Wanhopige persoon

Meerdere vertrouwde telefoonnummers toevoegen aan iCloud is slim

Wil je stress op vakantie vermijden? Voeg dan meerdere vertrouwde telefoonnummers toe aan iCloud, zodat familie en vrienden kunnen helpen als je je iPhone kwijtraakt.

Als Apple-gebruikers is iCloud je digitale uitvalsbasis. iCloud bewaart je foto’s, wachtwoorden, browsergeschiedenis, locatie van je Apple-apparaten en nog veel meer. Geen wonder dat je tweefactorauthenticatie hebt ingesteld, zodat hackers niet zomaar met je iCloud-account aan de haal kunnen gaan. Maar heb je er ook aan gedacht om het telefoonnummer van je partner toe te voegen als vertrouwd telefoonnummer? Dat scheelt een hoop stress op vakantie.

Wanhopige persoon

Vertrouwd telefoonnummer van je partner

Op toeristische plekken zoals de Apple Store Amsterdam gebeurt het regelmatig dat een buitenlandse Apple-gebruiker overstuur binnenkomt. Zijn (of haar) iPhone is foetsie en nu lukt het niet meer om in te loggen op iCloud – bijvoorbeeld om Zoek mijn iPhone te gebruiken. Wat nu?

Wil je die stress tijdens je eigen vakantie voorkomen, dan is er een makkelijke oplossing: zorg dat de iPhone van je partner ook een vertrouwd toestel is. De kans is klein dat beide toestellen tegelijk worden gestolen, dus dan heb je altijd nog iets om op terug te vallen als je geen eigen iPad of Mac bij de hand hebt. Bij het instellen van tweefactorauthenticatie moet je een vertrouwd telefoonnummer opgeven, waarmee je je verificatiecode kunt ontvangen. Veel mensen vullen daarbij hun eigen mobiele nummer in, maar het is wel zo slim om ook het nummer van je partner toe te voegen. Dat kan ook achteraf.

Meerdere vertrouwde telefoonnummers voor iCloud

Zo werkt het:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Tik bovenin het scherm op je Apple ID en kies daarna Wachtwoord en beveiliging.
  3. Tik bij Vertrouwde telefoonnnummers op Wijzig.
  4. Voer het nummer van je partner of andersoortige levensgezel of reisgenoot in en sla op.

Vertrouwd telefoonnummer iCloud

Je kunt nu op beide telefoonnummers een verificatiecode voor iCloud ontvangen. Wel zo’n gerust gevoel! Je kunt ook vertrouwde nummers toevoegen op je Mac via Systeemvoorkeuren > iCloud > Accountgegevens > tabblad Beveiliging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2017
Categorie Internet
Onderwerpen icloud, telefoon