icloud-prullenbak

Verwijderde bestanden terughalen in iCloud: zo lukt het in 3 stappen

iCloud-bestand verwijderd, maar heb je achteraf toch spijt? Geen zorgen: je kunt met een paar simpele stappen al je gewiste data weer terugvinden.

Bestanden, contacten, agenda’s en bladwijzers in iCloud hestellen

Heb je een bestand, bladwijzer, contactpersoon of een agenda-afspraak uit iCloud verwijderd, maar was dat toch niet helemaal de bedoeling? Geen nood: Je kunt de gewiste data gewoon weer achterhalen. Het is vanuit iCloud namelijk mogelijk om pas verwijderde informatie binnen een maand weer te herstellen, waardoor je zonder zorgen bij je gegevens kunt. In deze tip ontdek je hoe je in iCloud bestanden en andere items kunt terughalen.

Wat kun je allemaal herstellen uit iCloud?

Hoewel er veel zaken zijn die in iCloud worden opgeslagen, kun je niet álles herstellen. Het gaat om deze vier categorieën:

  • Bestanden – Dit gaat over bestanden in iCloud Drive. Je vindt deze bestanden niet alleen op het web, maar ook in Finder voor macOS en de Bestanden-app voor iOS en iPadOS.
  • Herstel contacten – Hiermee kun je een oude backup met contactpersonen uit iCloud terugzetten. Handig als je recent een groot aantal contacten hebt verwijderd of aangepast, maar graag terug wil naar een eerdere versie van je adresboek.
  • Herstel agenda’s – Zet een archief met al je agenda’s en herinneringen terug. Eén kanttekening: agenda’s die met je zijn gedeeld staan niet in een backup. Daarnaast worden alle uitnodigingen uit een herstelde agenda opnieuw verstuurd.
  • Herstel bladwijzers – Heb je onlangs een bladwijzer in Safari verwijderd? Hier vind je ze terug.

Heb je andere bestanden, waaronder notities, e-mails en herinneringen die je wil herstellen? Dat kan via de desbetreffende apps op iCloud.com.

Bestanden en meer in iCloud herstellen

Het maakt niet uit welk van de genoemde categorieën je wil terughalen. Je vindt het allemaal op de speciale Gegevensherstel-pagina. Kijk maar:

  1. Ga in je browser naar iCloud.com/recovery en log in als dat wordt gevraagd.
  2. Kies de categorie die je wil herstellen: Bestanden, Bladwijzers, Contacten, Agenda’s.
  3. Selecteer het gewenste bestand of archief en klik op Herstel.

Met Gegevensherstel verwijderde bestanden herstellen uit iCloud

Bestanden herstellen via deze pagina kan alleen binnen 30 dagen nadat ze (al dan niet per ongeluk) verwijderd zijn.

Heb je net een belangrijke map kunnen herstellen en wil je die nu delen met anderen? Dat kan ook via iCloud. Lees in onze aparte tip hoe je mappen kunt delen via iCloud.

Bekijk ook

Zo deel je mappen in iCloud Drive op iPhone, iPad en Mac

In deze tip lees je hoe je een map met iemand anders kunt delen in iCloud. Het gaat om mappen die je op de iPhone en iPad in de Bestanden-app vindt. Op de Mac zijn het mappen in Finder.

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2022
Onderwerp
Categorie
Internet