Knippen, plakken en kopiëren op iPhone en iPad

Op iPhone en iPad kun je stukken tekst kopiëren, knippen en plakken. Lees in deze tip hoe je teksten selecteert en vervolgens ergens anders plakt.

Op iPhone en iPad kun je stukken tekst kopiëren, knippen en plakken. Tik je eenmaal op een woord, dan wordt dit geselecteerd. Je kunt daarna de blauwe bolletjes verschuiven om een groter fragment te selecteren.

Tekst knippen, plakken en kopiëren

Er is nog een andere manier: in sommige apps kun je ook viermaal op de tekst tikken om een hele alinea te selecteren. Je zult hiervoor wel wat moeten oefenen in de snelheid waarmee je op het scherm tikt.

Heb je eenmaal de selectie gemaakt, dan druk je op het scherm op Knippen of Kopiëren te selecteren. Ga daarna naar de gewenste lokatie waar je wilt plakken en druk daar op het scherm om de knop Plakken zichtbaar te maken.

knippen-plakken-ipad

Slimmer tekst selecteren

Er is een slimmere manier om tekst te selecteren, vooral als je de Safari-browser gebruikt. Heb je wel eens problemen dat een hele zin wordt geselecteerd, terwijl jij alleen maar een paar woordjes wilde kopiëren, dan helpt het om het volgende te doen.

  1. Open de pagina in Safari.
  2. Tik op de Reader-weergave van Safari (tik hiervoor in de adresbalk van Safari op de vier streepjes).
  3. De Reader-weergave toont alleen de basisinhoud van de pagina en laat eventuele opmaak achterwege. Daardoor kun je gemakkelijker een stuk tekst selecteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerp knippen