Apple Store met Apple Watch kopen

Apple Watch-bandje te groot of te klein: 5 passende oplossingen

Zit jouw Apple Watch horlogebandje te krap, omdat je grote polsen hebt? Dan hebben we 5 oplossingen om toch de Apple Watch te kunnen dragen. Speciale bandjes voor grote polsen, aanpassingen en een grotere maat horlogekast zijn de oplossing. Plus een bonustip voor mensen die juist heel slanke polsen hebben.

Apple Watch-bandje te klein of te groot

Past het horlogebandje van de Apple Watch niet goed? Dan hebben we wat tips om te zorgen dat je toch een Apple Watch kunt dragen. Lees ook onze tip over polsomtrek van de Apple Watch-bandjes, zodat je weet welke modellen bij jou passen.

Apple Watch-bandje te klein

We krijgen regelmatig meldingen van lezers, die merken dat het sportbandje van de Apple Watch of een ander type horlogebandje niet goed past. Vaak gaat het erom dat het horlogebandje te klein is. Gelukkig zijn er meerdere manieren om het op te lossen.

#1 Gebruik een groter sportbandje

Sommige Apple Watch-bandjes zijn in meerdere maten verkrijgbaar. Bij de oudere bandjes krijg je zelfs twee formaten meegeleverd, terwijl je bij recente bandjes kunt kiezen uit de maten S/M en M/L.

De sportbandjes die je bij de 45mm Apple Watch krijgt geleverd zijn geschikt voor een pols tot 210mm. Heb je een pols van 200mm of meer, dan zou je voor het bandje in de maat M/L kunnen kiezen. Maar je zou ook kunnen kiezen voor het grotere XL-bandje, dat we verderop bespreken.

Apple Watch Series 6 review bandjes

#2 Kies een groter formaat Apple Watch

Heb je forse polsen, dan past het 45mm-model beter bij je. Deze grotere horlogekasten worden geleverd met langere bandjes. Je zou ook de 49mm Apple Watch Ultra kunnen overwegen, want die is nóg groter. Bij de grotere modellen heb je ook een grotere schermresolutie en een langere batterijduur.

Lees meer over het kiezen van het juiste formaat Apple Watch in onderstaande tip. Of kijk welke polsmaat bij Apple Watch-bandjes passen.

Bekijk ook

Apple Watch-formaten: moet je maat 41mm, 45mm of 49mm kiezen?

De Apple Watch is verkrijgbaar in meerdere maten. Welk formaat Apple Watch is voor jou het prettigste? En hoe zit het met de voorgaande maten? In deze gids helpt we met het kiezen van een passende maat.

#3 Kies een horlogebandje afgestemd op grote polsen

Apple verkoopt horlogebandjes van verschillende materialen. Sommige modellen zijn speciaal bedoeld voor slanke polsen, terwijl andere horlogebandjes voor bijna elk formaat pols zijn gemaakt.

Geschikt voor grote polsen:

Sportbandje

 • 41mm standaard: 130-200 mm pols
 • 45mm standaard: 140-210 mm pols
 • 45mm XL: 160-245 mm pols (alleen in Middernacht, alleen verkrijgbaar bij Apple)

Prijs: €49,-


Geweven sportbandje (Sport Loop)

 • 41mm standaard: 130-200 mm pols
 • 45mm standaard: 145-220 mm pols
 • 45mm XL: 170-245 mm pols (alleen in Middernacht en alleen verkrijgbaar bij Apple)

Prijs: €49,-


Solobandje

 • 41mm: maat 1 t/m 9
 • 45mm: maat 4 t/m 12

Bij deze bandjes moet je gebruik maken van een uitknipbare pashulp, die je op de website van Apple vindt. Er zijn in totaal 2 x 9 maten voor respectievelijk 41mm en 45mm. In het algemeen geldt dat 41mm geschikt is voor een pols van 130-200mm en 45mm geschikt is voor een pols van 140-210mm. Je kunt ook kiezen voor het duurdere gevlochten solobandje, dat in dezelfde maten verkrijgbaar is. Hou er rekening mee dat deze bandjes na verloop van tijd wat wijder kunnen worden.

Prijs: €49,-


Schakelarmband

 • 41mm standaardmaat: 135-195 mm pols
 • 45mm standaardmaat: 150-200 mm pols

Prijs: €349,-

Er zijn nog veel meer modellen, zoals het Ocean-bandje, Trail- en Alpine-bandje. Apple Watch-horlogebandjes koop je via de Apple Store en diverse andere winkels.

Bekijk ook

Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren

Welke Apple Watch-horlogebandjes zijn er zoal? Welke materialen en modellen zijn er? Lees alles over de Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren. Een handig overzicht als je niet weet welke je moet kiezen!

#4 Kies een XL-bandje of gebruik extra schakels

Er zijn ook Apple Watch-bandjes in maat XL, speciaal voor mensen met wat grotere polsen. Deze zijn alleen verkrijgbaar bij Apple. Je kunt het sportbandje XL los kopen voor €49,- (alleen in Middernacht). Ook de geweven sportband is in XL verkrijgbaar (ook alleen Middernacht). Deze los verkrijgbare bandjes zijn geschikt voor polsen tot maar liefst 245mm omtrek!

Bij de schakelarmband kun je een uitbreidingsset kopen om de schakelarmband van de Apple Watch groter te maken. Dit zorgt ervoor dat je het horloge kunt dragen om polsen met een omtrek van maximaal 245 mm. Is dit nog steeds te krap, dan kun je kiezen voor extra lange bandjes die bedoeld zijn om de Apple Watch rondom je enkel of bovenarm te dragen.

Schakels voor schakelarmband Apple Watch

#5 Kijk bij externe partijen

Apple’s aanbod is mooi, maar het houdt alleen rekening met de gangbare maten. Ondertussen is het aanbod van third party horlogebandjes enorm gegroeid. Daar zitten ook modellen bij die rekening houden met heel grote of heel kleine polsen. Misschien ben je bij een ander merk beter af dan bij Apple. In ieder geval heb je veel meer keuze.

Goedkope Apple Watch-bandjes vind je onder andere bij deze winkels:

Bonustip: Apple Watch-horlogebandjes voor slanke polsen

Heb je heel slanke polsen, dan heb je een ander probleem. Zelfs het kleinste gaatje van de horlogeband kan dan nog te ruim zijn. Kies in dat geval een 38mm/40mm/41mm Apple Watch-horlogebandje voor mensen met smalle polsen. Bij het 41mm bandje met Moderne Gesp kun je zelfs kiezen uit drie formaten, ook een Small-formaat voor polsen tussen 135mm en 150mm. Zeker bij kleine polsen kun je het beste ook even bij Aziatische winkels kijken, omdat deze fabrikanten daar meer rekening mee houden met slankere polsen.

Apple Watch bandjes voor smalle polsen

Geschikt voor jouw smalle polsen:

Solobandje

 • 41mm: maat 1 t/m 9
 • 45mm: maat 4 t/m 12

Bij deze bandjes moet je gebruik maken van een uitknipbare pashulp, die je op de website van Apple vindt. Er zijn in totaal 2 x 9 maten voor respectievelijk 41mm en 45mm. In het algemeen geldt dat 41mm geschikt is voor een pols van 130-200mm en 44mm geschikt is voor een pols van 140-210mm.

Prijs: €49,-


Leren bandje met moderne gesp

 • 41mm Small: 135-150mm pols
 • 41mm Medium: 145-165mm pols
 • 41mm Large: 160-180mm pols

Prijs: €149,-


Milanees bandje

 • 41mm standaardmaat: 130-180 mm pols
 • 45mm standaardmaat: 150-200 mm pols

Prijs: €99,-

Lees meer over Apple Watch horlogebandjes in onze round-up. Daarin zie je ook welke modellen Apple zoal verkoopt en wat ze kosten. Check ook wat de polsomtrek van de Apple Watch-bandjes zijn, zodat je weet welke modellen bij jou passen.

Bekijk ook

Passen mijn bandjes op de nieuwe Apple Watch?

Als je een Apple Watch hebt, wil je dat het horlogebandje goed past. Hoe zit dat met Apple Watch Ultra, die volgens geruchten een stuk groter wordt? Passen je bestaande bandjes nog op het nieuwe model?

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch