Rekenmachine op de iPhone.

Zo kun je snel een tikfout in de Rekenmachine-app herstellen

Heb je een tikfout gemaakt in de Rekenmachine-app? Met een simpele beweging kun je elk cijfer dat je intoetst weer ongedaan maken, zodat je niet de complete som opnieuw hoeft in te voeren.

Een berekening maken is met je iPhone in de buurt snel gedaan, maar een tikfout kan je hele berekening in de soep gooien. Als je een verkeerd getal ingetikt hebt, is het echter niet per se nodig om de gehele berekening opnieuw te doen. Met een simpel trucje kan je cijfer voor cijfer ongedaan maken, zodat je alsnog een kloppende rekensom kunt maken.

Tikfout in iPhone Rekenmachine herstellen met Backspace-veeg

Rekenmachine tikfout herstellen.Het maken van een tikfout is in de standaard rekenmachine-app snel gebeurd. Helemaal als je twijfelt of je wel de goede cijfers ingetoetst hebt, ben je snel geneigd om de som nogmaals uit te voeren. Maar als je jezelf betrapt op een tikfout, dan hoef je niet op C of AC te tikken om het hele getal of zelfs de hele som opnieuw in te voeren. Het enige wat nodig is om je fout te herstellen, is om naar links of rechts te vegen op het bovenste donkere gedeelte van de app.

Het ongedaan maken van je tikfouten werkt alleen met getallen. Als je bijvoorbeeld optelt terwijl je wil vermenigvuldigen, kun je dit niet met een veeg ongedaan maken. Ook in de grotere wetenschappelijke rekenmachine als je je iPhone horizontaal vasthoudt, werkt de functie om getallen ongedaan te maken en opnieuw te tikken.

https://www.iculture.nl/tips/wetenschappelijk-rekenmachine-iphone-ipad/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Categorie Apps
Onderwerpen calculator, rekenmachine