Reacties voor: 10 jaar iPhone 4: waarom nu het moment is om het design terug te brengen [opinie]

Het is exact tien jaar geleden dat de iPhone 4 in Nederland uitgebracht werd, want op 30 juli 2010 verscheen dit model in Nederland en België. De iPhone 4 was voor velen een geliefd model, onder andere vanwege het design. Nu is daarom het juiste moment om dit ontwerp te moderniseren voor de nieuwste iPhones.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
43 reacties
 1. Dat model mag terug uitgebracht worden, kwa grote van iphone 5. Topmodel en ideale grote voor smartphone !!

 2. Onze jongste dochter gebruikt mijn iPhone 4. Qua design kun je goed zien dat Jobs zich er nog mee bemoeit heeft: geen uitstekende camera bult. Ik snap nog steeds niet waarom ze de iPhones niet iets dikker maken en die bult weg werken. De 4 klopt helemaal. Pracht ontwerp!

 3. Prachtig toestel. Ik gebruik hem nog op de slaapkamer met de Clocks app als wekker, voor muziek en om op te internetten. En zelfs de batterij houdt het nog een hele dag vol. Wel zonder simkaart, dus dat scheelt. Maar dat na 10 jaar!

 4. Ik vond het hoekig 4 model niet prettig om vast te houden. 6+ vond ik veel beter.
  Maar met hoes wordt het gelukkig weer wat ronder.

 5. Ik heb hem nog wel gebruik hem momenteel niet meer. Bewaar de 4 wel omdat het mijn eerste was. Heb de 6 de 7plus nu de XSmax en dit jaar hopelijk de VII Pro Max. De 4 was idd de mooiste elkaar de VII wordt mooier 💪🏻👍🏻

 6. “De iPhone 4 was een belangrijk model in de iPhone-geschiedenis. Het bracht de introductie van een Retina-display en Apple had voor het eerst het scherm groter gemaakt”

  Naar mijn weten is het scherm van de iPhone 4 even groot als die van de iPhone 1 /3/3GS. Vanaf de iPhone 5 is het scherm groter.

 7. Het formaat is ook nog steeds aantrekkelijk!

 8. Apple zit een beetje vastgeroest wat hun design betreft en dat is alleen maar positief bedoeld. De afgeronde hoeken zijn steeds hetzelfde en dat zien we bij al hun producten terug. Zij verstaan de kunst van tijdloos design die er eeuwig mooi uitziet! Teruggrijpen naar het model van de iPhone 4 heeft meerdere voordelen maar heeft zeker niets te maken denk ik met de 10de verjaardag die er aankomt van dat model. Apple-fans zijn gevoelig voor een nieuwe iPhone die er qua design anders uitziet dan de vorige. Leuk om mee te pronken. Het oude design met rechte zijkanten biedt ook meer ruimte binnenin voor de componenten en eventueel een iets grotere batterij.

 9. Mijn eerste iPhone was een 4s. Vóór deze iPhone stond ik wantrouwig tegenover Apple, eigenlijk enkel door de hoge prijzen. Er moest eerst nog een bijna €500 kostende miskoop gedaan worden aan een smartphone van een ander merk, welke al vanaf dag 1 een teleurstelling was. Dus toen de overstap naar Apple. Sindsdien : iPhone 6s, iPad Air, iPad Air 2, iPhone 8+, iPad Pro 2017, iPhone XsMax, high-end iMac 27” 5k, iPad Pro “11 2018, en onderhand alles van windows&co buiten gezwierd! En nu erg aan het uitkijken naar de iPhone Pro van 2020. Als die dus echt terugvalt op iPhone 4 design ga ik hem absoluut willen hebben🤪🤪🤪

 10. Mijn moeder had deze als eerste iPhone en heeft er recent afscheid van genomen. Ze heeft een iPhone SE gekocht, maar ze wilde eigenlijk niet veranderen. Dit uit gewoonte en qua formaat, maar het werd ook niet meer ondersteund qua iOS updates. Zelfs whatsapp was gestopt en het werd vervelend traag. Bij FaceTime werd het verschil nog duidelijker. Mijn eigen ervaring waren destijds goed en het is een van de mooiste (praktische) designs van IPhone ondanks antenna-gate. Hoop dat ze blijven innoveren en het design opnieuw wat strakker maken!

