Video kijken op Apple Watch

Zo kun je video’s kijken op de Apple Watch

Het klinkt misschien als iets wat onmogelijk is, maar je kunt echt video's kijken op de Apple Watch. In deze tip leggen we uit hoe het werkt.

Video’s kijken op de Apple Watch

Er zijn geen Apple Watch-apps van populaire videodiensten zoals Netflix, YouTube of Disney+ maar je kunt wel losse videobestanden bekijken. Die kun je naar jezelf of naar een vriend toesturen om af te spelen op de Apple Watch. Een gekke gedachte? Ja, maar het gaat erom dat het kan!

Video versturen via de Berichten-app

Om video’s te kijken op de Apple Watch moet je er eerst eentje uitzoeken. Uiteraard ga je niet zo snel een twee uur durende film toesturen, maar een kleine zelfgemaakte video kan wel. Je stuurt deze in een iMessage-bericht of sms, dus het mag niet te groot zijn. En ook belangrijk om te weten: het mag geen link naar een video zijn, maar het moet een complete video zijn. Stuur je een link, dan krijg je meestal een melding dat de video niet afgespeeld kan worden of niet wordt herkend.

  1. Open een nieuw tekstbericht, bij voorkeur op je Mac, iPhone of iPad.
  2. Voeg de video toe aan het bericht.
  3. De ontvanger krijgt de video binnen en ziet een afspeelknop. Tik daarop en de video wordt beeldvullend afgespeeld.
  4. Ben je klaar met kijken, dan druk je linksboven op Gereed.

Video afspelen Apple Watch

Video afspelen en bedienen op Apple Watch

Door te tikken kun je de video starten en pauzeren. En met de Digital Crown kun je het volume regelen.

Je kunt nog meer dingen doen op de Apple Watch:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch