iOS 12 beta

iOS 12 beta 2 scherpt de vernieuwingen verder aan

Het is zover: de tweede beta van iOS 12 is nu te downloaden! Alleen ontwikkelaars kunnen deze beta van iOS 12 al installeren, de publieke beta volgt later. In dit artikel lees je alles over de iOS 12 beta's, de nieuwe functies en nog veel meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Na de aankondiging van iOS 12 tijdens de WWDC 2018 is het nu de beurt aan de ontwikkelaars. De komende maanden is het aan hen om de verschillende betaversies goed te testen, om nieuwe functies uit te proberen en hun apps geschikt te maken voor iOS 12. Op een later moment volgende publieke testers.

iOS 12 beta 2

19 juni – De tweede beta van iOS 12 is nu te downloaden voor ontwikkelaars.

Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen in beta 2:

 • Podcasts-app laat nu zien bij welk hoofdstuk je bent.
 • iPhone-apps worden in groter formaat op de iPad getoond, als ze niet geoptimaliseerd zijn. Voorheen toonde Apple deze apps in iPhone 4-formaat, nu is dat iPhone 6-formaat.
 • Aangeven welke apps gebruik maken van Siri-suggesties (en welke niet).
 • Verbeterde weergave van batterijgrafieken: in plaats van een lijngrafiek zie je nu een staafgrafiek. De data is nu ook per uur te bekijken in plaats van per 3 uur.
 • Nieuwe opstartschermen voor Dictafoon, Schermtijd en meer.
 • Meer info bij Schermtijd: per app het gebruik bekijken en inzien welke apps het meest gebruikt worden op je andere iOS-apparaten.

In de releasenotes lazen we onder andere:

 • Alle instellingen van schermtijd zijn in beta 2 gereset. Je moet dit opnieuw configureren en toestemming geven.
 • Voicememo’s synchroniseren niet.
 • De weerwidget werkt niet meer in beta 2.
 • Updaten van iOS 10.2 en eerder naar iOS 10 beta 2 via iTunes wordt niet ondersteund.
 • Bugfixes opgelost met Maps Nearby, iWork-documenten, tijdzones en trilalerts.

Check ook ons artikel over de onbekende iOS 12-functies voor meer ontdekkingen over iOS 12 en de nieuwste beta.

Wanneer iOS 12 Publieke Beta?

We verwachten de iOS 12 Publieke Beta eind juni 2018, zodat iedereen die dat wil ermee aan de slag kan.

We leiden dat als volgt af: in de afgelopen vijf jaar verscheen de publieke beta een paar dagen ná de beta 2 voor ontwikkelaars. Dit jaar verscheen beta 2 op dinsdag 19 juni, dus voor de publieke beta rekenen we op de week van van 25 juni.

Eind juni kunnen we ook beta 2’s van watchOS, tvOS en macOS voor ontwikkelaars verwachten, gevolgd door publieke beta’s voor tvOS en macOS. Er is geen publieke beta voor watchOS.

iOS 12 beta downloaden

iOS 12 is tijdens de WWDC aangekondigd en heeft diverse verbeteringen, waaronder een functie om je digitale gezondheid te verbeteren. Bovendien bevat deze versie ARKit 2.0, een nieuwe versie van Apple’s ontwikkelaarstool voor augmented reality. Ben je ontwikkelaar, dan kun je vanaf nu naar de ontwikkelaarswebsite gaan om daar het benodigde betaprofiel te downloaden en installeren. De iOS 12 beta download is beschikbaar voor de iPhone (vanaf iPhone 5s) en iPad (vanaf iPad Air).
Voor de iOS 12 download is een apart iOS 12 betaprofiel nodig. Je dient daarvoor eerst je “oude” iOS 11 betaprofiel te verwijderen. Je vindt het iOS 12 betaprofiel in Apple’s Developer Portal.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn iOS 12 beta voor ontwikkelaars

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 12-beta’s voor ontwikkelaars:

 • iOS 12 beta 2: 19 juni 2018 (verschenen)
 • iOS 12 beta 1: 4 juni 2018 (verschenen)
 • Definitieve versie iOS 12: herfst 2018 (verwacht)

Poll: Hoe stabiel is iOS 12 beta


Of vul de poll in via deze link

Over iOS 12
iOS 12 is de nieuwste versie van iOS voor de iPhone, iPad en iPod touch. Deze versie is de opvolger van iOS 11 die in september 2017 verscheen. In iOS 12 vind je een aantal verbeteringen, zoals Screen Time voor het verbeteren van je digitale gezondheid om smartphoneverslaving tegen te gaan. In ons iOS 12 overzicht lees je meer over wat deze nieuwe versie allemaal te bieden heeft.

iOS 12 beschikbaarheid
Voordat iOS 12 voor iedereen te downloaden is, verschijnen er in de zomer eerst een reeks beta’s. Allereerst is het de beurt aan de ontwikkelaars, waarna de publieke testers eind juni aan de slag kunnen met de beta van iOS 12. iOS 12 Final wordt naar verwachting in de herfst van 2018 uitgebracht, zeer waarschijnlijk in september.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

 • 2018 - 19 juni, 19:17: iOS 12 beta 2 is nu beschikbaar.
 • 2018 - 15 juni, 09:29: Informatie en inschatting over publieke beta toegevoegd.
 • 2018 - 05 juni, 11:24: Poll toegevoegd.
 • 2018 - 05 juni, 00:13: Uitleg over iOS 12 betaprofiel toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2018, 10:48
Categorie iOS
Onderwerpen beta, firmware, ios 12
Devices iPad, iPhone
Software iOS 12

iOS 12

iOS 12 is de toekomstige software-update voor de iPhone en iPad, die in 2018 wordt verwacht. In dit overzicht lees je alles over de nieuwe functies van deze grote update, die in september 2018 wordt verwacht.

iOS 12

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.