 11. En toch als ik dan die app iconen zie, weet ik niet waarom mensen dat mooier vonden dan de app iconen van nu.
  Maar het design van de 4 wil ik heel graag terug. Het gaf van die mooie afgezette randen in je spijkerbroek.
  De instant iphone look ter hoogte van je broekzak.

  Laat maar komen!

 12. Prachtig design. Ben er tot op de dag van vandaag fan van. Ook de 5 en 5s horen hier bij voor mij. Hopelijk ziet Apple dit ook in en krijgen we in september nog eens een knap design te zien. (Desalniettemin ben ik wel tevreden van mijn Xr)

 13. Mijn eerste Apple product en ik was verkocht aan het merk. Nog steeds een mooi toestel! Knap design werk. Mijn ma gebruikt een 4S.

 14. Nee!
  De 4 nooit lekker gevonden!
  Geef mij maar de 3GS die voelde echt comfortabel
  Dan is de huidige keuze de SE voor mij!

 15. Ik vond het qua gevoel niet het beste model. De hoekige randen aan de achterzijde lagen niet prettig in de hand. Qua achterkant lagen de eerste modellen met afgeronde zijden toch lekkerder in de hand.

 16. Het was mijn eerste smartphone!
  Inmiddels heb ik een SE 2020 (rood!).
  De 4 heb ik toevallig vorige week nog opgeladen om hem in conditie te houden.
  Super apparaat, ga ik zo lang mogelijk bewaren!

 17. Ik was – en ben nog steeds – groot fan van het design van de iPhone 4. Het was mijn tweede iPhone. Het was ook de eerste iPhone die ik jailbreakte; Ik was meteen verkocht toen ik ergens Typophone 4 voorbij zag komen (link).

 18. Als je het mij vraagt 1 van de mooiste of misschien wel de mooiste telefoon ooit gemaakt

 19. Mijn eerste iPhone was niet de 4 of 4S maar de 5, qua design een voortzetting van de vorige twee. Ondanks dat ik tot op de dag van vandaag aan geen enkele andere telefoon zulke positieve herinneringen bewaar weet ik niet of ik persoonlijk zit te wachten op een revival van dat design. Ik kan juist wel genieten van de wat vloeiendere, fijner in de hand liggende, vormen van mijn 11 Pro. Bovendien, dat hoekige design werkte in combinatie met de kleine afmetingen van toen prima, maar met een Pro Max? Ik heb zo mijn twijfels.

 20. Helemaal voor. Mijn iPhone 4 ging jaren mee: zeker qua design. Goed idee om de volgende iPhone ook met een dergelijk ontwerp te doen. Is iig onderscheidend tov concurrentie.

 21. Als je de buitenafmetingen van de iPhone 4 combineert met een randloos scherm, dan kom je op ca 4,8inch uit.
  Volgens mij moet dat een winnaar zijn.
  Een supercompact toestel met een scherm als van de 6/7/8

 22. @Ronald: Qua vasthouden is de 3GS inderdaad onovertroffen, maar qua design vind ik de 4(s) toch wel mooier. Bij die kleinere modellen heb ik nooit een hoesje gebruikt, en dat ging eigenlijk altijd goed (nou, vooruit, bijna altijd ;-). Maar bij de grotere (en vooral duurdere) formaten heb toch steeds wel een hoes gebruikt.

 23. De iPhone 4 en de 3GS zijn mijn favoriete modellen. Het is vooral dat je na verloop van tijd weer toe bent aan een ander model waarna mijn voorkeur voor rond en vierkant weer switcht. Beide zijn wat mij betreft de mooiste versies van de ronde en de vierkante vormen.
  Uitstekende delen zijn daarnaast ook gewoon lelijk.

