Balansdag op de iPhone: Voedingscentrum helpt je aan gezonde maaltijd

De hoeveelheid suikerwerk die we in november en december naar binnen proppen is rampzalig voor je (ongetwijfeld atletische) lichaam. Eénmaal per week een balansdag, waarbij je minder zwaar eet en wat meer beweging neemt, helpt om te voorkomen dat je ongemerkt steeds dikker wordt. Het Voedingscentrum bracht afgelopen week een app uit, die je balansdag […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

balansdag-voedingscentrumDe hoeveelheid suikerwerk die we in november en december naar binnen proppen is rampzalig voor je (ongetwijfeld atletische) lichaam. Eénmaal per week een balansdag, waarbij je minder zwaar eet en wat meer beweging neemt, helpt om te voorkomen dat je ongemerkt steeds dikker wordt. Het Voedingscentrum bracht afgelopen week een app uit, die je balansdag makkelijker maakt. De app laat je recepten zien, inclusief bereiding. Bij het opstarten van de app geef je aan of je zin hebt in vlees, vis of een vegetarische maaltijd. De app is daardoor ook geschikt voor mensen die vlees willen minderen. Alle genoemde recepten zijn bedoeld voor 2 personen.

De app is gratis te downloaden en bevat voldoende recepten om een halfjaar lang een balansdag te houden: ca. 10 vleesrecepten, 10 visrecepten en 10 vegetarische maaltijden. Het tabblad ‘Kookboek’ in de app bevat een reclameverhaal over het kookboek ’50 keer lekker een Balansdag’, dat je voor 12 euro in de winkel kunt kopen. Met de app heb je al een flink deel van die recepten op zak en bovendien is het wel zo handig mee te nemen naar de supermarkt.

balansdag-iphoneNa de eerste keuze (vlees, vis, vegetarisch) krijg je een willekeurig recept voorgeschoteld. Je hebt nu de mogelijkheid om te zeggen ‘Ja lekker’ of ‘Liever iets anders’. In het laatste geval krijg je opnieuw een willekeurig recept uit de gekozen groep te zien. Wil je gaan koken, dan krijg je een overzicht van de voedingswaarde, een apart scherm met ingrediënten (helaas niet afvinkbaar en ook niet te exporteren naar een boodschappenlijst) en een apart scherm met de bereidingswijze. De recepten zijn niet te hoogdravend en door iedereen gemakkelijk te maken. De app bevat ook nog een tabblad ‘Info’ waarop wordt uitgelegd wat een Balansdag precies inhoudt. En voor wie dat nog niet weet: na een dagje schranzen neem je een Balansdag om het even wat rustiger aan te doen, zodat je op gewicht blijft zonder te diëten. De Balansdag-app levert overigens alleen suggesties voor het avondeten, niet voor ontbijt of lunch.

Eerder bracht Voedingscentrum ook een mobiele Etikettenwijzer uit en onlangs verscheen ook de Eetwijzer voor iPhone, die rekening houdt met je agenda.

Downloaden: Balansdag (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2012, 14:30
Categorie Lifestyle
Onderwerpen gezondheid, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.