snapchat

Zo voorkom je dat Snapchat je batterij leegtrekt

Vraagt Snapchat ook zoveel van je accu? Met deze tips kun je voorkomen dat je accu leeg wordt gezogen door de app.

Snapchat is een ontzettend leuke app, maar het vraagt wel veel van je accu. Net als andere sociale media zoals Facebook lijkt het alsof Snapchat in de achtergrond blijft draaien en daarbij zelfs meer van je batterij opslurpt. Vervelend, maar je kunt er wat aan doen.

snapchat

Laat Snapchat je batterij niet langer leegslurpen

Op je iPhone kun je zien of Snapchat inderdaad zoveel van je accu vraagt. Houd er echter wel rekening mee dat dit voor een deel ook logisch kan zijn; een video afspelen is nu eenmaal een energievreter.

 1. Ga naar Instellingen.
 2. Klik op Batterij.
 3. Wacht tot de lijst aangevuld wordt.
 4. Klik op Geef details weer. Hier zie je hoeveel de app van je batterij gebruikt als je hem open hebt en wanneer hij op de achtergrond draait.
 5. Klik op Laatste 7 dagen om een beter zicht te krijgen op het energieverbruik.

Voorkomen is beter dan genezen
Er zijn een aantal opties die je kunt uitvoeren om te voorkomen dat Snapchat je batterij leegslurpt. De eerste is door hem in Reismodus te zetten, waardoor hij minder mobiele data zou verbruiken. Het uitzenden en ontvangen van data kost vrij veel van je accu, dus dit verminderen kan helpen:

 1. Open Snapchat.
 2. Klik op de Snapchat-knop bovenin om naar je account te gaan.
 3. Klik op het instellingen-wieltje rechtsboven
 4. .Klik op Beheer > Andere services.
 5. Zet de reismodus aan.

Een andere optie is ervoor zorgen dat de app niet meer op de achtergrond refresht. Dit doe je vanuit Apple’s instellingen.

 1. Ga naar Instellingen.
 2. Klik op Algemeen > Ververs op achtergrond.
 3. Zet de achtergrondvernieuwing voor Snapchat uit.

Nadeel van deze feature uitzetten is overigens wel dat je zelf op de verhalen moet klikken die je wilt laden en vervolgens op dat laden moet wachten. Natuurlijk wordt het proces daar flink wat trager van, maar je accu gaat wel langer mee.

Extremere optie
Heb je beide opties geprobeerd, maar werkt het nog niet goed genoeg en wordt je telefoon er warm van? Dan is er nog een oplossing: gedwongen afsluiten.

 1. Klik twee keer op de Home-knop om het multitasking-scherm te krijgen.
 2. Ga naar de app die je gedwongen wilt afsluiten, in dit geval Snapchat.
 3. Raak de app aan en veeg hem naar boven van het scherm af.

Nadeel van deze optie is dat het meer energie kost als je de app opnieuw opstart, aangezien hij alles opnieuw moet laden. Als je Snapchat veel gebruikt is dat misschien een wat minder goede optie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2016
Categorie Apps
Onderwerp snapchat
Device iPhone
Software iOS

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat