, links, recht en onder.
    Daarvoor driezijdig gehad en lopen prutsen met een lightstrip aan de onderzijde… Geen aanrader.
    Met de komst van het 808 model (2023 model) wordt, voor zover ik tot nu toe gelezen heb, ook ineens weer overgegaan op driezijdig Ambilight. Boven, links en rechts. Weet overigens niet of dit bij de 807 (2022) drie of vierzijdig is.
    Zo zie je maar dat nieuwer niet altijd beter is, al ligt dat natuurlijk wel aan de eisen die je stelt aan een tv.

  7. De reden dat ik telkens een Philips kocht. prachtige combi eigenlijk. helaas ten einde.

  8. Ik ben heel blij dat ik een OLED van LG heb gekocht van een aantal jaar geleden. Het mooie is dat je met de Hue Sync Box hetzelfde kan krijgen bij elke andere tv. Niet goedkoop, maar dat is niet erg als het een goede toevoeging is. Ik kies een tv om z’n kwaliteiten en niet om 1 functie (ambilight).

  9. Mag dit juridisch überhaupt? Eerst de hele tijd marketing voeren met dit, en t vervolgens intrekken.

    Met waar Hue naartoe aan het gaan is zal ik me nog wel 2x bedenken voordat ik weer een Hue product koop.

  10. Wat is dit nu weer voor iets raars! Dit is juist dé reden dat ik naast mijn Hue lampen, een Ambilight Tv heb gekocht.
    Begrijp hier echt helemaal niets van!!!

  11. Philips Hue (Signify) & Philips TV Ambilight (TP Vision) zijn twee totaal verschillende bedrijven. Het enige wat ze delen is het merk Philips wat ze onder licentie mogen gebruiken.
    Vandaar dat de lampen niet compatibel zijn. Ambilight werkte ook al niet samen met de Hue Sync Box.

  12. @Richard: De lampen zijn wél compatible, alleen ze gaan daarmee stoppen. Zeer merkwaardige keuze.

  13. @B053: Ik heb de 2022 model 807 4 x ambilight. Software werkt goed ik gebruik Apple TV 4K 2022.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.