Missend app icoon Apple Watch Series 7

Gebruikers melden onzichtbare apps op Apple Watch Series 7 [Update]

Eigenaren die hun gloednieuwe Apple Watch Series 7 hebben ingesteld, merken op dat een deel van hun apps niet geïnstalleerd lijkt te zijn. Apple heeft het probleem inmiddels opgelost met een reeks nieuwe app-updates voor de getroffen apps.

Update 19 oktober 2021: Apple heeft dit probleem opgelost door de getroffen apps automatisch te updaten. Apple pusht de meest recente update opnieuw, met een aangepaste releasenote waarin staat dat het probleem met het appicoontje opgelost is. Om dit probleem op te lossen, hoef je dus alleen maar de app te updaten via de App Store.

Fix voor appicoontjes op de Apple Watch met updates.

Oorspronkelijk artikel 15 oktober 2021
Je hebt net je nieuwe Apple Watch Series 7 ingesteld en dan merk je dat er allerlei appicoontjes missen. Dat is wat de eerste eigenaren van de Apple Watch Series 7 ineens zien. Ook op de iCulture redactie hebben we last van dit probleem. Het doet zich voor bij apps van derden.

Apple Watch Series 7 heeft ontbrekende appicoontjes

De eerste exemplaren van de Apple Watch Series 7 zijn inmiddels geleverd, ook in Nederland en België. Eigenaren die een backup van hun oude Apple Watch op het nieuwe model zetten, kunnen op het probleem stuiten dat niet alle appicoontjes zichtbaar zijn. Deze worden zwart getoond, terwijl andere apps er wel netjes omheen zweven. Gebruik je de lijstweergave voor Apple Watch apps, dan zie je de naam van de app wel verschijnen. Aan de zijkant wordt echter geen symbool getoond.

Apple Watch Series 7 ontbrekende app icoontjes
Op de plek van het ontbrekende app icoon hoort CARROT Weather te staan. In de lijstweergave is deze wel te herkennen. Foto door iCulture.

Het probleem lijkt zich ironisch genoeg voor te doen bij apps die al zijn bijgewerkt met ondersteuning voor de Apple Watch Series 7. Deze apps hebben aangepaste symbolen voor het vernieuwde scherm. Daarbovenop komt dat de icoontjes als complicatie op de wijzerplaat onjuist worden getoond, zo merkt ontwikkelaar James Thomson op. Hij geeft aan dat het probleem niet speelt in de Apple Watch Series 7 simulator die gebruikt wordt door ontwikkelaars.

Momenteel is er niets wat je kunt doen om het probleem op te lossen. Je kunt overwegen om de lijstweergave te gebruiken, waarbij je in ieder geval wel de naam van je apps ziet. Ontwikkelaars kunnen ook niets doen om hun apps weer zichtbaar te krijgen. Daarom is het wachten op Apple tot er een fix komt. Het is nog niet bekend wanneer deze klaar is om te installeren. Mogelijk wordt watchOS 8.0.2 hiervoor bestemd. Zodra er een update is, lees je erover op iCulture.nl. Er wordt ook gespeculeerd dat Apple dit misschien via de servers kan fixen, al is niet duidelijk hoe.

Openingsfoto: Oliver Haslam (@OliverJHaslam) op Twitter.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 19 oktober: Artikel bijgewerkt met fix voor het probleem met appicoontjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is de nieuwste versie van de Apple Watch van 2021. De Apple Watch Series 7 heeft nagenoeg hetzelfde design, maar wel met een groter display. Ook komt deze Apple Watch in twee nieuwe formaten, namelijk 41mm en 45mm. Je kan kiezen uit vijf kleuren: middernacht, sterrenlicht, blauw, rood en het nieuwe groen. Er zijn geen nieuwe gezondheidsfuncties toegevoegd.

Apple Watch Series 7
9 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.