Beste weerapps iPhone iPad regenboog Nederland

Beste weerapps voor iPhone en iPad

De beste weerapps voor de iPhone en iPad op rij. Welke gratis en betaalde apps moet je hebben voor de beste weerwidgets en de beste buienradar?

Beste weerapps iPhone iPad regenboog NederlandWat zijn de beste weerapps voor de iPhone en iPad? Bij iCulture bespreken we regelmatig weerapps, van buienradar-apps tot apps met een uitgebreid beeld van wintersportweer. In deze gids zetten we de beste weerapps voor iOS op een rij.

iCulture adviseert: WeatherPro

WeatherPro iPhone beste weerapps iOSWeatherPro is dé gevestigde naam onder de weerapps op de iPhone. De applicatie is gemaakt door de Duitse MeteoGroup en bevat een schat aan informatie over het weer. Op de hoofdpagina zie je meteen een regenkaart rechtsboven, het huidige weer linksboven en daaronder het weertype per dagdeel en het weer voor aankomende dagen. Als er een weerwaarschuwing geldt, wordt die meteen aangekondigd en zie je voor welk dagdeel die geldt. Imposant is ook de grafiekknop, waarmee je de weerlijn van vandaag en de komende dagen kan bekijken als je de iPhone liggend houdt.

Verder kan je verschillende favoriete locaties opslaan in WeatherPro en daarover het weerbeeld lezen en verscheidene weer- en satellietkaarten zien. Desgewenst kan je de app uitbreiden met complete wintersportinformatie en zelfs heatmaps, maar daarvoor neem je wel een abonnement à 9,99 euro per jaar of €2,99 per kwartaal. Die kan je dan ook meteen gebruiken voor de aparte app AlertsPro van de MeteoGroup, waarmee je tot in de kleinste details weerwaarschuwingen kan afstemmen op je eigen voorkeuren.

De beste gratis weerapp: Yahoo Weer!

Yahoo Weer iOS 7 grotere letterYahoo leverde jarenlang de weerinformatie aan voor Apple’s eigen weerapp, maar presenteert zelf het weerbericht als geen ander. De gratis app Yahoo Weer ziet er prachtig uit, met eerst een openingsfoto van je regio en daaronder belangrijke en beknopte weerinformatie onder elkaar. Je ziet de verwachting per uur, het weerbeeld van de komende tien dagen, de verwachte neerslag per dagdeel en een buienradar. De app sluit af met details als de gevoelstemperatuur, de wind- en luchtdruk en de zon- en maan-stand van de dag. Die laatste twee worden zelfs fraai geanimeerd. Je hebt liever een ander volgorde? Dan pak je een van de blokken vast en zet je hem elders neer. Doeltreffender wordt een gratis weerapp op de iPhone en iPad niet.

Beste regenapp: Buienalarm

Buienalarm iPhone iOS 8Zien wanneer het regent in de komende twee uur. De website Buienradar begon met die handige functie, maar Buienalarm voert hem het best uit op de iPhone en iPad. Op basis van je favoriete locaties toont Buienalarm een grafiek waarin je de hoeveelheid regen in de komende twee uur ziet. Met een veeg naar onder zie je de neerslag weergegeven op kaart, inclusief indicatie voor de komende twee uur. Maar onder iOS 8 hoef je de app niet eens te openen om de neerslag te zien. Dan kan je ook de handige Buienalarm-widget gebruiken in het berichtencentrum. Zo zie je de neerslaggrafiek van je huidige locatie zonder dat je de app opent. Heb je liever een reclameloze buienradar? Probeer dan eens het eveneens geweldige Regenmelding. Je mist dan wel een widget.

Beste weer widget: Weather Underground

Weather Underground widgets temperatuur en neerslagWie het weer op de iPhone en iPad wil zien zonder daarvoor een app te openen, kan terecht bij een weerwidget. Dan hoef je alleen nog maar het berichtencentrum naar beneden te trekken om het weerbericht te zien. Veel van de widgets van weerapps zijn echter vooral gemaakt je door te sturen naar de app zelf, en daardoor als widget waardeloos. Dat geldt niet voor Weather Underground. De app heeft een widget waarop je een actuele buienkaart ziet, maar die kan helaas niet in de toekomst kijken. De ándere widget, die is goed. Weather Underground laat in één grafiek het weer van de hele dag zien. Aan de witte lijn zie je de temperatuur, de blauwe lijn geeft de neerslag weer en aan de lichte vlakken tonen de zonsopkomst en -ondergang. Bovenin staat geschreven van welk weerstation (lees: welke plaatsnaam) het weer wordt uitgelezen, zie je de temperatuur en het weertype op dit moment. Wil je toch gedetailleerdere informatie, dan kan je alsnog op de grafiek tikken voor een voorspelling per uur.

Beste weerapp voor iPad: Weeronline HD

Weeronline HD iPad screensOp de iPad mag het weerbericht best wat meer omvatten dan de temperatuur en neerslag van de komende uren. Dat is ook de gedachte achter de Nederlandse app Weeronline HD. Je kan de app zien als dashboard die je zelf kan samenstellen. Zet bijvoorbeeld een week lange weersvoorspelling neer, een buienkaart en weerfoto’s. Meer behoefte aan een pollenkaart of het weer op je favoriete wintersportgebied? Ook geen probleem. Je kan Weeronline HD inrichten zoals je zelf wilt, al dien je voor de rijke wintersportinformatie wel 1,79 euro te betalen. Het andere verdienmodel van Weeronline HD is de reclames wegkopen. Dat doe je voor 1,79 euro per jaar – maar daar krijg je absoluut de fraaiste én een veelzijdige weerapp voor terug.

Eervolle vermeldingen

Deze apps geven geen algemeen weerbeeld, maar zijn bijzonder goed in hun specialisme en verdienen daarom een eervolle vermelding in deze gids.

  • Zeeweer (€3,49, iPhone, iOS 8.0+) - Het weer op de wateren van Nederland en omstreken zie je in deze iPhone-app van ontwikkelaar Martijn de Meulder. Bomvol weerkaarten, getijen en uitgebreid weer per locatie.
  • Zeeweer HD (€3,49, iPad, iOS 7.0+) - De aparte iPad-app van Zeeweer is ook de moeite waard. Met dezelfde inhoud als de iPhone-app.

Openingsfoto: Peet Sneekes/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerpen weer, weerbericht