Snel verbinden met Wi-Fi-netwerken en Bluetooth-apparaten doe je zo

Niet meer alleen via Instellingen

Sinds iOS 13 kun je vanuit het Bedieningspaneel op je iPhone en iPad je toestel gemakkelijk verbinden met een Wi-Fi-netwerk of Bluetooth-apparaat. In deze tip leggen we uit hoe het snelle verbinden met Wi-Fi-netwerken in z'n werk gaat.

Als je regelmatig wisselt van Wi-Fi-netwerk of Bluetooth-apparaat, kan het omslachtig zijn om steeds naar de instellingen te gaan. Om die frustratie te ontnemen heeft Apple een snellere manier in het Bedieningspaneel ingebouwd waarmee je moeiteloos kunt wisselen. Dit is hoe je het gebruikt in iOS 13 en nieuwer.

Snel verbinden met wifi-netwerken

Het kan gebeuren dat je ergens bent waar je regelmatig moet wisselen van Wi-Fi-netwerk. Of dat nou thuis of op kantoor is; het kan omslachtig zijn om daarvoor steeds naar de Instellingen-app te gaan.

Om je iPhone of iPad snel te verbinden met een Wi-Fi-netwerk volg je deze stappen:

  1. Open het Bedieningspaneel.
  2. Houd je vinger lang ingedrukt op het netwerkpallet (linksboven, te herkennen aan het Wi-Fi-icoon).
  3. Houd je vinger lang ingedrukt op het Wi-Fi-icoon.
  4. Selecteer een netwerk en vul eventueel het wachtwoord in. Dit wachtwoord wordt opgeslagen, zodat je voortaan kunt wisselen zonder steeds het wachtwoord in te vullen.

Heb je toch geavanceerde instellingen nodig, dan kun je die ook openen vanuit dit menu. Tik onderaan de lijst met beschikbare netwerken op Wi-Fi-instellingen… om deze te openen.

iOS 13 snel verbinden met Wi-Fi.

Snel verbinden met Bluetooth-apparaat

Maak je gebruik van verschillende Bluetooth-apparaten achter elkaar? Dan kan het handig zijn om te weten dat je hier ook snel tussen kunt wisselen. Je hoeft niet de Instellingen-app te zoeken en te gebruiken.

Om snel met een ander Bluetooth-apparaat te verbinden volg je deze stappen:

  1. Open het Bedieningspaneel.
  2. Houd je vinger lang ingedrukt op het netwerkpallet (linksboven, te herkennen aan het Bluetooth-logo).
  3. Houd je vinger lang ingedrukt op het Bluetooth-logo.
  4. Selecteer een Bluetooth-apparaat en vul eventueel een koppelcode in.

Je kunt vanuit dit menu ook snel de Bluetooth-instellingen openen, mocht je die toch nog nodig hebben. Tik op Bluetooth-instellingen… onder de lijst met apparaten om deze te openen.

iOS 13 snel verbinden met Bluetooth.

Bij iCulture hebben we nog meer tips om alles uit je iPhone te halen. Wist je al dat je ook kunt bellen via Wi-Fi met je mobiele nummer? Lees hier alles over bellen via Wi-Fi!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen bluetooth, wi-fi, wifi
Software iOS 13