HomePod mini met iPhone 12

Handoff op de HomePod (mini) gebruiken voor muziek en telefoongesprekken

Luister je muziek op je iPhone, maar wil je verder luisteren via de HomePod of HomePod mini? Dat kan met de Handoff-functie. Op de HomePod mini maakt Handoff gebruik van de U1-chip.

Handoff met de HomePod gebruiken: muziek en meer overzetten

Handoff ken je misschien al van het overzetten van taken en apps tussen je iPhone, iPad en Mac. Maar je kan Handoff ook gebruiken op je HomePod en HomePod mini. Hiermee kun je snel muziek van je iPhone naar je HomePod sturen, en andersom. Je kunt ook telefoongesprekken overzetten van het ene naar het andere apparaat. En met de HomePod mini, maak je gebruik van de U1-chip met visuele en voelbare effecten bij het overzetten van muziek. In deze tip leggen we uit hoe dat werkt.

Handoff voor HomePod instellen

Om de Handoff-functie van de HomePod te kunnen gebruiken, moet je er eerst voor zorgen dat je dit ingeschakeld hebt:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen.
  2. Tik op AirPlay en Handoff.
  3. Zet de schakelaar bij Zet over naar HomePod aan.

Handoff op HomePod inschakelen.

Handoff op HomePod gebruiken

Het overzetten van muziek werkt met alle muziekdiensten. Je hoeft dus niet per se Apple Music te hebben, want het werkt ook met bijvoorbeeld Spotify. Het enige verschil is dat bij Apple Music de muziek rechtstreeks op de HomePod afgespeeld wordt bij het gebruik van Handoff, terwijl bij andere apps en diensten de muziek via AirPlay van je iPhone naar de HomePod gestreamd wordt.

Wil je Handoff op de HomePod gebruiken? De manier hoe je dit doet is afhankelijk van de combinatie van apparaten die je gebruikt.

Met gewone HomePod en HomePod mini met oudere iPhone

Dit is hoe je muziek en telefoongesprekken overzet naar de gewone HomePod of naar de HomePod mini in combinatie met een iPhone XS/XR, iPhone SE 2020/2022 en ouder:

  1. Zorg ervoor dat er muziek speelt of een telefoongesprek bezig is op één van de apparaten.
  2. Houd de bovenkant van je iPhone tegen de bovenkant van je HomePod of HomePod mini.

Zo simpel is het! Als de actie gelukt is voel je een subtiele tril op je iPhone en krijg je een melding op het scherm als bevestiging. Een seconde of twee later speelt het geluid op het andere apparaat. Het overzetten werkt ook de andere kant op, dus van de HomePod naar de iPhone.

HomePod handoff voor muziek.

Handoff op HomePod mini met iPhone 11 en nieuwer

Met de HomePod mini en de juiste iPhone is er nog meer mogelijk. In de HomePod mini vind je voor het eerst een U1-chip voor Ultra Wideband. Deze biedt nog meer mogelijkheden om je iPhone en HomePod naadloos te laten samenwerken. Je krijgt visuele en voelbare effecten als het geluid van het ene device naar het andere wordt overgezet. Dit werkt dus alleen in combinatie met de juiste iPhone. Op dit moment zijn dat deze modellen:

Bekijk ook

Ultra Wideband en U1-chip: alles over nauwkeurige locatiebepaling

Apple heeft grote plannen met Ultra Wideband-technologie en de U1-chip. Wat is UWB en kun je ermee? In deze uitleg lees je alles over de Ultra Wideband-chips in de iPhone, Apple Watch en andere apparaten.

En als je de iPhone naast de HomePod mini houdt, krijg je individuele luistersuggesties en regelaars in beeld, zonder dat je de iPhone hoeft te ontgrendelen.

Je gebruikt het zo:

  1. Zorg dat je iPhone en HomePod mini bijgewerkt zijn naar minimaal iOS 14.4 en HomePod-software 14.4.
  2. Speel muziek af op je iPhone met U1-chip.
  3. Breng hem in de buurt van de HomePod mini. Er verschijnt bovenaan het scherm van je iPhone een melding en je voelt een lichte trilling. Op het scherm van de HomePod mini kleurt een witte gloed.
  4. Hoe dichter je je iPhone bij de HomePod mini brengt, hoe sterker de trilling en hoe groter de melding.
  5. Hou je iPhone vervolgens heel dicht bij de HomePod mini. De melding klapt uit en de muziek is overgezet. Je kan ook meteen op de melding bovenin tikken om de muziek meteen over te zetten.

HomePod mini Handoff muziek overzetten.

In deze gif zie je hoe dit er in beweging uit ziet. Zoals je ziet aan het begin wordt de iPhone eerst in de buurt gebracht van de HomePod mini, daarna weer wat verder weg en vervolgens weer dichtbij, waarna de melding uitgeklapt wordt en de muziek overgezet is.

HomePod mini Handoff in beweging.

Wil je meer tips over het gebruik van je HomePod? Check dan deze tip over Ambient Sounds op HomePod. Dat is ook een nieuwe functie in iOS 13.2 en helpt je met concentreren of in slaap vallen.

Bekijk ook

Ambient Sounds op de HomePod (mini): speel rustgevende omgevingsgeluiden

Met de HomePod en HomePod mini kun je Ambient Sounds afspelen, oftewel omgevingsgeluiden. Dit zijn rustgevende achtergrondgeluiden die je kunnen helpen met ontspannen. In deze tip leggen we uit welke geluiden er zijn en hoe je ernaar kunt luisteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!