Snapchat Herinneringen

Dit is hoe Snapchat Herinneringen werkt

Snapchat Herinneringen heeft de manier waarop je Snaps opnieuw deelt veranderd. In deze tip lees je hoe het werkt.

Snapchat voerde op 6 juli een update door voor de app, waarmee Herinneringen beschikbaar werden. Hiermee kun je gemakkelijk foto’s uit je camerarol delen. Daarnaast is het een plek om je favoriete momenten opnieuw te beleven. Maar door het minimalistische ontwerp is het soms lastig om alle functies te ontdekken.


Snapchat Herinneringen

Snapchat Herinneringen: zo werkt het

Van origine deelde je in Snapchat met name foto’s die tijdelijk zichtbaar zijn. Dat zorgde voor een enorm succes, maar nu deel je ook nogal eens foto’s die je wel wilt bewaren. Dus maakte Snapchat de Herinneringen-functie. Sla hier een Snap op en je weet zeker dat ze bewaard blijven.

Het bewaren van een Snap gaat echter niet automatisch, je moet de foto’s zelf invoeren. Dit doe je door het overzicht met je Herinneringen te openen, door van beneden naar boven te vegen als je de camera open hebt staan. Je kunt ook op het nieuwe icoon klikken dat onder de opnameknop staat. Vervolgens kom je al je opgeslagen Snaps, zowel foto’s als video’s, tegen. Bovenin kun je via drie tabbladen schakelen tussen foto’s in je camerarol, verhalen en Snaps.

Snapchat Herinneringen opnieuw delen

De nieuwe feature van Snapchat zorgt er echter wel voor dat het opnieuw delen van Snaps en het delen van Snaps in andere apps veranderd is. Heb je een Snap opgeslagen als herinnering en wil je hem opnieuw delen? Dat doe je als volgt:

  1. Ga naar Herinneringen.
  2. Houd de Herinnering die je wilt delen ingedrukt.
  3. Als je wilt kun je de Snap bewerken door op het potlood te tikken.
  4. Klik op de verzendknop en kies de mensen met wie je de Snap wilt delen. Je kunt hem ook toevoegen aan je Verhaal.

Je kunt een Herinnering ook opslaan in je camerarol of delen via bijvoorbeeld Twitter, Facebook of WhatsApp. Dit doe je door de onderstaande stappen te volgen.

  1. Ga naar Herinneringen in Snapchat.
  2. Kies de Snap die je wilt opslaan of delen en houd hem ingedrukt.
  3. Klik op de grijze balk waar Mijn Snap staat.
  4. Kies Exporteer Snap.
  5. Kies een app om de Snap mee te delen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2017
Categorie Apps
Onderwerpen herinneringen, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat was ook de eerste app met de zogenaamde verdwijnende Verhalen, die later populair werden als Instagram Stories en andere social media-apps. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat