AirPods 3 boven doosje

6 details van de AirPods 3 en de vernieuwde AirPods line-up die je misschien gemist hebt

Met de komst van de AirPods 3 is er niet alleen een nieuw model om uit te kiezen, maar zijn er ook wat verschuivingen in de line-up. In dit artikel zetten we zowel enkele details van de AirPods 3 als Apple's vernieuwde AirPods-assortiment op een rij.

AirPods 3 details en ontdekkingen

Met de AirPods 3 erbij is er nu meer keuze dan ooit als je nieuwe AirPods wil kopen. Maar voor het kiezen van de juiste AirPods, moet je niet alleen naar het grote plaatje kijken. Er zijn ook talloze details aan de AirPods 3 die het verschil kunnen maken. Zo zijn er zaken als de batterijduur waar je rekening mee moet houden, maar ook de geschikte iPhones en iPads, vervaningsprijzen en meer.

AirPods 3 in doosje, bovenaanzicht

#1 Batterijduur verbeterd, maar alleen zonder ruimtelijke audio en hoofdtracking
Apple meldt trots op haar pagina dat de AirPods 3 een verbeterde batterijduur hebben. Een setje AirPods 3 gaat zo’n 6 uur mee zonder bijladen. Met bijladen is dat zo’n 30 uur. Maar pas uit de kleine lettertjes wordt duidelijk welke voorwaarde Apple aan die 6 uur verbindt. Die 6 uur is alleen haalbaar als de dynamische hoofdtracking met ruimtelijke audio uitgeschakeld is. Zet je dit aan, dan haal je een batterijduur van zo’n 5 uur. Dat komt overeen met de batterijduur van de AirPods 2 uit 2019, al heeft die überhaupt geen dynamische hoofdtracking met ruimtelijke audio.

#2 Siri bedienen met de stokjes
De AirPods 3 hebben, net als de AirPods Pro, een druksensor. Waar je bij de AirPods 2 nog twee keer op een AirPod moest tikken om naar het volgende nummer te gaan, druk je bij de AirPods 3 het stokje twee keer in. De bediening is nagenoeg identiek met die van de AirPods Pro, op één uitzondering na. Bij de AirPods Pro hou je het stokje ingedrukt om te wisselen tussen de ruisonderdrukking en transparantiemodus, maar deze twee standen hebben de AirPods 3 niet. In plaats daarvan activeer je Siri door de sensor in het stokje ingedrukt te houden. Je hoeft dan dus niet per se Hé Siri te zeggen.

AirPods 3 druksensor.

#3 Werkt niet (volledig) met iPhone 6 en meer
Op Apple’s kooppagina staat welke iPhones, iPads en iPods geschikt zijn voor deze AirPods. Niet geheel verrassend werken niet alle toestellen volledig met de nieuwe AirPods. Apple zegt dat je een iPhone 6s of nieuwer kan gebruiken voor alle functies en dat dus de iPhone 6 en oudere modellen afvallen. Maar wees niet bang: diezelfde lijst met toestellen staat ook bij de AirPods 2 uit 2019. Er is hier dus niets veranderd. De reden dat deze modellen volgens Apple niet ‘geschikt’ zijn, is dat voor sommige functies iOS 13 of nieuwer nodig is. Het zijn dus ook de modellen die blijven hangen op iOS 12 die niet volledig geschikt zijn voor de AirPods. Maar waarschijnlijk kun je ze wel gewoon verbinden en er muziek mee luisteren. Onthoud wel dat dan niet alle functies beschikbaar zijn.

#4 AirPods Pro ook met MagSafe-oplaadcase
De AirPods 3 worden geleverd met een MagSafe-oplaadcase. Deze bevestig je magnetisch aan de MagSafe-oplader, maar je kan ook gewoon nog een standaard Qi-draadloze oplader gebruiken. Apple heeft de huidige AirPods Pro ook meteen voorzien van de vernieuwde MagSafe-oplaadcase. Voor dezelfde adviesprijs van €279,- heb je dus een nieuwere versie van de oplaadcase, die magnetisch te bevestigen is aan een MagSafe-oplader. Hou er rekening mee dat je bij andere winkeliers mogelijk nog wel de oudere versie te koop vindt. Deze werkt met standaard draadloos opladen. Hoewel je deze ook gewoon op een MagSafe-lader kan leggen, klikt deze niet magnetisch vast.

Bekijk ook

AirPods Pro nu met MagSafe-doosje

Apple heeft de AirPods Pro ook stilletjes vernieuwd. Het draadloos oplaadbare doosje is nu magnetisch en geschikt voor MagSafe.

#5 Serviceprijzen ongewijzigd
Als je één van je nieuwe AirPods 3 kwijtraakt, dan is het goed om te weten dat de serviceprijzen die Apple hanteert gelijk zijn aan die van de vorige tweede generatie. Voor een losse AirPod ter vervanging betaal je €75,- per stuk. Een vervangende MagSafe-oplaadcase heeft bij verlies ook dezelfde prijs als de gewone draadloze oplaadcase, namelijk €85,-. Als er iets stuk gaat aan de AirPods of de MagSafe-oplaadcase, betaal je ook dezelfde prijzen als bij de andere modellen. Zie de tabel voor het complete overzicht.

Prijs bij service Prijs bij service (met AppleCare+) Prijs bij verlies Prijs batterijservice
AirPods 3 €75,- per stuk €29,- €75,- per stuk €55,- per stuk
MagSafe-oplaadcase €75,- €29,- €85,- €55,-
AirPods 2 €75,- per stuk €29,- €75,- per stuk €55,- per stuk
Draadloze oplaadcase €75,- €29,- €85,- €55,-
Standaard oplaadcase €65,- €29,- €65,- €55,-
AirPods Pro €99,- per stuk €29,- €99,- per stuk €55,- per stuk
AirPods Pro draadloze oplaadcase €99,- €29,- €109,- €55,-
AirPods Pro MagSafe-oplaadcase €99,- €29,- €109,- €55,-

AirPods 3e generatie op MagSafe Charger

#6 Lagere adviesprijs voor vorige generatie AirPods
De standaard tweede generatie AirPods uit 2019 blijft bij Apple in het assortiment. Maar er verandert wel iets, namelijk de adviesprijs. De AirPods 2 uit 2019 wordt iets goedkoper, al komt het lang niet in de buurt van veel prijzen die je bij andere winkels ziet. De AirPods 2 kosten nu bij Apple €149,-. Bij andere winkels vind je het model met standaard oplaadcase vaak voor een prijs die een paar tientjes lager is.

Prijzen AirPods 2 (vorige generatie)

De AirPods 3 zijn vanaf nu te bestellen bij Apple voor een prijs van €199,-. Bekijk ook de AirPods bij andere winkels:
Amac | Coolblue | MediaMarkt | YourMacStore | Bol.com

Bekijk ook

AirPods 3: alles over de nieuwste oordopjes van Apple (en de vorige generaties)

Het is zover! Apple heeft de AirPods 3 aangekondigd. Apple's populaire oordopjes krijgen een update met nieuwe functies en een iets ander uiterlijk. Hier lees je alles over de aankondiging en release van de AirPods 2021!

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.