  Voor mij is verder de grootte ook van belang. Vanaf de iPhone 5 kan ik het niet lekker meer met 1 hand bedienen. Wat mij betreft mag er ook wel weer een trend naar mini komen. Mooie smartphones met kleine schermen.

  Ik ben op dit moment de levensduur van mijn 7 aan het rekken om te kijken of het een mooi nieuw design wordt. Anders doe ik maar een stapje terug naar de SE.

 24. @Marcnij: Ik zou zo’n model zeker kopen. Vandaag nog.

 25. Origineel geplaatst door Marc
  Naar mijn weten is het scherm van de iPhone 4 even groot als die van de iPhone 1 /3/3GS. Vanaf de iPhone 5 is het scherm groter.

  Klopt de 4 en de 4S hadden een even groot scherm als hun voorgangers. Het was echter wel een “retina” scherm geworden. Pas bij de iPhone 5 werd het een groter (lees langer) scherm.

 26. Zelf de 4s gehad ( nog steeds in de kast) het was een super iPhone een mooi glazen achterzijde en een top aluminium rand. Nu nog een SE 1 type. T.z.t toch maar een SE 2020. Zelf hoop ik dat er iets komt wat dezelfde glazen achterzijde heeft en aluminium rand. Dan koop ik hem direct.

 27. @Marcnij: Inderdaad! Zogenaamd is daar geen markt voor, grootste onzin die er is ik hoor almaar mensen dat ze een kleine willen en ik zie almaar mensen vasthouden aan oudere toestellen zoals de eerste SE en de 5s en ook bij Android liefhebbers zie je dit, daar wordt de Sony z1 compact door gebruikt , oa door mijn zus en haar vriend hebben er beide 1.

  Denk eerder dat fabrikanten meer kunnen verdienen met grote toestellen en of dat ze niet een heel brede productlijn willen voeren en dan maar geen klein model.
  Al helemaal niet met dat onzin verhaal komen dat de huidige techniek niet in een klein toestel past want dan mag je mij de Apple Watch uitleggen! Ik zou deze vandaag ook nog kopen J T zou super zijn!

  Als ze zoiets niet doen koop ik alleen een andere omdat de updates gestopt zijn en dan maar wat een goedkope zoals de nieuwe SE of mogelijk de kleinste 12 maar dan gebruikt

 28. Gebruik de 4s zeer regelmatig. Een witte. Wat een knapperd.
  De 4s neem ik mee als ik ga sporten, speelt thuis muziek af op mn geluidsinstallatie etc. Mn xs max is prachtig maar voor sommige dingen te groot. De 4s heeft iets bijzonders wat veel van de moderne toestellen missen. Verleidelijk?

 29. Afscheid moeten nemen van mijn 4s omdat mijn provider geen 3G meer ondersteunde. Nu heel blij met mijn refurbished SE. Lekker vierkant in de hand. Gelukkig is er weer licht aan de horizon voor de volgende generatie vierkant.

 30. (Red.) Artikel opnieuw gepubliceerd vanwege het 10-jarige jubileum in Nederland en België.

 31. Origineel geplaatst door Marc
  > “De iPhone 4 was een belangrijk model in de iPhone-geschiedenis. Het bracht de introductie van een Retina-display en Apple had voor het eerst het scherm groter gemaakt”

  Naar mijn weten is het scherm van de iPhone 4 even groot als die van de iPhone 1 /3/3GS. Vanaf de iPhone 5 is het scherm groter.

  Ja, volgens mij ook..

 32. De iPhone 4 was mijn eerste iPhone. Destijds was hij in Nederland alleen verkrijgbaar via Nederlandse providers met een simlock, wat voor mij de reden was om naar de Apple Store in Oberhausen te rijden om een simlockvrije iPhone 4 aan te schaffen.

  Ik heb het toestel nog steeds in bezit al gebruik ik hem niet meer.
  Inmiddels ben ik via de iPhone 6, 6S en X aanbeland bij de XS Max.

 33. Apple wat een pracht product!!!kan niet meer zonder ze. Het design van de iPhone 4 was robuust en stevig. Niet dat de iPhone 11 pro Max die ik nu heb dat niet is met z’n sterke glas kwaliteit echter zou het wel leuk zijn om het oude jasje in een vernieuwde verpakking te zien met geweldige nieuwe features.
  Ben zeer benieuwd naar Apple zijn ontwikkelingen in september/oktober ❤️

 34. (Red.) In dit artikel stond abusievelijk dat Apple het schermformaat voor het eerst aangepast heeft, maar dat is pas bij de iPhone 5 het geval geweest. Dit is nu in het artikel aangepast.

 35. Heb nog steeds de iphone 4s , exact zelfde mooi design en geen antennegate meer. Gebruik hem soms nog wel eens maar is eerder een collector’s item. Prachtig toestel!

 36. Iphone SE uit 2016 was het laatste model met de randen.

 37. Dat was mijn eerste smartphone!
  Ik had geen benul en bleek ook het nieuwste en het beste gekocht te hebben.
  Destijds wel met een verplicht abbo.
  Twee jaar geleden viel mijn 6 in de plomp en heb de 4 als backup gebruikt. Bewaar de 4 zeker en houd hem in goede conditie!
  Zit nu met een SE 2020 welke goed bevalt maar lonk toch nog wel naar de 12 of misschien de 13!

 38. de 4 was mijn eerste ervaring met de iphone, top toestel maar de 5 was prettiger. Wat betreft desight vind ik de iphone X het mooiste toestel dat er gemaakt is.

 39. Dit was mijn eerste smartphone ! Zelf nu is het design prachtig, zelf ben ik inmiddels overgestapt maar Android maar deze telefoon staat nog gewoon mooi in de kast.

 40. Ja, de IPhone 4 mijn eerste IPhone met 8 GB geheugen in 2014; Wat een fijn toestel was dat, alleen de 8 GB was echt te weinig.
  En ja; Ik heb ‘m nog… Toen naar een IPhone 5 16 GB gegaan, en een 5S met 32 GB en daarna een SE 128 GB allemaal stuk voor stuk fijne toestellen en nu sinds een maand de nieuwe IPhone SE 2020 met 256 GB en ook dit toestel is super fijn, moest even wennen aan de grote maar dat wende al snel na een dag… ik kan echt iedereen een IPhone aanraden!!!

  En alle IPhone’s heb ik nog steeds….

 41. De iPhone 1 was m’n eerste iPhone en ligt super goed in de hand. Maar de 4,5 en eerste SE vind ik kwa vormgeving het fraaiste.

 42. In 2010 los gekocht bij de mediamarkt in Antwerpen (omdat ie niet los verkocht werd in Nederland in het begin). Op de bonnefooi naar toegereden. Daar aangekomen wilde ik hem pinnen maar kwam ik erachter dat ík toentertijd niet meer dan 250 euro per dag in buitenland kon pinnen….. vanuit Antwerpen vlug naar Breda gescheurd omdat ik de voorraad voor mijn ogen zag slinken. Daar gepind en weer terug gesjeesd naar Antwerpen. Mijn God wat was ik blij dat ik em had.
  Nog steeds een prachttoestel en omdat het mijn eerste was nog steeds in mijn bezit. Al staat ie al wel een jaar ofzo uit nu. Krijg wel zin om hem nu op te starten.
  Van mij mogen ze het design zo terugbrengen. Was fijn en zeer mooi.

 43. Ik heb mijn ruim 9 jaar oude iPhone 4 nog. Mijn zoon heeft hem nog een tijdje gebruikt. Helaas kon er geen WhatsApp op.

  Het ontwerp is inderdaad nog steeds mooi. Al vond ik de 5S mss nog mooier want net wat platter.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.