Snapchat lenzen gebruiken

Snapchat: zo gebruik je lenzen, filters en emoji

Hoe kun je Snapchat lenzen, filters en emoji gebruiken? Heel eenvoudig! Met deze tips maak je je snaps bijzonder met lenzen, tekst, stickers en meer.

Snapchat is populair onder jongeren en dat zou wel eens kunnen komen door de vele vernieuwingen en mogelijkheden van de app. Snapchat voegt in rap tempo nieuwe functies toe, waarvan we er hier drie zullen bespreken: het gebruik van emoji, filters en Lenzen. Mocht je geen idee hebben hoe deze functies werken, dan helpen wij je op weg!

Snapchat-lenzen gebruiken

Misschien wel één van de leukste Snapchat-functies zijn de Lenzen. Het werkt op beide camera’s van je iPhone en het is gemakkelijk te activeren. Hieronder lees je hoe je dat doet:

  1. Breng een gezicht in beeld en houd deze vervolgens met je vinger ingedrukt totdat er een soort raster over het gezicht komt en de lenzen automatisch tevoorschijn komen.
  2. Kies één van de lenzen en maak een foto of video en stuur het door naar je vrienden, zo makkelijk is het! Let wel op dat Snapchat het aanbod van lenzen zo nu en dan verandert.

Instagram Lenzen

Tip: Sommige lenzen zijn met meerdere mensen te gebruiken. Probeer bijvoorbeeld faceswap met een vriend.

Snapchat-filter toepassen

Na het nemen van de foto kan het zijn dat de belichting niet optimaal is of dat er een puistje zichtbaar is. Gelukkig heeft Snapchat daar filters voor. Een filter kan ook de tijd, temperatuur en geofilter weergeven.

Zo werkt het:

  1. Maak een foto en veeg naar links.
  2. Kies een filter, geofilter of de temperatuur.

Snapchat camera

Snapchat stemfilter gebruiken

Naast de Lenzen en filters, kun je ook enkel je stem aanpassen in Snapchat. Als je een Snap hebt opgenomen, klik je op het speakertje linksonder. Vervolgens kies je een stemfilter, waardoor je bijvoorbeeld klinkt als een hamster of een robot.

Snapchat emoji en stickers plakken

Het toevoegen van emoji en stickers is erg leuk om te doen en kan op heel veel manieren worden toegepast. Snapchat bevat een hele collectie stickers en je kunt daarnaast ook Bitmoji gebruiken. Een emoji of sticker toevoegen aan je foto doe je door deze stappen te volgen:

  1. Maak een foto en klik op het sticker-icoon rechts in beeld.
  2. Klik op een emoji of sticker en hij zal direct tevoorschijn komen in je foto.
  3. Veeg de emoji met je vinger naar de plek waar je hem wil hebben en vergroot/verklein hem op dezelfde manier als dat je inzoomt.

Snapchat emoji en stickers

Niet tevreden met het resultaat? Veeg de emoji naar boven en het sticker-icoontje zal veranderen in een prullenbak. Het is ook mogelijk om een eigen Bitmoji toe te voegen aan je foto. Hoe je dat doet lees je onderstaand artikel:

Snapchat achtergrond aanpassen

Bij foto’s heb je de mogelijkheid om de achtergrond aan te passen. Hiervoor klik je na het maken van een foto op het schaartje en daarna Backdrop-icoon. Je omcirkelt de persoon of het voorwerp dat op de voorgrond staat en vervolgens selecteer je een achtergrond. Hierbij heb je de keuze uit allerlei patronen. Helaas werkt dit nog niet met video’s.

Tekenen op een foto of video
Wanneer je een foto of video hebt gemaakt waar je iets op wilt tekenen of aanwijzen kan dat met het penseel dat je rechtsboven in beeld ziet. De kleur staat standaard ingesteld op rood maar wil je de kleur aanpassen kan dat eenvoudig met het kleurenbalkje dat je onder het penseel ziet.

Tekst toevoegen aan je Snap
De meest gebruikte optie van Snapchat is het toevoegen van tekst aan je foto. Er zijn veel manieren om de tekst aan te passen en dat kun je allemaal vinden in dit artikel:

Link toevoegen
Wil je een link toevoegen aan je Snap? Dat kan! Klik na het maken van een foto of video op het paperclipje, typ het adres in van de website waar je naar wilt linken en klik onderaan op ‘toevoegen’. Mensen die je Snap bekijken, kunnen de link vervolgens openen door omhoog te swipen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorie Apps
Onderwerpen emoji, snapchat

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji