Instagram #2016bestnine, jouw populairste Instagram-foto's van 2016

Zo kun je Instagram-filters rangschikken op iPhone

De filters van Instagram zijn een kwestie van smaak. Sommige vind je mooi, gebruik je nooit. In deze tip leggen we uit hoe je favoriete filters altijd vooraan zet, door ze naar eigen voorkeur te rangschikken.

Met Instagram kun je foto’s een artistiek tintje geven door er een fotofilter op te plakken en deze vervolgens te publiceren. Gaandeweg zijn er steeds meer filters bijgekomen, terwijl je na een tijdje al snel een voorkeur voor bepaalde filters krijgt. In deze tip gaan we uitleggen hoe je je favoriet Instagram-filters vooraan zet.

Volgorde Instagram-filters aanpassen

De filters van Instagram zorgen ervoor dat al snel iets moois maakt. Maak je vaak foodfoto’s dan zul je andere filters gebruiken dan mensen die vooral landschappen fotograferen. Gelukkig kun je de filters in elke gewenste volgorde rangschikken.

Omdat Instagram behoorlijk wat fotofilters heeft, kun je zelf kiezen welke filters je wilt zien. Je doet in het scherm ‘Filters beheren’, waar je ook filters aan en uit kunt zetten, zodat je alleen de filters ziet die je mooi vindt.

Stap 1: Instagram filters beheren

Als je de filters wilt rangschikken, hoef je alleen maar de lijst met filters te openen. Die lijst verschijnt zodra je een foto met Instagram hebt gemaakt of wanneer je een foto hebt geselecteerd om met Instagram te bewerken. Helemaal achteraan de lijst met filters vind je de knop ‘Beheren’. Druk daarop om de filters te beheren.

Instagram-filters rangschikken

Stap 2: Volgorde Instagram filters aanpassen

Nu opent een lange lijst; dit zijn alle filters die in Instagram bechikbaar zijn. Tik op een filter om hem aan of uit te zetten.

Als je een filter uit zet, zie je hem niet meer in de lijst met filters staan als je een foto hebt gemaakt. Tik en sleep een filter omhoog of omlaag om de volgorde van de filters te bepalen. Filters die bovenaan staan zie je als eerste.

Als je tevreden bent met de selectie filters en de rangschikking, tik je rechtsboven op Klaar. De app stuurt je dan direct terug naar het vorige scherm en zie je meteen dat de volgorde van de filters is aangepast.

Je leest meer over de mogelijkheden van Instagram in ons Dossier Instagram.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2017
Categorie Apps
Onderwerpen fotofilters, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram