Apple Watch tekenen

Vijf manieren waarop de Apple Watch communicatie verandert

De Apple Watch zal de manier waarop je communiceert veranderen. Hoe gaan we met de komst van Apple's horloge met elkaar communiceren? iCulture zet vijf manieren op een rij.

Als je de Apple Watch veel gaat gebruiken, zul je op een andere manier omgaan met berichtjes, telefoongesprekken en notificaties die je op de iPhone binnenkrijgt. Dat komt doordat de Apple Watch nieuwe mogelijkheden biedt om met anderen in contact te blijven. Hieronder bespreken we vijf manieren waarop de Apple Watch gaat veranderen hoe je met mensen communiceert.

1. Minder naar je iPhone kijken

apple watch oogopslagOmdat je in één oogopslag notificaties van de Apple Watch op je pols kunt zien, ga je automatisch minder naar je telefoon kijken. Je kunt meteen zien of iets belangrijk genoeg is om de iPhone uit je zak te halen. Negen van de tien keer is dat niet nodig, want de Apple Watch heeft allerlei mogelijkheden om snel op een notificatie te reageren. Daardoor blijft je telefoon vaker in je zak.

Je zit dus minder vaak met je iPhone in je handen, terwijl je met vrienden zit te praten. Maar tegelijk nodigt de Apple Watch uit tot een andere vorm van asociaal gedrag: constant op je pols kijken. Dat kan bij vrienden al snel leiden tot de opmerking: “Oh, moet je ergens naartoe?” Door de notificaties op je pols kun je ook sneller afgeleid worden. Vandaar dat we een aparte gids hebben geschreven om notificaties in bedwang te houden:

Apple Watch-notificaties inschakelen en uitschakelen

Je voelt berichten altijd binnenkomen en het is vrij makkelijk om snel naar je pols te kijken, om te zien wat er aan de hand is. Voor vrienden kan dat ook handig zijn: ze weten dat je berichten meteen bekijkt en sneller zult reageren, dan wanneer je de iPhone moet pakken.

2. Bellen met de Apple Watch

Apple Watch bellenJe kunt met de Apple Watch een inkomend telefoongesprek op je iPhone opnemen. Het geluid aan de andere kant van de lijn krijg je dan te horen via de speakers in de Apple Watch en je kunt zelf ook spreken via de ingebouwde microfoon. Je hoeft hierdoor niet langer de iPhone vast te houden voor een handsfree-gesprek, of hebt hiervoor geen oordopjes met ingebouwde microfoon meer nodig. Omdat de knoppen van de telefoon-app altijd binnen handbereik zijn, hoef je de iPhone ook niet meer erbij te pakken als je bijvoorbeeld het volume wil verhogen of de microfoon tijdelijk wil uitschakelen.

Lees ook: Bellen met de Apple Watch: hoe werkt dat?

Het zal er tijdens de eerste maanden van de Apple Watch wellicht wat vreemd uitzien. Je ziet zelden mensen bellen via hun horloge – handsfree bellen met oordopjes zorgt er nu al voor dat je soms raar wordt aangekeken. Het gebruiksgemak kan echter veel betekenen voor telefoongesprekken met de Apple Watch. Bij een binnenkomend gesprek zal het scherm van de Apple Watch automatisch activeren, zodat je meteen kunt opnemen.

3. Hartslag delen met vrienden en familie

Hoe kun je iemand laten weten hoe je je voelt? Apple heeft hiervoor bedacht dat je gemakkelijk en snel je hartslag naar iemand kan sturen met behulp van de hartslagsensor achterop. Dat klinkt misschien doodsimpel, maar het is wel veel persoonlijker dan een smiley. Zo kan je zonder woorden laten weten dat je nerveus bent, of je juist heel relaxt voelt. De boodschap van een hartslag kan soms wat abstract zijn, maar het is wel een zeer intieme manier om met je naasten te communiceren. Daarnaast kan deze mogelijkheid veel betekenen voor de medische wereld. Wil je de arts weten hoe hoog je hartslag na het sporten is? Dat kun je straks via de Apple Watch toesturen. Daarvoor moet de arts dan wel zelf een Apple Watch hebben: deze functionaliteit werkt alleen bij contacten die zelf het horloge aan de iPhone hebben gekoppeld. Deze toepassing zal je dan ook vooral gebruiken met je geliefde.

Apple Watch hartslag

4. Simpele tekeningen maken op Apple Watch

Het maken en versturen van een tekening is op de Apple Watch zo simpel, dat het zomaar een ding kan gaan worden. Zo kun je bijvoorbeeld binnen een minuut een bloemetje tekenen en versturen naar je moeder, gewoon omdat ze net de afwas voor je heeft gedaan. Het ontvangen van deze tekeningen kan in eerste instantie alleen op de Apple Watch, dus de ontvanger moet ook een Apple Watch hebben. Leuk detail: de ontvanger ziet een kort filmpje van hoe je de tekening hebt gemaakt.

Apple Watch tekenen

5. Tikje geven

Wil je de aandacht van iemand? De Apple Watch heeft hiervoor de mogelijkheid om iemand anders met een Apple Watch een tikje te geven. Je kunt zelfs speciale tikjes maken voor bepaalde personen. De Apple Watch van de ontvanger trilt dan precies in het ritme waarop jij op het scherm hebt gedrukt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een code afspreken voor simpele dingen bij vrienden. Het gebruik van de nieuwe Taptic Engine zorgt er voor dat deze aanrakingen van je Apple Watch ook natuurlijk aanvoelen.

Lees ook: Taptic Engine: zo tikt de Apple Watch straks op je pols

Apple Watch tikken

Verder lezen: Apple Watch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2015
Categorie Devices
Onderwerp apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch