Kende jij deze onbekende Snapchat-functies al?

Snapchat-tips: verbeter je Snaps met deze 9 verborgen functies

Snapchat wordt steeds populairder, maar als je nog niet zo bekend bent met de app zijn er nogal wat functies die goed verstopt zitten. iCulture heeft de beste Snapchat-tips voor je verzameld en zet functies die op het eerste gezicht verborgen zijn, voor je op een rij.

Snapchat tips

Met een Snapchat-filter een regenboog uitspugen is grappig, maar daar zijn je vrienden al lang niet meer van onder de indruk. Gelukkig heeft de app met het gele spookje nog genoeg verborgen functies waar jij misschien het bestaan nog niet eens van afwist.

Kende jij deze onbekende Snapchat-functies al?


#1 Krijg toegang tot meer kleuren om te tekenen
Als je een foto hebt gemaakt, kun je er een tekening op maken door het pennetje te selecteren. Het kleurenbalkje geeft je de mogelijkheid om een aantal kleuren te kiezen. Wanneer je een kleur hebt gekozen, houdt je vinger dan nog even op het scherm. Als je namelijk over het scherm beweegt wanneer je je vinger niet los hebt gelaten, kun je extra kleuren gebruiken.

Extra kleuren en twee filters tegelijk gebruiken in Snapchat

#2 Gebruik twee filters tegelijk
Een snelle manier om een Snap op te leuken is door er een mooie filter overheen te leggen. Dit doe je door na het afdrukken van een plaatje van links naar rechts over het scherm te vegen. Houd echter het scherm vervolgens ingedrukt, zodat je met een andere vinger nogmaals over het display kunt vegen om een extra filter toe te voegen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de kleuren extra koel maken, en toch tegelijk een Amsterdam-filter toevoegen.

#3 Maak van Emoji een kleurenfilter
Als je er zeker van wilt zijn dat jouw foto een andere gloed heeft dan die van 99% van andere Snapchat-gebruikers, zul je de hulp in moeten schakelen van Emoji. Deze figuurtjes kun je nadat ze in een foto geplaatst zijn namelijk uitvergroot worden. Als je een hartje of smiley extreem ver uitvergroot en daarna in een hoek sleept, zal alleen een gloed achterblijven die je kiekje in een mooie kleur hult.

Emoji's gebruiken als kleurenfilter en data besparen

#4 Spaar je mobiele bundel met databesparing
In de instellingen van Snapchat is een handige databesparing verstopt, die het mobiele dataverbruik van Snapchat vermindert. Zodra je deze stand inschakelt zul je Snaps en Verhalen eerst moeten aantikken, daarna wordt de inhoud pas gedownload. Je activeert deze stand als volgt:

  1. Open Snapchat en tik op het gele spookje bovenin beeld.
  2. Selecteer het tandwieltje om de instellingen te openen.
  3. Tik op Beheren.
  4. Hier kun je een schakelaar voor de Reisstand aan- en uitzetten.

#5 Stel een Bitmoji als profielafbeelding in
Een wit spookje als profielfoto in Snapchat is natuurlijk niet erg uitnodigend. Gelukkig maar dat je er heel eenvoudig iets leuks van kunt maken. Als je op het witte sprookje klikt, krijg je een aantal opties waaronder het instellen van een Bitmoji. Dit is een popje dat je op je telefoon kunt maken en op jou kan laten lijken. Maar je kunt er natuurlijk ook compleet iets anders van maken. Installeer de Bitmoji-app en ga direct aan de slag. Als je een Bitmoji gemaakt hebt, kun je deze direct linken aan Snapchat. Zo heb jij een leuk poppetje in je Snapcode en kunnen je vrienden je altijd herkennen.

Bekijk ook

Zo gebruik je Bitmoji op iPhone, iPad en Mac

In deze gids lees je alles over Bitmoji op iPhone, iPad en Mac. Van koppelen met Snapchat tot het speciale toetsenbord en gebruik in andere apps.

Bitmoji instellen en videobellen

#6 Start een videochat vanuit Snapchat
Wist je dat Snapchat ook een ingebouwde videochat-functie heeft in de stijl van Skype en FaceTime? Om hem te gebruiken moeten jij en de vriend waarmee je wilt chatten alleen wel op hetzelfde moment online zijn. Als dit het geval is, zul je zien dat het gele vierkantje in het chatvenster blauw wordt. Houd deze ingedrukt om een videochat op te starten samen met de ander. Handig om even iets te bespreken, zonder dat je daar Snapchat voor hoeft te verlaten.

#7 Verhaal opslaan
Er zijn soms dagen waarop je heel veel foto’s en filmpjes deelt in je Snapchat Verhaal. Als je later alles nog eens terugkijkt is het eigenlijk best grappig. Gelukkig kun je het hele verhaal opslaan. Dit is mogelijk als je twee of meer foto’s hebt gemaakt voor je verhaal. Tik de drie verticale bolletjes aan en tik op het download-icoontje. Snapchat vraagt je nu om het hele verhaal op te slaan. Deze komt vervolgens bij je Snapchat Herinneringen terecht, die je op een later moment nog eens kunt bekijken door in het camerascherm op het icoontje onder de fotoknop te tikken.

Bekijk ook

Alles over Snapchat Verhalen: zo deel je foto's en video's met al je vrienden

Met Snapchat Verhalen kun je foto's en video's 24 uur lang delen met al je vrienden. Voor sommige mensen is Snapchat wat lastig te begrijpen, maar met de stappen uit dit artikel deel jij ook in no-time Snapchat verhalen met iedereen.

#8 Wissel tussen front- en back-camera tijdens video’s
Terwijl je een video opneemt met Snapchat, kan het leuk zijn om soms eens te wisselen tussen de camera op de voorkant en de camera op de achterkant van je iPhone. Om een video te maken moet je de cameraknop ingedrukt houden, maar als je met een andere vinger twee keer op je scherm tikt kun je snel schakelen tussen de twee iPhone-camera’s, zonder de video stop te zetten. Leuk als je naast je vrienden ook jezelf eens wilt filmen!

#9 Verander de naam van jezelf of die van een vriend
Of je nu jezelf een andere naam wilt geven, of je je beste vrienden bovenaan in de lijst wilt zetten: je kunt in Snapchat heel gemakkelijk je schermnaam of die van iemand anders aanpassen. Een mogelijkheid hierbij is om bij je beste vriend ‘A’ voor zijn naam te zetten, zodat hij of zij automatisch bovenaan je lijst verschijnt.

  1. Open Snapchat en ga naar het overzicht met je vrienden.
  2. Tik op de naam van je vriend om de chat te openen.
  3. Druk op het menu links boven in en kies voor Naam bewerken.
  4. Hier kun je de naam aanpassen naar een naam die jij fijn vindt.

Meer Snapchat-tips

We hebben nog meer Snapchat-tips om meer uit je Snaps te halen. Kijk maar eens naar deze:

Bekijk ook

Alles over Snapchat: foto's opslaan, bewerken en speciale tekst

De beste tips en apps voor Snapchat. Foto's opslaan, video's bewaren, grote tekst gebruiken, de temperatuur tonen en veel meer voor de iPhone.

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat