App Store storing en offline.

Downloaden van apps pauzeren en stoppen op iPhone en iPad

Ben je een app aan het downloaden, maar wil je dat proces pauzeren of afbreken? Lees hier hoe je dat doet op je iPhone en iPad.

Een app download pauzeren of stoppen kan handig zijn in verschillende situaties. Pauzeren is verstandig als je een wifi-netwerk gaat verlaten en weinig mobiele data hebt. Helemaal stoppen kun je doen als je nu al weet dat je per ongeluk de verkeerde app hebt gedownload. Wat je ook wil doen, je leest hier hoe het moet.

Een app download pauzeren en hervatten

Je kunt op twee manieren een app download pauzeren. Welke je kiest maakt niet uit; het is maar net welke methode je het makkelijkst vindt. Zo doe je het:

Na het starten van de appdownload, blader je naar de app in kwestie op je beginscherm. Je kan dan twee dingen doen:

  1. Tik op het icoontje en de download wordt gepauzeerd.
  2. Houd het icoon langer ingedrukt en tik op Pauzeer downloaden.

App download pauzeren

Om de download weer te hervatten tik je weer op het icoontje. In het keuzemenu is geen optie om de download te hervatten. Wil je de app download stoppen? Lees dan verder om te weten hoe je dat doet.

App download stoppen: zo doe je dat

Heb je besloten dat je een app helemaal niet meer hoeft te hebben, dan kun je nog voordat de app helemaal gedownload is alles verwijderen. Je annuleert dan de download en er blijft achteraf niets over van de app. Kostte de app geld, dan ben je dat nog wel kwijt. De aankoop is immers gedaan, maar je kunt de app later wel kosteloos opnieuw downloaden. Je kan ook een refund aanvragen voor je appaankoop, waarmee je vaak meteen je geld terug krijgt.

Bekijk ook

Spijt van een aankoop? Zo kun je geld terugvragen voor apps en andere content (refund)

Geld terugvragen voor apps en abonnementen uit de App Store? Deze tip legt uit hoe dat werkt. Je hebt bij Apple 14 dagen de tijd om (zonder gedoe) geld terug te vragen voor apps, muziek, films en meer.

Ook het annuleren van een appdownload kan op twee manieren. Zo stop je een download:

  1. Blader vlak nadat je de app uit de App Store gedownload hebt, naar de app in kwestie op je beginscherm.
  2. Houd het icoon even ingedrukt en tik op Annuleer downloaden.

App download stoppen

Een andere manier om de app download te stoppen is via de App Store. Open de pagina van de app en tik op het voortgangssymbool bovenin. De download wordt gestopt. Via het nieuw verschenen icoon met het wolkje kun je de app kosteloos opnieuw downloaden. Op deze manier kan je ook een update van een app tegenhouden, bijvoorbeeld als je ziet dat er iets aan de app veranderd is waar je niet tevreden mee bent. Je moet wel snel zijn, want na het starten van een update van een app is de nieuwste versie in een paar seconden geïnstalleerd.

Had je een in-app aankoop die je opnieuw wil uitvoeren? Dat kan in sommige gevallen gratis. Je leest er alles over in onze tip.

Bekijk ook

In-app aankopen nogmaals uitvoeren op iPhone en iPad

Als je hebt betaald voor een in-app aankoop kun je in sommige gevallen de aankoop nogmaals uitvoeren. Of je daarbij opnieuw moet betalen is afhankelijk van de situatie. In deze tip leggen we uit hoe het zit met in-app aankopen die je nogmaals wil doen.