iCloud-sleutelhanger wachtwoord delen.

Zo deel je inloggegevens uit iCloud-sleutelhanger via AirDrop

Handig voor je Netflix- of Spotify-account

Als je een online account met iemand wil delen, kun je eenvoudig het wachtwoord en gebruikersnaam delen via AirDrop. De gegevens worden dan meteen opgeslagen op het toestel van de ontvanger. Zo doe je dat.

Met iCloud-sleutelhanger sla je alle inloggegevens van je online accounts veilig op. Van je bank tot je Netflix-account: met je eigen online kluis heb je je wachtwoorden altijd bij je en hoef je zelf geen ingewikkelde wachtwoorden te bedenken. Sommige accounts deel je met vrienden of je partner. Denk aan je Netflix- of Spotify-account. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Inloggegevens iCloud-sleutelhanger delen

Gebruik je je Netflix-account met bijvoorbeeld je familie of vrienden? Dan hebben zij je inloggegevens nodig om van het account gebruik te kunnen maken. Een simpel wachtwoord en e-mailadres is gemakkelijk te delen, maar is dan weer minder veilig. Een lang wachtwoord met een combinatie van cijfers, letters en tekens is veel veiliger én verstandiger, maar onhandig om te delen. Gelukkig is er een handige deelfunctie in iCloud-sleutelhanger. Zo deel je je wachtwoorden in één klap met een familielid of vriendin. Om deze functie te gebruiken heb je wel iOS 12 of nieuwer nodig.

Zo deel je je inloggegevens:

  1. Start je iPhone op en ga naar Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en tik op Wachtwoorden en accounts.
  3. Tik op Wachtwoorden en identificeer je met Touch ID of Face ID.
  4. Kies een account dat je wil delen.
  5. Hou de gebruikersnaam of het wachtwoord ingedrukt en tik op AirDrop.
  6. Selecteer de ontvanger in het AirDrop-scherm.

Inloggegevens en wachtwoord delen via AirDrop.

Je kan ook delen vanaf je Mac met macOS Mojave en nieuwer. Open hiervoor Safari en klik in de menubalk op Safari > Voorkeuren. Kies voor Wachtwoorden en klik met je rechtermuisknop op een wachtwoord. Kies dan voor Deel met AirDrop.

Nadat je de ontvanger geselecteerd hebt, worden de gegevens automatisch in de iCloud-sleutelhanger van de ontvanger geplaatst. Het enige wat hij of zij hoeft te doen, is zichzelf identificeren met Face ID of Touch ID om de kluis te openen. Hou er wel rekening mee dat als je het wachtwoord aanpast, dat het niet meteen aangepast is in de kluis van de ander. Deel je wachtwoord ook alleen met mensen die je vertrouwt.

Dankzij AutoFill kan de ontvanger het gebruikersnaam en wachtwoord eenvoudig invoeren in apps en websites.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen icloud sleutelhanger, wachtwoorden
Software iOS 12