Shazam gebruiken in Snapchat.

Gebruik Shazam in Snapchat om te ontdekken welke muziek je hoort

Wist je dat Shazam in Snapchat zit ingebouwd? Vanuit de camera van Snapchat kun je ontdekken welke muziek je hoort en dit delen met je vrienden.

Shazam is niet de enige app voor muziek herkennen, maar het is wel de bekendste. Het leuke is dat het niet alleen vanuit de Shazam-app zelf werkt, maar ook vanuit allerlei andere apps en diensten. Naast Shazam in Siri kun je Shazam ook gebruiken vanuit Snapchat en in deze tip laten we zien hoe dat werkt.

Shazam gebruiken in Snapchat.

Snapchat is in de basis makkelijk in gebruik: je opent de app en zit meteen in de camera. Ook het bewerken van foto’s of video’s gaat razendsnel. Het lastige aan de app is echter dat veel functies weggestopt zitten onder swipebewegingen of taps op het scherm. Wist je bijvoorbeeld dat de Snapchat-camera kan herkennen naar welke muziek je luistert? De app heeft daarvoor Shazam ingebouwd.

Shazam in Snapchat

Het gebruik van Shazam in Snapchat is eigenlijk heel simpel. Als je muziek hoort en wilt weten wat het precies is, dan druk je lang op het scherm. Je ziet dan twee draaiende cirkels, wat betekent dat Snapchat aan het luisteren is. Wordt de muziek herkent, dan trilt je telefoon en verschijnt er een pop-up met informatie over de artiest en titel.

Door op Nummer info te klikken, kun je meer informatie ontdekken over de track en de artiest zonder Snapchat te verlaten. Door omhoog te swipen kun je de track openen in Spotify of Apple Music, de clip bekijken op YouTube of de lyrics bekijken.

Shazam in Snapchat

Je kunt de track vervolgens als Snap naar een vriend versturen via Versturen. Hij of zij kan dan direct luisteren naar de track. Muziek delen was nog nooit zo makkelijk! Je kunt het nummer ook delen via bijvoorbeeld iMessage of WhatsApp of delen op Twitter, door op het deelicoontje rechtboven te klikken. Op dat moment opent de standaard deelfunctie van iOS.

Voor het gebruik van Shazam in Snapchat hoef je de Shazam-app niet te installeren op je iPhone, de functie werkt volledig binnen Snapchat. Als je Shazam niet zo vaak gebruikt, maar wel een grote Snapchat-fan bent, is dit een ideale manier om muziek te ontdekken! Je kunt trouwens Shazam trouwens ook gebruiken via Siri.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorieën Apps, Muziek
Onderwerpen muziek, shazam, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat