Snapchat 3D Touch

Zo kun je je Snapchat-gebruikersnaam wijzigen en accountnaam aanpassen

Hoe kun je je Snapchat gebruikersnaam en accountnaam wijzigen? Dat lees je in deze tip, waarin we ook uitleggen hoe je Snapchat-namen van vrienden aanpast.

snapchat gebruikersnaam wijzigen openingsfotoSnapchat is een van de populairste gratis berichtenapps voor iPhone. De app verschilt van andere chatapps omdat je geen lange tekstberichten schrijft, maar elkaar foto’s en video’s deelt die je maar korte tijd kan bekijken. De truc bij deze dienst is dat je gemakkelijk gevonden kan worden door anderen. Heb je een gebruikersnaam (accountnaam) gekozen waar je achteraf spijt van hebt, dan kun je die gemakkelijk wijzigen. In deze tip gaan we laten zien hoe dat werkt: een Snapchat gebruikersnaam aanpassen.

Snapchat gebruikersnaam wijzigen

Er zijn in Snapchat twee namen: je accountnaam en de gebruikersnaam die zichtbaar is voor anderen. Je gebruikersnaam is vrij gemakkelijk te wijzigen:

 1. Open de Snapchat-app en tik bovenaan op het Snapchat-logo om je profiel te bekijken.
 2. Druk op het tandwiel rechtsboven om de instellingen van je profiel te openen.
 3. Tik op Naam en vul een andere voor- of achternaam in.

Snapchat gebruikersnaam wijzigen

Snapchat accountnaam wijzigen

Het is niet rechtstreeks mogelijk om de accountnaam van een Snapchat-account zomaar aan te passen. Wat je wel kunt doen, is een tweede Snapchat-account maken met een ander e-mailadres en dit helemaal naar wens instellen. Daarna kun je je oude account wissen en weer je normale e-mailadres toevoegen. Hieronder leggen we dit proces stap-voor-stap uit.

 1. Open de Snapchat-app en tik bovenaan op het Snapchat-logo om je profiel te bekijken.
 2. Druk op het tandwiel rechtsboven om de instellingen van je profiel te openen.
 3. Veeg omlaag, druk op ‘Uitloggen’ en daarna nogmaals op ‘Uitloggen’.
 4. Nu ben je uitgelogd.
 5. We gaan nu een nieuw Snapchat-profiel aanmaken via ‘Aanmelden’. Vul hierbij de benodigde informatie in, maar gebruik de nieuwe accountnaam die je wilt hebben. Je hebt hierbij ook een ander e-mailadres nodig. Maak je geen zorgen: het mag een tijdelijk e-mailadres zijn, want we gaan het straks alsnog aanpassen naar je oude e-mailadres.

Nieuw Snapchat-account instellen

 1. Stel nu je hele profiel in zoals je wilt: voeg de vrienden toe met wie je wilt Snapchatten en vraag vrienden of ze naar jouw nieuwe account willen overstappen. Eventueel kun je nog even inloggen op je oude account om te kijken wie dit allemaal waren. Als iemand Snapchat gebruikt, herken je die meteen doordat hun username in de adreslijst staat in plaats van een telefoonnummer.
 2. Ben je helemaal klaar? Verwijder dan je oude account via de website https://support.snapchat.com/delete-account. Je krijgt nu geen toegang meer tot het account, dus ook niet tot ontvangen foto’s.
 3. Ga opnieuw naar de instellingen van je nieuwe Snapchat-account en pas het e-mailadres aan. Nu krijg je geen foutmelding, omdat dit e-mailadres niet meer gebruikt wordt voor het oude account.

Het enige nadeel van deze methode is dat je opnieuw al je vrienden moeten toevoegen aan Snapchat. Verder heb je geen last van de omschakeling.

Opnieuw Snapchat-vrienden toevoegen

 1. Open de Snapchat-app en druk op het spookicoontje.
 2. Tik op de optie Vrienden toevoegen.
 3. Je komt dan op een scherm waarop je vrienden kunt toevoegen (zie afbeelding).
 4. Kies voor Toevoegen op gebruikersnaam of Toevoegen vanuit contacten of een van de andere opties. De tweede optie is veruit het gemakkelijkst, omdat je meteen te zien krijgt welke mensen uit je adresboek al gebruik maken van Snapchat.

Je kunt ook snel contacten toevoegen via de 3D Touch-actie op het scherm. Daarvoor heb je wel een iPhone 6s of nieuwer nodig.

Snapchat 3D Touch

Heb je vooraf een lijstje gemaakt van vrienden, dan kun je ze ook handmatig toevoegen op basis van gebruikersnaam. Een alternatief is dat je via sociale media (Facebook, Twitter) bekendmaakt dat jouw Snapchat-naam is gewijzigd.

Snapchat-vrienden: namen aanpassen

Namen van Snapchat-vrienden aanpassen

Je kunt ook de weergave van Snapchat-namen van vrienden wijzigen. Daarbij verandert uiteraard niet hun accountnaam, maar alleen de weergave van de naam in jouw app.

 1. Open de Snapchat-app en tik op het spookicoontje bovenaan het scherm.
 2. Tik op Mijn vrienden.
 3. Tik op de naam van een vriend en daarna nogmaals op de naam (of iets omslachtiger: tik op het tandwielicoontje achter de naam en daarna Naam bewerken).
 4. Tik de gewenste naam in.
 5. Druk op Opslaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2017
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat