Apple Watch-bandjes voorjaar 2022

Wanneer komen er nieuwe Apple Watch-bandjes uit?

Er zijn vaste momenten
Apple brengt regelmatig nieuwe bandjes uit voor de Apple Watch. Ben je toe aan een nieuwe kleur of uitvoering? In dit artikel lees je wanneer je nieuwe bandjes kunt verwachten.

Er zijn inmiddels meer dan 500 officiële Apple Watch-bandjes van Apple. Meermaals per jaar komen er nieuwe kleuren en modellen uit. Wanneer kun je ze verwachten? In dit overzicht je het meteen.


Natuurlijk schrijven we op iCulture altijd over de nieuwste Apple Watch-bandjes, maar je kunt ook terecht bij het Twitter-account @bandbreitewatch en bij de bijbehorende app. Daarin vind je per seizoen de nieuwste Apple Watch-bandjes. In deze app (en op de bijbehorende poster die je kunt uitprinten) is te zien wanneer er nieuwe kleuren en modellen zijn uitgebracht.

Apple Watch bandjes releasekalender

Zoals je ziet brengt Apple sinds de release in 2015 twee tot vier keer per jaar nieuwe Apple Watch-bandjes uit, voor alle vier seizoenen. Daarnaast zijn er soms speciale uitvoeringen voor Pride, de Olympische Spelen of Black Unity.

Voorjaarskleuren Apple Watch-bandjes

Vanaf het prille begin heeft Apple elk voorjaar nieuwe Apple Watch-bandjes uitgebracht, meestal in de tweede helft van maart. Maar er zijn ook wat uitschieters: in 2015 en in 2021 kwamen ze in april. De voorjaarskleuren 2022 waren onder andere Flamingo, Sterrenlicht en Citroenzeste (geel).

Apple Watch-bandjes voorjaar 2022

Zomerkleuren Apple Watch-bandjes

Apple brengt in de zomer ook vaak nog wat nieuwe kleuren voor de Apple Watch-bandjes uit, maar het komt regelmatig voor dat Apple een jaartje overslaat. Meestal is dit begin juni, rond de WWDC. Tussen 2017 en 2020 verschenen er elke zomer rond juni nieuwe bandjes. De meest recente zomercollectie is daardoor al wat langer geleden, namelijk de zomerkleuren 2020 met onder andere kleuren Linnenblauw, Vitamine C en Noordzeegrijs. Deze zijn niet meer verkrijgbaar. Apple Watch-bandjes van voorgaande jaren kun je vaak nog wel vinden bij:

Apple Watch sportbandjes: kleuren voor zomer 2020.

Najaarskleuren Apple Watch-bandjes

Met de aankondiging van de nieuwste Apple Watch brengt Apple komen er vaak ook een paar nieuwe bandjes uit. Dit is sinds 2015 altijd het geval geweest, dus je kunt erop rekenen dat er altijd rond september wel weer een nieuwe collectie voor je klaarligt. De najaarskleuren 2022 waren onder andere agavegroen, zonnegloed, stormblauw en leisteenblauw. Daarnaast werden in deze periode de eerste 49mm-bandjes voor de Apple Watch Ultra uitgebracht.

Apple Watch lineup 2021

Winterkleuren Apple Watch-bandjes

Net als bij de zomercollectie is Apple in de winter ook niet zo consequent. Maar áls ze komen, dan is het in november. In 2021 en 2022 sloeg Apple een jaar over. De meest recente wintercollectie dateert dan ook alweer van november 2020 met onder andere Pruimenpaars, Kumquat en Heideblauw.

Winterkleuren 2020 Apple Watch bandjes

Pride Edition-bandjes

In elke Apple Watch-collectie hoort tenminste één Pride-bandje. Apple brengt ze sinds 2017 elk jaar uit, aanvankelijk in mei maar de laatste jaren steeds vaker in juni. Ook in 2021 was er weer een Pride-bandje. Een volledig overzicht vind je in een apart artikel.

Apple Watch Pride 2021

Bekijk ook

Apple Watch Pride-horlogebandjes van 2016 tot nu

Apple brengt sinds 2016 speciale Pride-horlogebandjes uit. Elk jaar kwam er een ander design en voor liefhebbers is het leuk om ze allemaal te verzamelen. Toon je ware kleuren met deze Apple Watch Pride-horlogebandjes in regenboogkleuren!

Special Edition Apple Watch-bandjes

Er komen regelmatig speciale bandjes uit. Zo is Apple in 2021 gestart met de Black Unity Edition, die in de Pan-Afrikaanse kleuren rood, zwart en groen is uitgevoerd. De Black Unity Edition 2022 bestond uit een gevlochten bandje met subtiele kleurvlokjes. Deze verschijnen altijd vlak eind januari, vlak voordat Black History-maand begint.

Black Unity bandje sololoop.

Ook verscheen er in 2016 en 2021 een Olympische Spelen-collectie voor verschillende landen. Nederland was in beide gevallen van de partij, wellicht omdat onze oranje kleur zo mooi afsteekt tussen het rood en wit van veel andere landen.

Apple Watch International Collection: Japan, Mexico, Nederland.

Meer weten over Apple Watch-bandjes? We hebben een round-up met alle officiële modellen van Apple, maar je kunt ook bij diverse third party-merken terecht. Wie graag zicht houd op zijn of haar complete collectie, kan terecht bij onderstaande app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch