apple-watch-passen-apple-store

Apple Watch-horlogebandje te klein of te groot? 5 passende oplossingen

Zit jouw Apple Watch horlogebandje te krap, omdat je grote polsen hebt? Dan hebben we 5 oplossingen om toch de Apple Watch te kunnen dragen. Speciale bandjes voor grote polsen, aanpassingen en grote maten, plus een bonustip voor mensen die juist heel slanke polsen hebben.

Apple Watch-bandje te klein of te groot

Past het horlogebandje van de Apple Watch niet goed? Dan hebben we 5 passende oplossingen om te zorgen dat je toch plezier hebt van de Apple Watch.

apple-watch-passen-apple-store

Apple Watch-bandje te klein

We krijgen regelmatig meldingen van lezers, die merken dat het sportbandje van de Apple Watch of een ander type horlogebandje niet past. Vaak gaat het erom dat het horlogebandje te klein is. Gelukkig zijn er meerdere manieren om het op te lossen.

#1 Gebruik een groter sportbandje

Voor de kenners is het misschien gesneden koek, maar er zijn mensen die niet weten dat je bij het sportbandje twee formaten krijgt geleverd. Het ‘reservedeel’ bevindt zich in de verpakking, maar we kunnen ons voorstellen dat je het aanvankelijk over het hoofd ziet. Vooral als je een wit sportbandje hebt gekocht, valt het extra deel nauwelijks op tussen de papieren die je krijgt meegeleverd.

apple-watch-review-13

Verwijder het korte deel van het sportbandje en bevestig het langere deel. De sportbandjes die je bij de 44mm Apple Watch krijgt geleverd zijn geschikt voor een pols tot 210mm omtrek. Heb je een groter bandje nodig, dan kun je die los kopen voor €59. Bij deze los verkrijgbare bandjes kun je kiezen voor een extra grote uitvoering voor polsen tot maar liefst 245mm omtrek!

#2 Kies een groter formaat Apple Watch

Heb je forse polsen, dan staat de 40/38mm Apple Watch waarschijnlijk toch al wat ieniemienie. In dat geval kun je beter kiezen voor het 44/42mm-model, omdat deze grotere horlogekast geleverd wordt met langere bandjes. Het is overigens niet zo dat het kleinere model speciaal bedoeld is voor vrouwen. De dikte van je pols is bepalend welk model het beste bij jou past. Ben je een man met erg slanke polsen, dan zou de 40mm Apple Watch misschien beter bij je staan.

Apple Watch formaten

Neem bijvoorbeeld de Apple Watch met sportband:

  • 40mm Apple Watch: sportband geschikt voor 130 t/m 200mm pols: €429
  • 44mm Apple Watch: sportband geschikt voor 140 t/m 210mm pols: €429

Zoals je ziet de grotere Apple Watch heeft ook een iets langer horlogebandje, namelijk tot 210mm. Losse sportbandjes zijn geschikt voor polsen tot 245mm en kosten €59 per stuk. Bij de grotere modellen heb je ook een grotere schermresolutie en een langere batterijduur.

Lees meer over het kiezen van het juiste formaat Apple Watch in onderstaande tip:

#3 Kies een horlogebandje afgestemd op grote polsen

Apple verkoopt horlogebandjes van verschillende materialen. Sommige modellen zijn speciaal bedoeld voor slanke polsen, terwijl andere horlogebandjes voor bijna elk formaat pols zijn gemaakt. Apple heeft een zogenaamde sizing chart waarmee je kunt bepalen wat de omtrek van je pols moet zijn voor elk type bandje. Daarbij zie je ook wat gangbare maten voor polsen van mannen en vrouwen zijn. Volgens Apple zitten vrouwen meestal tussen 140mm en 175mm, terwijl mannen gewoonlijk polsen met een omtrek tussen 165mm en 195mm hebben.

Geschikt voor grote polsen:

  • Sportband zwart: tot 245mm (€59)
  • Sportband andere kleuren: tot 210mm (€59)
  • Nike-bandje met peroratie: tot 210mm (€59)
  • Geweven sportbandje zwart: tot 245mm (€59)
  • Geweven sportbandje andere kleuren: tot 210mm (€59)
  • Leren bandje met ribbels: tot 210mm (€159)
  • Schakelarmband: tot 205mm (€399)

Apple Watch-horlogebandjes koop je via de Apple Store.

https://www.iculture.nl/horlogebandjes/

#4 Kies een XL-bandje of extra schakels

Er zijn ook sportbandjes in maat XL en een uitbreidingsset om de schakelarmband van de Apple Watch groter te maken. Dit zorgt ervoor dat je het horloge kunt dragen om polsen met een omtrek van maximaal 245 mm.

#5 Kijk bij externe partijen

Apple’s aanbod is mooi, maar het houdt alleen rekening met de gangbare maten. Ondertussen is het aanbod van third party horlogebandjes enorm gegroeid. Daar zitten ook modellen bij die rekening houden met heel grote of heel kleine polsen. Misschien ben je bij een ander merk beter af dan bij Apple. In ieder geval heb je veel meer keuze.

Bonustip: Apple Watch-horlogebandjes voor slanke polsen

apple-watch-edition-goldHeb je heel slanke polsen, dan heb je een heel ander probleem. Zelfs het kleinste gaatje van de horlogeband kan dan nog te ruim zijn. Kies in dat geval een 38mm Apple Watch-horlogebandje voor mensen met smalle polsen. Bij de Modern Buckle kun je zelfs kiezen uit drie formaten, allemaal afgestemd op smallere polsen.

Geschikt voor jouw smalle polsen:

Lees meer over Apple Watch horlogebandjes in onze round-up. Daarin zie je ook welke modellen Apple zoal verkoopt en wat ze kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, horlogebandje
Device Apple Watch