Shuffler.fm-appicoon.

Nederlandse muziekdienst Shuffler.fm stopt: dit zijn de alternatieven

Shuffler.fm stopt ermee. De Nederlandse muziekdienst voor onontdekte muziek houdt eind deze maand op met bestaan. Welke alternatieven zijn er om gratis te genieten van nieuwe muziek?

Shuffler.fm-appicoon.Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar Shuffler.fm is een Nederlandse muziekdienst. Shuffler.fm is een soort magazine waarin de muziek die op allerlei muziekblogs besproken wordt, centraal staat. Vanaf 23 februari stopt de dienst ermee, zo heeft het bedrijf laten weten. Maar wat was Shuffler.fm precies en wat zijn de alternatieven?

Nieuwe muziek ontdekken met Shuffler.fm

Deze Nederlandse muziekdienst ging al in 2011 van start met een eigen iPad-app. Destijds vroegen wij de makers van Shuffler.fm over het ontstaan en de ontwikkeling van de app. De app vertelt je dagelijks wat er hot en actueel is in de wereld van de muziek, gebaseerd op posts van muziekblogs en -sites. Wij omschreven de dienst als een soort Flipboard voor het ontdekken van nieuwe muziek. Later kwam er nog een iPhone-versie en ook op de Shuffler.fm-website kun je nieuwe muziek ontdekken.

Wat zijn de alternatieven?

Als je fervent gebruiker was van Shuffler.fm, dan zul je dus een andere dienst moeten kiezen. Hieronder geven wij vier alternatieven voor het ontdekken van nieuwe muziek op je iPhone en iPad.

#1 Pause: nieuwe muziek ontdekken in magazines
Pause met magazines voor het beluisteren van muziek.Om een alternatief voor Shuffler.fm te vinden, hoef je helemaal niet ver te zoeken. Pause is een app van dezelfde makers en doet nagenoeg hetzelfde. Ook hier wordt nieuwe muziek gebundeld in een tijdschrift-achtige lay-out. De selectie is ook in Pause afkomstig van allerlei muziekblogs en -sites. In de app krijg je elke maand een overzicht van nieuwe muziek, maar je kunt ook zoeken op genre. Pause is gratis te gebruiken, maar je dient je wel te registeren met een mailadres of Facebook-account.

Het leuke aan Pause is dat je ook meer te weten komt over de muziek. Zo worden er niet alleen willekeurige nummers afgespeeld, maar lees je ook meer achtergrondinformatie. Voor muziekliefhebbers is dat een fijne toevoeging, want het geeft de muziek net wat meer diepgang. Wel is het jammer dat Pause geen versie voor de desktop beschikbaar heeft.

#2 Earbits: gratis online radio met nieuwe artiesten
Met Earbits luister je gratis naar nieuwe muziek.Earbits is al een tijdje beschikbaar, maar heeft nog niet zo lang geleden de app helemaal vernieuwd. Met Earbits ontdek je nieuwe muziek in allerlei genre’s. Je kunt echter niet zomaar losse nummers uitzoeken, want het gaat in het geval van Earbits om online radio. Door een account aan te maken kun je wel on-demand muziek luisteren, maar dit kan alleen tegen inlevering van Groovies. Deze verdien je door de muziek van artiesten via social media te delen.

De app heeft ook speciale afspeellijsten voor stemmingen. Zit je in mineur en ben je toe aan vrolijke muziek, kies dan voor Feeling Good. Ook kun je artiesten volgen en favoriete nummers opslaan, zodat je later makkelijk terug kunt vinden.

#3 Apple Music: eerste drie maanden gratis muziek
Voor-Jou-Apple-MusicWil je de komende drie maanden nog gratis naar muziek luisteren, dan kan dat met Apple Music. Heb je je proefabonnement nog niet gestart, dan kun je dit nog altijd doen. In Apple Music is er een speciale Voor Jou-pagina, gebaseerd op de nummers die jij leuk vindt. Op deze manier kun je ook gratis nieuwe muziek ontdekken. Na drie maanden zul je echter wel moeten betalen voor Apple Music. Ook kun je met een abonnement luisteren naar radiostations van bepaalde genre’s. Waarschijnlijk ontdek je daar niet heel veel nieuwe muziek mee, maar je wordt in ieder geval wel verrast met een willekeurige afspeellijst.

Een basisabonnement kost €9,99 per maand, maar een gezinsabonnement voor maximaal vijf personen kost €14,99 per maand. Je moet hier wel Delen met gezin voor inschakelen.

#4 Spotify: gratis willekeurige nummers luisteren
spotify-new-design-2015Een ander gratis alternatief is Spotify. Ook met deze dienst kun je gratis muziek luisteren op je iPhone, iPad en desktop. Op je iPad en desktop kun je zelf on-demand nummers beluisteren, maar dit wordt wel onderbroken door reclame. Op de iPhone kun je alleen willekeurige muziek gratis afspelen. Spotify focust zich minder op onontdekte artiesten, maar dankzij het gratis aanbod is het toch een goed alternatief voor Shuffler.fm.

Een betaald Spotify-abonnement kost €9,99 per maand, waardoor je geen last meer hebt van reclames en je ook op de iPhone on-demand muziek kunt beluisteren. Er is ook een gezinsabonnement, waarbij de beheerder €9,99 per maand betaald. Voor elk extra lid betaal je €5 extra.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2016, 11:30
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen apple music, muziekdienst, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.