Hou je Apple Watch-meldingen privé met deze instellingen

Wil je liever niet dat anderen je Apple Watch-berichten meelezen? Met Meldingenprivacy maak je alle meldingen privé, zodat je de tekst pas te zien krijgt als je erop tikt. Dit kan handig zijn als je vlakbij anderen staat en niet wilt dat anderen op jouw Apple Watch kunnen meelezen.

Wat is Meldingenprivacy?

De Apple Watch toont alle notificaties op je pols. Handig als je snel die ene iMessage of een WhatsApp-bericht wil lezen, maar het kan ook privacyzorgen met zich meebrengen. Er is immers altijd een kans dat iemand stiekem over je schouder meeleest, waardoor je privégesprekken ineens niet meer zo privé zijn. Daar is gelukkig een oplossing voor: je kunt notificaties op de Apple Watch privé maken, met de optie Meldingenprivacy (voorheen Berichtenprivacy).

Apple Watch meldingenprivacy

Notificaties op de Apple Watch laten standaard twee dingen zien: de naam van de app en de inhoud van het bericht. Zo zie je bijvoorbeeld dat een notificatie afkomstig is uit WhatsApp, met de tekst die iemand gestuurd heeft.

De inhoud van de melding kun je echter uitschakelen met de functie Meldingprivacy voor notificaties. Je hebt daarbij twee opties om te voorkomen dat iemand de inhoud van je meldingen ziet: bij een vergrendelde Apple Watch en bij een ontgrendelde Apple Watch. Bij een ontgrendelde Apple Watch krijg je dan alleen nog de melding van een bepaalde app te zien. De inhoud zie je pas als je op de melding tikt. Deze functie komt van pas op plekken waar je bang bent dat andere mensen met je meekijken op je Apple Watch, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer.

Meldingenprivacy op Apple Watch instellen

Een tweede optie voorkomt dat er bij een vergrendelde Apple Watch een samenvatting getoond wordt van de melding. Je kunt dit uitschakelen, waardoor er helemaal geen melding binnenkomt op je Apple Watch zolang deze nog vergrendeld is. Standaard staat deze functie aan. Ten slotte heb je ook de mogelijkheid om meldingen wel of niet te tonen wanneer je je pols niet optilt. Dit kan ook per app in- of uitgeschakeld worden.

Meldingenprivacy inschakelen

Je past de instellingen voor Meldingenprivacy op de Apple Watch als volgt aan.

Inhoud van melding na tik op ontgrendelde Apple Watch

  1. Open de Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op het tabblad Mijn Watch op Meldingen
  3. Activeer de schakelaar naast Tik om volledige melding te tonen

Apple Watch meldingenprivacy: tikken op het scherm voor inhoud melding.

Hierboven zie je het verschil tussen deze functie in- en uitgeschakeld. In de eerste afbeelding zie je dat er alleen in beeld staat van welke app (en eventueel welk contact) de melding afkomstig is (instelling ingeschakeld). In de tweede afbeelding zie je ook de inhoud van het bericht (na de tik op het scherm of instelling uitgeschakeld). Heb je de functie ingeschakeld, dan tik je dus op het scherm om de inhoud te bekijken.

Heb je deze functie ingeschakeld? Onthoud dan dat er ook geen animaties verschijnen van de Activiteit-app bij het behalen van je doelen.

Overzicht bij vergrendeling

  1. Open de Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op het tabblad Mijn Watch op Meldingen
  3. Zet de schakelaar naast Toon overzicht bij vergrendeling uit.

Apple Watch berichtenprivacy bij vergrendelde Apple Watch.

Staat de functie uit, dan verschijnt er zelfs geen kort overzicht van de melding als je Apple Watch vergrendeld is. Zet je dit aan, dan verschijnt er wel een overzicht zoals te zien is op de afbeelding. Je herkent aan het slotje dat de Apple Watch vergrendeld is. Wil je de inhoud zien, tik dan op het scherm en voer de cijfercode in.

Apple Watch-notificaties instellen

De Apple Watch toont standaard alle berichten van je iPhone. Dat kunnen er nogal wat zijn: je krijgt alle herinneringen van spelletjes op je Apple Watch, met daarbij ook alle e-mails, agenda-afspraken, WhatsAppjes en iMessage-berichten. Is dat je allemaal wat teveel? We helpen je in een ander artikel met het instellen van Apple Watch-notificaties om de hoeveelheid berichten te matigen.

Bekijk ook

Apple Watch-notificaties inschakelen en uitschakelen

Berichtgeving (notificaties) instellen op de Apple Watch doe je zo: inschakelen, uitschakelen en voorkomen dat anderen kunnen meekijken op jouw scherm. In deze tip lees je hoe Apple Watch-meldingen werken.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch