TomTom Car Kit iPhone 4-adapter (eerste ervaringen)

Eerste ervaringen met de TomTom carkit-adapter: na het plaatsen past de iPhone 4 goed in de carkit en maakt het opladen en GPS-versterking mogelijk.

tomtom carkit adapterTomTom stuurde ons op aanvraag de legendarische adapter: een plastic opzetstukje dat ervoor zorgt dat de TomTom iPhone-carkit voortaan ook geschikt is voor de iPhone 4. We hebben de adapter al even geprobeerd, vooral om te controleren of de carkit na het plaatsen van de adapter nog steeds bruikbaar is voor je iPhone 3G/3GS.


De adapter wordt bezorgd in een opvallend klein zakje. “Is dat alles?” zul je misschien denken? Logisch dat TomTom het plastic blokje gratis weggeeft. De adapter is een soort huls die je over een gelijkvormig blokje op de carkit plakt. Dit veerkrachtige blokje duwt je iPhone naar voren, zodat deze goed contact maakt met de connector.

Het plakken van het blokje is een kwestie van 5 seconden: plakstrip eraf en plakken maar. Daarna past de iPhone 4 probleemloos. De carkit laadt tijdens het autorijden op en er is een versterking van het GPS-signaal, precies zoals was beloofd. Het wordt minder als je van plan was de carkit met meerdere mensen te gebruiken of de voorkeur geeft aan een case. Net als voorheen moet je de case verwijderen voordat je de carkit kunt gebruiken, omdat alles precies past. Mio heeft daar een andere oplossing voor gekozen: de Mio-carkit voor de iPhone biedt aan alle kanten ruimte en heeft een beweegbare klem aan de bovenkant.

Ik heb een aantal foto’s gemaakt van de carkit met adapter:

[flickr]set:72157624946755378[/flickr]

Een belangrijke constatering voor mensen die de TomTom-carkit ook met andere iPhones willen blijven gebruiken: dat kan niet meer. Je zult het blokje steeds eraf moeten halen als je met een iPhone 3G/3GS wilt navigeren. Het blokje maakt de carkit ook niet passend voor de iPod touch, zoals op een van de foto’s is te zien.

Je kunt de adapter op deze pagina bestellen, onder vermelding van je TomTom-carkit serienummer: Free adapter for iPhone 4

Lees de 58 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »