Shazam gebruiken in Snapchat.

Gebruik Shazam in Snapchat om te ontdekken welke muziek je hoort

Wist je dat Shazam in Snapchat zit ingebouwd? Vanuit de camera van Snapchat kun je ontdekken welke muziek je hoort en dit delen met je vrienden.

Er zijn diverse apps voor muziek herkennen en Shazam is daarvan veruit de bekendste. Er zijn meerdere manieren om Shazam te gebruiken. Zo werkt Shazam met Siri samen, maar het werkt ook met apps van derden zoals Shazam. In deze tip laten we zien hoe dat werkt.

Shazam in Snapchat

Snapchat is in de basis gemakkelijk in gebruik: je opent de app en zit meteen in de camera. Ook het bewerken van foto’s of video’s gaat razendsnel. Het lastige aan de app is echter dat veel functies weggestopt zitten onder swipebewegingen of taps op het scherm. Dat geldt ook voor de Shazam-functie van Snapchat, waarmee me kunt herkennen welke muziek je luistert.

Als je muziek hoort en wilt weten wat het precies is, dan werkt het als volgt:

  1. Druk op het camerascherm in Snapchat.
  2. Je ziet onderin het scherm een aantal opties verschijnen.
  3. Druk op het muzieknoot-icoon. Hiermee kun je Snapchat laten meeluisteren met de muziek.
  4. Herkent Shazam het muzieknummer, dan trilt je telefoon en verschijnt er een pop-up met informatie over de artiest en titel.

Shazam gebruiken in Snapchat.

Door op Nummer info te klikken, kun je meer informatie ontdekken over de track en de artiest zonder Snapchat te verlaten. Door omhoog te swipen kun je de track openen in Spotify of Apple Music, de clip bekijken op YouTube of de lyrics doorlezen.

Is de optie niet zichtbaar? Snapchat experimenteert regelmatig met nieuwe functies en dat betekent helaas ook dat bestaande functies plotseling niet meer aanwezig kunnen zijn, of op een nadere plek in de app zitten. Dergelijke experimenten met een andere indeling van de app kunnen per gebruiker verschillen, dus het kan best zo zijn dat vrienden de optie wel hebben en jij niet.

Shazam in Snapchat

Je kunt de track vervolgens als Snap naar een vriend versturen via Versturen. Hij of zij kan dan direct luisteren naar de track. Muziek delen was nog nooit zo makkelijk! Je kunt het nummer ook delen via bijvoorbeeld iMessage of WhatsApp of delen op Twitter, door op het deelicoontje rechtboven te klikken. Op dat moment opent de standaard deelfunctie van iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorieën Apps, Muziek
Onderwerpen muziek, shazam, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat was ook de eerste app met de zogenaamde verdwijnende Verhalen, die later populair werden als Instagram Stories en andere social media-apps. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat