Apple Watch Series 1 in het wit.

Hou je Apple Watch-meldingen privé met Berichtenprivacy

Wil je liever niet dat anderen je Apple Watch-berichten meelezen? Met Berichtenprivacy maak je alle berichten privé, zodat je de tekst pas te zien krijgt als je erop tikt. Dit kan handig zijn als je in een volgepakte bus vlakbij anderen staat en niet wilt dat anderen op jouw Apple Watch kunnen meelezen.

Wat is Berichtenprivacy?

De Apple Watch toont alle notificaties op je pols. Handig als je snel die ene iMessage of een Facebook-bericht wil lezen, maar het brengt ook de nodige privacyzorgen met zich mee. Er is immers altijd een kans dat iemand stiekem over je schouder meeleest, waardoor je privégesprekken ineens niet meer zo privé zijn. Daar is gelukkig een oplossing voor: je kunt notificaties op de Apple Watch privé maken, met de optie Berichtenprivacy.

Apple Watch berichtenprivacy

Notificaties op de Apple Watch laten standaard twee dingen zien: de naam van de app en de inhoud van het bericht.

Zo zie je bijvoorbeeld dat een notificatie afkomstig is uit WhatsApp, met de tekst die iemand gestuurd heeft. De inhoud van het bericht kun je echter uitschakelen met de functie Berichtenprivacy voor notificaties. Je krijgt dan alleen nog de melding van een bepaalde app te zien. De inhoud zie je pas als je op de melding tikt.

Apple Watch berichtenprivacy en berichtaanduiding

Deze functie komt van pas op plekken waar je bang bent dat andere mensen met je meekijken op je Apple Watch, bijvoorbeeld in een volle bus of tram, waarbij je dicht opeengepakt tussen andere mensen staat.

Berichtenprivacy inschakelen

Je activeert Berichtenprivacy op de Apple Watch als volgt.

  1. Open de Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op het tabblad Mijn Watch op Berichtgeving
  3. Activeer de schakelaar naast Berichtenprivacy

Hieronder zie je het verschil tussen Berichtenprivacy in- en uitgeschakeld. In de eerste afbeelding is te zien dat direct de melding met het bericht geopend wordt. In de tweede afbeelding zie je alleen de notificatie.

Apple Watch berichtenprivacy

Apple Watch-notificaties instellen

De Apple Watch toont standaard alle berichten van je iPhone. Dat kunnen er nogal wat zijn: je krijgt alle herinneringen van spelletjes op je Watch, met daarbij ook alle e-mails, agenda-afspraken, WhatsAppjes en iMessage-berichten. Is dat je allemaal wat teveel? We helpen je in een ander artikel met het instellen van Apple Watch-notificaties om de hoeveelheid berichten te matigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2020
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, notificaties, privacy
Device Apple Watch
Software watchOS

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch