shazam smartphone

Zo onthoudt Shazam automatisch alle liedjes van de avond

Met Shazam kun je op de iPhone snel opzoeken hoe een liedje heet. iCulture legt uit hoe de app automatisch een playlist van de hele avond kan verzamelen.

shazam smartphone
Op feestjes en in een club hoor je vaak nieuwe liedjes waar je graag de artiest en de naam van het nummer van wilt weten? Met de iPhone-app Shazam in je zak kun je een afspeellijst van de hele avond verzamelen. In deze tip gaan we je laten zien hoe Shazam muziek herkent zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen.

Automatisch nummers herkennen inschakelen

Als je de app Shazam opent, dan zie je rechtsboven de optie ‘Auto’. Als je deze inschakelt, kleurt de menubalk van je iPhone rood om aan te geven dat de app vanaf nu ook in de achtergrond draait. Je hoeft niet meer op de Shazam-knop te drukken om liedjes te herkennen: de app luistert automatisch naar muziek en geeft meteen een melding zodra een nummer wordt herkend, ook als je de app afgesloten hebt.

Auto Shazam.

Alle liedjes die Shazam herkent, komen terecht in het Mijn Shazam-gedeelte van de app. Hier vind je een apart kopje genaamd Auto Shazams. Als je hier tikt op Alles Bekijken, vind je daar de lijst van alle nummers die automatisch door Shazam zijn herkend. Deze lijst vult zich vanzelf als een soort afspeellijst en met een pushbericht worden herkende nummers automatisch aan je doorgegeven. Je kunt de nummers vanaf daar ook meteen beluisteren via Apple Music, Spotify of kopen via iTunes. Om Auto Shazam uit te schakelen, tik je wederom op de Auto-knop in het Shazam-scherm. Je kunt de app ook helemaal uit je multitaskingvenster slepen om Auto Shazam af te sluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2017
Categorie Apps
Onderwerp shazam