Praat mee: Dit gaat Apple aankondigen op het #iPhoneEvent 2018

Vanavond vanaf 19:00 uur draait het helemaal om de iPhone en de Apple Watch. Apple gaat vandaag zeer waarschijnlijk de iPhone XS, de iPhone XS Max en een 6,1" iPhone met LCD-scherm die de iPhone XR heet, aankondigen. Daarnaast wachten we natuurlijk vol verwachting op de Apple Watch Series 4. Praat mee in dit artikel!

Vanavond gaat het gebeuren: Apple trapt tijdens het iPhone-event 2018 af met drie nieuwe iPhones en een nieuwe Apple Watch. De iPad Pro en Mac volgen dan waarschijnlijk op een later moment. Praat mee en bekijk hier alle verwachte aankondigingen van het iPhone-event 2018.

Bekijk iPhone Event 2018 keynote terug.

Praat mee: Dit gaat Apple aankondigen

De focus ligt tijdens het event bij de nieuwe iPhones. Het gaat dan om drie modellen: twee met OLED-scherm en één met LCD. De eerder gespeculeerde namen iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR lijken ook te kloppen.

Hieronder volgen de aankondigingen in het kort:

Deze aankondigingen zijn nog onzeker of volgen op een later moment:

Voor een uitgebreide analyse van alle verwachtingen van het iPhone-event 2018 lees je ons eerdere artikel. Daarin lees je per verwachte device wat wij van Apple tijdens het event en daarna verwachten.

Lees ook over onze andere verwachtingen omtrent de iPhone 2018:

→ iPhone XS
De iPhone XS wordt Apple’s nieuwe versie van de 5,8-inch iPhone X. De iPhone XS krijgt hetzelfde uiterlijk, maar er komt nu wel een gouden kleur bij zoals eerder ook al bleek uit de gelekte afbeelding. Naast goud verwachten we ook een spacegrijze en zilveren versie. Zoals de naam al doet vermoeden draait het nu vooral om de snellere processor en de verbeterde camera. De iPhone XS werkt dus met Face ID en heeft een OLED-scherm. Apple zal dit model naar verwachting eind september uitbrengen. Wil je de iPhone XS kopen, de iPhone XS prijs ligt vermoedelijk rond ongeveer $1000 (omgerekend zo’n €1100, zie Waarom Apple-producten in Nederland duurder zijn dan in Amerika).

Bekijk ook

iPhone XS → alles over het toptoestel van 2018

De iPhone XS is Apple's toptoestel met 5,8-inch scherm uit 2018. Wat zijn de specs van de iPhone XS? Wat zijn de verbeteringen en hoe zit het met prijs, verkrijgbaarheid en opties? We praten je bij over alles wat je over de iPhone XS wilt weten.

→ iPhone XS Max
De grootste iPhone ooit wordt de iPhone XS Max. Dit model heeft een 6,5-inch OLED-scherm en zal verder dezelfde specificaties krijgen als de iPhone XS. Apple kiest dit jaar niet voor de toevoeging Plus. Volgens interne bronnen bij Apple kiezen ze voor de naam iPhone XS Max om de grootte van het model te benadrukken. Ook deze versie verwachten we in goud, spacegrijs en zilver. De iPhone XS Max wordt eind september verwacht. Wil je de iPhone XS Max kopen, de iPhone XS Max prijs ligt zo rond de $1100 (omgerekend zo’n €1200, zie Waarom Apple-producten in Nederland duurder zijn dan in Amerika).

Bekijk ook

iPhone XS Max → alles over deze grote 6,5-inch iPhone uit 2018

De iPhone XS Max is de grootste iPhone die Apple in 2018 uitbracht, als opvolger van de iPhone X. Met een 6,5-inch OLED-scherm en smallere schermranden was dit hét topmodel van 2018. In dit overzicht lees je alles over de iPhone XS Max prijzen, verbeteringen en verkrijgbaarheid.

→ iPhone XR
De laatste van de drie nieuwe iPhone is de 6,1-inch iPhone. Dit model stond ook wel bekend als de iPhone 9, maar nu is bekend dat dit model definitief iPhone XR gaat heten. We verwachten deze versie in oranje, rood, blauw en meer. Om kosten te besparen is de rand van aluminium en het scherm van LCD in plaats van OLED. Deze iPhone XR komt vermoedelijk ook einde september beschikbaar, al is de voorraad mogelijk beperkter. Wil je de iPhone XR kopen, de iPhone XR prijs ligt vermoedelijk rond de $800 (omgerekend zo’n €900, zie Waarom Apple-producten in Nederland duurder zijn dan in Amerika).

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

→ Apple Watch Series 4
De Apple Watch Series 4 is de nieuwste aanstaande Apple Watch. Dit model krijgt een 15% groter scherm en moet de grootste vernieuwing zijn sinds de aankondiging van het origineel in 2014. De Apple Watch Series 4 heeft ook verbeterde specificaties en is sneller dan zijn voorganger. Uit de gelekte afbeelding bleek ook dat Apple een gouden roestvrij stalen versie gepland heeft.

Apple Watch Series 4 gelekt

De Apple Watch Series 4 schermresolutie komt daarmee uit op 384 x 480 pixels. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je je oude bandjes in de prullenbak moet gooien, want die zouden gewoon nog moeten werken omdat de afmetingen van de kast zelf niet veel anders worden. Naast het grotere scherm verwachten we een snellere S4 dual-coreprocessor, GPS en Bluetooth 5. Apple zal wederom de focus leggen op sport, mede door de nieuwe verbeterde hartslagsensor. De Series 4 zal wederom verkrijgbaar zijn met en zonder 4G, maar het is de vraag of dat nu ook in Nederland en België het geval gaat zijn. Wij vrezen het ergste en denken dat een Apple Watch met 4G bij ons nog wel even op zich laat wachten.

Bekijk ook

Apple Watch Series 4, alles over de Apple Watch van 2018!

De Apple Watch Series 4 is de smartwatch uit 2018 met een groter scherm, nieuwe hartslagfuncties en nog veel meer. Check hier wat er allemaal verbeterd is in de Apple Watch Series 4!

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wanneer is het iPhone-event?

Het event vindt plaats op woensdag 12 september 2018. Net als vorig jaar wordt het georganiseerd in het Steve Jobs Theater in Apple Park. In ons artikel over iPhone-event datum lees je meer over de uitnodiging. Bekijk ook de hints van de iPhone-event uitnodiging voor mogelijke aanwijzingen. Wil je de iPhone-event uitnodiging als wallpaper, dan kan dat ook.

Bekijk ook

Officieel: iPhone Event is op 12 september - uitnodigingen verstuurd

We hebben een datum: op woensdag 12 september is het aankomende iPhone 2018-event. Apple zal op die dag de 2018 iPhones (waaronder de gelekte iPhone XS en iPhone XS Max) en meer aankondigen. Bekijk hier de uitnodiging!
Bekijk ook

Deze hints zitten verborgen in de iPhone 2018-uitnodiging

Het is weer tijd voor hints! We hebben de uitnodiging van het aankomende iPhone-event nader onderzocht en gekeken of er nog enkele aanwijzingen in verborgen zitten. Komt er een ronde Apple Watch en hoe zit het met de kleuren van de uitnodiging?

De planning voor de komende weken is als volgt:

https://www.iculture.nl/nieuws/iphone-2018-pre-order/

Wat kun je van iCulture verwachten?

apple keynoteBij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe iPhone, Apple Watch en andere nieuwe producten lees je in onze gratis app en op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de artikelen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws. De Apple Event livestream kun je ook vanuit dit artikel terugkijken of op onze spoilervrij-pagina.

Bekijk ook

Zo kijk je vannacht de livestream van Apple's Mac-event

Wil jij de livestream van Apple's Mac-event van oktober volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Komt iOS 12 ook uit na het event?
We verwachten meteen na het event de iOS 12 Golden Master te kunnen downloaden. iOS 12 GM is de laatste iOS 12 beta die meestal gelijk is aan de uiteindelijke versie die op alle nieuwe iPhones wordt gezet. Op basis van Apple’s normale schema denken we dat iOS 12 Final op dinsdag 18 september 2018 voor iedereen kan worden gedownload. Lees ook onze iOS 12 review!

Bekijk ook

iOS 12 voor iPhone en iPad: alle functies, verbeteringen en meer

Wat zijn de iOS 12 functies en welke verbeteringen zijn in deze update doorgevoerd? In dit overzicht (met video!) ontdek je alle iOS 12-functies die jij op je iPhone en iPad kunt gebruiken. We vertellen je alles over vernieuwingen en wat je verder nog moet weten over iOS 12.

iPhones beschikbaar op 21 september?
De data voor de iPhone XS pre-order en beschikbaarheid is nog onder voorbehoud, maar als we kijken naar voorgaande jaren lijken dit logische data te zijn. Kijk maar naar de data van de afgelopen jaren, waarbij de verkoop telkens anderhalve week na de aankondiging van start ging.

  • 2017: aankondiging dinsdag 12 september, verkoop vrijdag 22 september
  • 2016: aankondiging woensdag 7 september, verkoop vrijdag 16 september
  • 2015: aankondiging woensdag 9 september, verkoop vrijdag 25 september
  • 2014: aankondiging dinsdag 9 september, verkoop vrijdag 19 september
  • 2013: aankondiging dinsdag 10 september, verkoop vrijdag 20 september
  • 2012: aankondiging woensdag 12 september, verkoop vrijdag 21 september

https://www.iculture.nl/nieuws/iphone-2018-pre-order/

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 12 september: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd voor het event. Praat hier mee over alle verwachte aankondigingen.

Actuele iPhone XS deals

Reacties: 104 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.