Apple Watch-bandjes voorjaar 2022

Wanneer komen er nieuwe Apple Watch-bandjes uit?

Er zijn vaste momenten
Apple brengt regelmatig nieuwe bandjes uit voor de Apple Watch. Ben je toe aan een nieuwe kleur of uitvoering? In dit artikel lees je wanneer je nieuwe bandjes kunt verwachten.

Er zijn inmiddels meer dan 500 officiële Apple Watch-bandjes van Apple. Meermaals per jaar komen er nieuwe kleuren en modellen uit. Wanneer kun je ze verwachten? In dit overzicht je het meteen.


Op deze momenten kun je nieuwe Apple Watch-bandjes verwachten

Natuurlijk schrijven we op iCulture altijd over de nieuwste Apple Watch-bandjes, maar je kunt ook terecht bij het Twitter-account @bandbreitewatch en bij de bijbehorende app. Daarin vind je per seizoen de nieuwste Apple Watch-bandjes. In deze app (en op de bijbehorende poster die je kunt uitprinten) is te zien wanneer er nieuwe kleuren en modellen zijn uitgebracht.

Als je naar de historische cijfers kijkt, dan brengt Apple in ieder geval tweemaal per jaar nieuwe Apple Watch-bandjes uit: in het voorjaar rond maart/april en in het najaar in september. Er was een tijd dat er in november ook nog wat nieuwe kleuren uitkwamen, maar daar is Apple na 2020 mee gestopt.

Daarnaast zijn er elk jaar speciale uitvoeringen voor Pride en Black Unity. Omdat 2024 een Olympisch jaar is kunnen we ook weer speciale bandjes voor de Olympische Spelen verwachten. Dit vindt plaats van 26 juli t/m 11 augustus 2024 in Parijs.

Apple Watch bandjes releasekalender
Apple Watch bandjes-releasekalender. Bron: Bandbreite.watch.

Voorjaarskleuren Apple Watch-bandjes

Vanaf het prille begin heeft Apple elk voorjaar nieuwe Apple Watch-bandjes uitgebracht, meestal in de tweede helft van maart. Maar er zijn ook wat uitschieters: in 2015 en in 2021 kwamen ze in april. De voorjaarskleuren 2023 waren onder andere Kanariegeel en Frisgroen. Er zitten altijd wel wat sportbandjes bij en ook de gevlochten sololoop is er elk jaar in nieuwe kleuren.

Apple Watch-bandjes voorjaar 2022

Zomerkleuren Apple Watch-bandjes

Apple bracht tussen 2017 en 2020 ook in de zomer een paar nieuwe bandjes uit. Meestal was dit begin juni, rond WWDC. De meest recente zomercollectie is alweer wat langer geleden, namelijk de zomerkleuren 2020 met onder andere kleuren Linnenblauw, Vitamine C en Noordzeegrijs. Deze zijn niet meer bij Apple verkrijgbaar. Apple Watch-bandjes van voorgaande jaren kun je vaak nog wel vinden bij:

Apple Watch sportbandjes: kleuren voor zomer 2020.

Najaarskleuren Apple Watch-bandjes

Met de aankondiging van de nieuwste Apple Watch is het vaste prik dat er ook wat nieuwe bandjes bij komen. Dit is sinds 2015 altijd het geval geweest, dus je kunt erop rekenen dat er altijd rond september wel weer een nieuwe collectie voor je klaarligt. De najaarskleuren 2023 waren onder andere Indigo, Olijfgroen en Taupe. Naast de bandjes voor de normale Apple Watch-modellen (41mm/45mm) zijn er ook weer nieuwe 49mm-bandjes voor de Apple Watch Ultra.

Apple Watch lineup 2021

Winterkleuren Apple Watch-bandjes

Net als bij de zomercollectie is Apple in de winter ook niet zo consequent. Maar áls ze komen, dan is het in november. Tussen 2017 en 2020 was er een wintercollectie van Apple Watch-bandjes. De meest recente wintercollectie dateert van november 2020 met onder andere Pruimenpaars, Kumquat en Heideblauw. Ook hierbij geldt dat je bij winkels zoals SBSupply terecht kunt voor kleuren die niet meer in het normale assortiment zitten.

Winterkleuren 2020 Apple Watch bandjes

Pride Edition-bandjes

In elke Apple Watch-collectie hoort tenminste één Pride-bandje. Apple brengt ze sinds 2017 elk jaar uit, aanvankelijk in mei maar de laatste jaren steeds vaker in juni. Het meest recente Pride-bandje dateert uit mei 2023. Een volledig overzicht van Pride-bandjes vind je in een apart artikel.

Apple Watch Pride 2021
Bekijk ook

Apple Watch Pride-horlogebandjes van 2016 tot nu

Apple brengt sinds 2016 speciale Pride-horlogebandjes uit. Elk jaar kwam er een ander design en voor liefhebbers is het leuk om ze allemaal te verzamelen. Toon je ware kleuren met deze Apple Watch Pride-horlogebandjes in regenboogkleuren!

Black Unity Apple Watch-bandjes

Naast de Pride-bandjes brengt Apple ook een speciaal bandje uit om Black History-maand te vieren. Ze zijn altijd uitgevoerd in de Pan-Afrikaanse kleuren rood, zwart en groen. Deze bandjes verschijnen altijd aan het einde van januari, vlak voordat Black History-maand begint. Op de foto zie je het bandje van 2022, dat subtiele kleurvlokjes bevat. In 2024 koos Apple voor een motief met bloemen.

Hieronder vind je alle reeds verschenen edities:

Black Unity bandje sololoop.

Speciale Apple Watch-bandjes

Er zijn nog veel meer Apple Watch-bandjes, die vooral interessant zijn voor verzamelaars. Zo zijn er speciale Apple Watch Close Your Rings-bandjes, die alleen worden uitgereikt aan medewerkers van Apple na een sportieve uitdaging.

Een bijzondere collectie zijn de Olympische Spelen-bandjes in de kleuren van de verschillende landen. Nederland was in beide collecties aanwezig, wellicht ook omdat onze oranje kleur zo mooi afsteekt tussen het rood en wit van veel andere landen.

Apple Watch International Collection: Japan, Mexico, Nederland.

Meer weten over Apple Watch-bandjes? We hebben een round-up met alle officiële modellen van Apple, maar je kunt ook bij diverse third party-merken terecht. Wie graag zicht houdt op zijn of haar complete collectie, kan terecht in de Bandbreite-app.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch