Man met iPhone in de hand

Waarom meerdere vertrouwde telefoonnummers voor iCloud en je Apple ID verstandig is

Wil je stress vermijden als je je iPhone kwijtraakt? Voeg dan meerdere vertrouwde telefoonnummers toe aan iCloud, zodat familie of je partner kunnen helpen om je iPhone terug te vinden en in te loggen bij belangrijke diensten.

Vertrouwde telefoonnummers voor iCloud en je Apple ID

Voor Apple-gebruikers is iCloud en je Apple ID je digitale uitvalsbasis. iCloud bewaart je foto’s, wachtwoorden, browsergeschiedenis, locatie van je Apple-apparaten en nog veel meer. Geen wonder dat je tweefactorauthenticatie hebt ingesteld, zodat hackers niet zomaar met je iCloud-account aan de haal kunnen gaan. Maar heb je er ook aan gedacht om het telefoonnummer van je partner toe te voegen als vertrouwd telefoonnummer? Dat scheelt veel stress als er ooit iets misgaat.

Vertrouwd telefoonnummer van je partner

Een slimme iPhone-gebruiker is op alles voorbereid. Is je iPhone gestolen of kwijtgeraakt, dan wil je je toestel kunnen terugvinden in Zoek mijn iPhone. En heeft iemand je iCloud-account gehackt, dan wil je ook weer de toegang terugkrijgen. In veel gevallen kan het dan nuttig zijn om een tweede vertrouwde toestel aan iCloud toe te voegen, bijvoorbeeld die van je partner.

De kans is klein dat beide toestellen tegelijk worden gestolen, dus dan heb je altijd nog iets om op terug te vallen als je geen eigen iPad of Mac bij de hand hebt.

Bekijk ook

Tweefactorauthenticatie voor Apple ID en iCloud: zo werkt het op iOS en macOS

Tweefactorauthenticatie is een beveiligingsmethode voor je Apple ID en iCloud-account. Dankzij deze functie is er een extra stap vereist zodra er ingelogd wordt met jouw Apple ID. In dit artikel lees je er alles over.

Bij het instellen van tweefactorauthenticatie moet je een vertrouwd telefoonnummer of toestel opgeven, waarmee je je verificatiecode kunt ontvangen. Je eigen nummer is standaard een vertrouwd nummer, maar het is ook verstandig om ook het nummer van je partner toe te voegen. Dat kan ook achteraf. Je kan dit nummer gebruiken als je op een nieuw toestel met je Apple ID wil inloggen, maar geen ander vertrouwd toestel of je eigen telefoonnummer beschikbaar hebt. Het is een extra veiligheidsmaatregel om te zorgen dat je altijd toegang kan krijgen.

Maar belangrijk daarbij is dat je alleen een nummer gebruikt van iemand die je vertrouwt. De verificatiecode die naar dit nummer gestuurd wordt, kan gebruikt worden om je Apple ID-wachtwoord te herstellen. Als diegene ook je wachtwoord weet, heeft diegene dus als het ware toegang tot jouw account. Stel daarom niet zomaar een willekeurig telefoonnummer van een bekende in.

Meerdere vertrouwde telefoonnummers voor iCloud

Het instellen van extra vertrouwde telefoonnummers voor iCloud doe je zo:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Tik bovenin het scherm op je naam.
  3. Kies daarna Wachtwoord en beveiliging.
  4. Tik bij Vertrouwde telefoonnnummers op Wijzig.
  5. Tik op Voeg een vertrouwd telefoonnummer toe en voer je toegangscode in.
  6. Voer het extra telefoonnummer in en sla op.
  7. Voer de verificatiecode in die gestuurd wordt naar het toegevoegde nummer. Dat kan per sms of als gesproken bericht zijn.

iCloud en Apple ID: vertrouwd telefoonnummer toevoegen.

Je kunt nu op beide telefoonnummers een verificatiecode voor iCloud ontvangen. Wel zo’n gerust gevoel! Je kunt ook vertrouwde nummers toevoegen op je Mac via Systeemvoorkeuren > Apple ID > Wachtwoord en beveiliging > Vertrouwde telefoonnummers.

Als een eerder toegevoegd om wat voor reden dan ook niet meer handig is om als vertrouwd nummer in te stellen, kun je hem via de stappen hierboven ook weer verwijderen. Tik daarvoor na stap 4 op het minnetje om het nummer te verwijderen.

Bekijk ook

Voorkom stress door je iPhone met deze 10 tips

Stress door je iPhone? Kom tot rust! Met deze tips voorkom je storende notificaties, teveel apps, een lege batterij en andere stressverhogende zaken.

We hebben nog veel meer tips voor iCloud, zoals deze:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!