Snapchat 3D Touch

Zo kun je je Snapchat-gebruikersnaam wijzigen

Hoe kun je je Snapchat gebruikersnaam en accountnaam wijzigen? Dat lees je in deze tip, waarin we ook uitleggen hoe je Snapchat-namen van vrienden aanpast.

Snapchat-gebruikersnaam wijzigen

Snapchat is een populaire berichtenapp en sociaal netwerk voor de iPhone. De app verschilt van andere chatapps omdat je geen lange tekstberichten schrijft, maar elkaar foto’s en video’s deelt die je maar korte tijd kan bekijken. De truc bij deze dienst is dat je gemakkelijk gevonden kan worden door anderen. Heb je een gebruikersnaam gekozen waar je achteraf spijt van hebt, dan kun je die wijzigen. In deze tip gaan we laten zien hoe dat werkt: een Snapchat gebruikersnaam aanpassen.

Snapchat naam wijzigen

Er zijn in Snapchat twee namen: je gebruikersnaam/accountnaam en je profielnaam/weergavenaam die zichtbaar is voor anderen. Je profielnaam wijzigen is vrij gemakkelijk:

 1. Open de Snapchat-app en tik bovenaan op het Snapchat-logo om je profiel te bekijken.
 2. Druk op het tandwiel rechtsboven om de instellingen van je profiel te openen.
 3. Tik op Naam en vul een andere voor- of achternaam in.

Snapchat naam wijzigen

Snapchat accountnaam wijzigen

Het is vanaf februari 2022 rechtstreeks mogelijk om de accountnaam van een Snapchat-account aan te passen. Dit kan maximaal één keer per jaar. Hou er ook rekening mee dat een eerder gebruikte gebruikersnaam niet opnieuw gebruikt kan worden. Je kunt dus niet om de haverklap je Snapchat gebruikersnaam wijzigen. Het aanpassen van je accountnaam doe je zo:

 1. Open de Snapchat-app en tik bovenaan op het Snapchat-logo om je profiel te bekijken.
 2. Druk op het tandwiel rechtsboven om de instellingen van je profiel te openen.
 3. Tik op Gebruikersaam en vul een nieuwe naam in. Deze mag dus niet eerder gebruikt zijn.

Snapchat gebruikersnaam wijzigen.

Wil je toch vaker dan één keer per jaar je gebruikersnaam aanpassen, dan zit er maar één ding op: uitloggen en een tweede Snapchat-account maken met een ander e-mailadres en dit helemaal naar wens instellen. Daarna kun je je oude account wissen en weer je normale e-mailadres toevoegen. Alles over je Snapchat-account verwijderen lees je hier:

Bekijk ook

Zo kun je je Snapchat-account verwijderen en profiel wissen

Wil je je Snapchat-profiel wissen op de iPhone, omdat je bijvoorbeeld een ander account wil, of helemaal met Snapchat wilt stoppen? In deze tip leggen we uit hoe je permanent je Snapchat-account verwijdert.

Eventueel kun je nog even inloggen op je oude account om te kijken welke vrienden je ook alweer had. Ben je helemaal klaar? Verwijder dan je oude account via de website https://support.snapchat.com/delete-account. Je krijgt nu geen toegang meer tot het account, dus ook niet tot ontvangen foto’s. Hier zul je dus vooraf een backup van moeten maken.

Het enige nadeel van deze methode is dat je opnieuw al je vrienden moeten toevoegen aan Snapchat. Verder heb je geen last van de omschakeling.

Opnieuw Snapchat-vrienden toevoegen

 1. Open de Snapchat-app en veeg opzij.
 2. Rechts van het openingsscherm vind je de optie Vrienden toevoegen.
 3. Kijk welke contacten al Snapchat gebruiken en voeg ze toe.

Vrienden toevoegen aan Snapchat.

Je kunt ook snel contacten toevoegen via Quick Action door op het scherm te drukken. Daarvoor heb je wel iPhone met 3D Touch of Haptic Touch nodig.

Heb je vooraf een lijstje gemaakt van vrienden, dan kun je ze ook handmatig toevoegen op basis van gebruikersnaam. Een alternatief is dat je via sociale media (Facebook, Twitter) bekendmaakt dat jouw Snapchat-naam is gewijzigd.

Namen van Snapchat-vrienden aanpassen

Je kunt ook de weergave van Snapchat-namen van vrienden wijzigen. Daarbij verandert uiteraard niet hun accountnaam, maar alleen de weergave van de naam in jouw app.

 1. Open de Snapchat-app veeg naar rechts.
 2. Hou de naam van de vriend ingedrukt.
 3. Tik op Vriendschap beheren > Naam Bewerken.
 4. Tik de gewenste naam in.
 5. Druk op Opslaan.

Snapchat naam van vrienden wijzigen.

Wil je meer weten over Snapchat, lees dan onze handleiding.

Bekijk ook

Alles over Snapchat: foto's opslaan, bewerken en speciale tekst

De beste tips en apps voor Snapchat. Foto's opslaan, video's bewaren, grote tekst gebruiken, de temperatuur tonen en veel meer voor de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
februari 2022
Onderwerp
Categorie
Apps

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat